Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    V 29 kontroll idag. Allt såg bra ut. Känner mig som en flodhäst men enligt deras mått mätt är jag tydligen inte det haha

    Nästa vecka ska jag få datum för snitt som sagt och sedan är det lugnt fram till 1/8 då nästa kontroll är.

  • Anonym (chockad!)

    Varit iväg nu ocy fått ungefärlig tid för snitt. E akt får jag om några veckor.

    Mellan v 37+4 till 38+4 kommer jag snittas ????

  • Anonym (chockad!)

    Var sjukt trött för nån vecka sedan men nu bättre igen.r i v 30 nu.

    Däremot har jag nog mindre tålamod nu än jag haft nån gång under graviditeten.

    Känner mig mer peppad nu att graviditeten snart är över och man får träffa bebisen.

  • Anonym (chockad!)

    Så märkligt. Mina boobs har ju varit gigantiska men senaste veckan har de blivit mycket mycket mindre igen.. Kan det vara så såhär sent i graviditeten?? Någon som känner igen det?

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-07-11 10:07:19 följande:

    Idag går jag in i vecka 34 och har haft sista besöket hos min barnmorska, sedan går hon på semester och är inte tillbaka förrän efter jag fött. Två besök kvar innan det är dags! Allt såg bra ut och bebisen har lagt sig åt rätt håll. Hon ligger väldigt långt ner vilket känts då det tyckt på endel haha. Känns galet att det är så pass nära nu. Funderar på när man ska börja inhandla och förbereda saker man vill ha med till förlossningen och tvätta upp bebiskläder. Jag ska ju snittas så vill ha lite bekväma kläder som inte sitter mot ärret. Sen vill jag nog vara förberedd med amningsnapp också då jag använt det till mina två tidigare barn. Vet inte vad mer man ska ha med än vanliga övernattningsgrejer?


    Jag hade bara med några ombyten till bebisen eftersom man oftast blir kvar några dagar där efter snitt. Sedan hade jag med mobil och laddare, kamera såklart ;) och sedan hade jag med lite att läsa om jag orkade. Sedan egna bindor och ombyte såklart :) 


    Har ca 7 v kvar nu också...känns overkligt då jag tycker att det gått jättesnabbt samtidigt som det gått väldigt långsamt. Känns som om jag är nybörjare igen haha

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-07-12 14:01:00 följande:

    Ja det känns inte som att det behöver vara så mycket mer avancerat än så. Blöjor och sånt finns ju på BB men egna duschgrejer tycker jag känns skönt att ha :) känner mig också lite som nybörjare trots att det är tredje barnet haha!

    Idag har jag i alla fall köpt nya mjukisbyxor att använda efter förlossningen. I tre storlekar större än jag brukar ha haha! Men de kändes väldigt sköna och ändå snygga för att vara mjukisbyxor så tror de kommer bli bra. De gick till och med att dra upp över magen nu så det kommer funka bra sen när jag vill ha höga byxor efter snittet.

    Jag funderar lite på att boka in lite olika behandlingar veckan innan snittet också, tex ett frisörbesök, göra naglar, färga ögonfransar och sånt. Lyxa till det för att känna sig lite fräsch sen när man är nyförlöst och kanske inte orkar eller vill anstränga sig så mycket. Är det någon mer som tänker så? Haha. Läste dock någonstans att man inte ens får ha vanligt nagellack under snittet, någon som vet om det stämmer? Sist snittades jag akut och lyckades inte ens få på mig rena stödstrumpor när jag kastade på mig kläder mitt i natten då förlossningen startade spontant 4 dagar innan snittet var planerat.


    Nä du får inte ha nagellack, smink, linser eller nåt sånt under snittet tyvärr
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-07-12 19:30:14 följande:

    Verkar vara lite olika bud på olika ställen, gick tillbaka och kollade infon jag fick när vi fick datumet och tydligen är linser okej men inte smycken här. Men chansar inte med att göra naglar innan då. Synd dock! Avskyr att ha omålade naglar och det lär ju inte bli tillfälle att fixa dem på ett litet tag efter förlossningen haha. Men säkerheten vid operationen får såklart gå först!


    Handlar om ifall man behöver sövas. De måste kunna se färgen på naglarna för att bedöma syresättning mm. Linser säger en del nej till pga ev sövning och att ögonen blir torra, men finns ju linser man har jämt nu så de kanske har tagit bort det lite.

    Smycken glömde jag, det brukar man inte heller få ha.
  • Anonym (chockad!)

    Går in i v 32 i morgon och bebisen är så SJUKT rörlig och jag menar verkligen galet rörlig!! Blir jobbigt till slut, nästan som man får värsta blåmärkena...det är nedåt och åt sidorna och under revbenen. 


    Det är ALDRIG lugnt... svårt att sova, svårt att röra sig och sitta stilla. Känns obehagligt bara! :o 


    Ser INTE fram emot hur hen blir när hen kommer ut! man läser ju om att man ser dygnsrytmen redan nu...ja isf är det inte mkt sömn!! precis som min yngsta fast detta är nästan värre! :o

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-07-13 22:15:53 följande:
    Känner igen, tycker många rörelser gör riktigt ont nu när bebisen är stor och har det trångt! Är ofta alldeles öm i magen. Min är också väldigt aktiv på nätterna och stör min sömn. Dagarna kan dock vara lugnare här, beroende på hur aktiv jag är.
    här är det samma dygnet runt :(
  • Anonym (chockad!)
    Elcca skrev 2019-07-18 21:40:39 följande:

    Hej!

    Hur tänker ni kring kläder till bebisen? Då tänker jag på ffa ytterkläder. Vill ju att han ska ha något lite tjockare på sig när man går ut, men ändå inte vinteroverall. Men frågan är vilken stl man ska köpa? Någon som tidigare fött i september som har tips på hur man ska tänka?


    Jag har en son som är född 26 september. Jag hade ingen direkt overall förrän i oktober november och då en tunnare fleece typ.

    Hade aldrig nån tjock eftersom de ligger nerbäddad i vagnen. Hade åkpåse ist
Svar på tråden Bf September 2019