Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Elcca skrev 2019-07-18 21:58:07 följande:

    Okej! :) tack för tipset. Så svårt att veta. Hade du tjockare filt i vagnen innan du började använda åkpåse eller användes det direkt? Känns lite varmt att börja med det på stört..


    Nä först hade jag tunn filt, sedan tjockare och sedan åkpåse. Finns ju olika tjocklekar på åkpåse också. Mässan ändrades också efter kylan såklart ????

    Hade aldrig overall förrän de kunde gå och satt i sittvagn.
  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-07-22 13:36:49 följande:

    Haha ja, ska försöka komma ihåg det ;) svårt att låta bli att hålla igång när jag inte har särskilt mycket krämpor. Känner mig bortskämd med hur bra jag mår, och känns fånigt att hålla på och vila när jag egentligen nästan känner mig som vanligt fortfarande. Men är nog viktigt ändå att hitta lite ro, tack för påminnelsen :)


    Tänker att så länge man mår bra så är det nog ingen fara. Kroppen känner ju av när man behöver vila ????
  • Anonym (chockad!)

    Någon mer här som inte bara ÄLSKAR att vara gravid?? 


    Jag har aldrig gillat det. Klart det finns mysiga perioder men i det stora hela så gillar jag det inte.


    Nu räknar jag bara ner... har ca 40 dagar kvar nu och känns som om jag hinner sprängas innan dess, både fysiskt och mentalt haha haha är ändå relativt liten.


    Är i mitten av v 33 nu. Har inte varit hos bm på 4 v, ska dit nästa vecka. Ska bli intressant att se hur mkt magen växt!! Den har blivit jättestor på 3-4 v nu!

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-07-25 10:08:28 följande:

    Jag älskar inte att vara gravid. Som du säger så finns det mysiga stunder och jag är väldigt tacksam över att jag kunnat bli gravid men själva graviditeten känns mer som ett nödvändigt ont för att få själva barnet än något härligt. Då tycker jag ändå att denna graviditet varit ganska lätt.

    Har typ 25 dagar till planerat snitt, går in i vecka 36 idag. Kroppen känns tung nu och jag fattar knappt hur jag ska kunna bli ännu större. Fast så har jag känt i flera veckor nu och större blir jag ju uppenbarligen ändå :P har börjat samla vätska nu också så här om dagen la jag av mig vigselringen för att inte riskera att den fastnar. Händer och fötter känns strama men känner mig svullen i resten av kroppen också nu. Skulle nog må bra av att använda stödstrumpor men det är typ 30 grader varmt ute så det går bara inte. Snart är det över haha.


    Känner igen mig. Förutom foglossningar som jag absolut klarar av har graviditeten varor lätt. Jag mår bra, inte gått upp så mkt, kunnat träna lite grann och varit på gott humör. Så ska absolut inte klaga men är bara inte min grej men absolut tacksam då vi höll på i 2 år och t o m testade IVF och maken har varit cancersjuk så absolut ingen självklarhet. Borde alltså inte klaga. Klaga gör jag väl inte hemmer kanske men föredrar att ha min kropp för mig själv haha

    Börja svullna på kvällarna så också tagit av mig ringarna. Tiden kommer dock gå snabbt. Om 4v börjar skolan och då är det liksom full fart. Innan dess är det lite fritids och även mycket fotboll så ska nog överleva????????
  • Anonym (chockad!)

    Peppar peppar klarar jag mig bra. Kanske svullnar lite på kvällen och tar då en iskall dusch så klarar jag mig rätt bra.

    Vore skönt om 5 v kan gå nu dock haha

  • Anonym (chockad!)
    Snickesnack skrev 2019-07-29 12:07:28 följande:

    För mig känns det också bra. Visst är jag stor och superklumpig, svullen, foglossning, halsbränna och andra (i mitt fall) småkrämpor, men trots det så känns det mest så himla mysigt!

    Ska inte säga att jag känner mig extra speciell eller fin, men situationen känns väldigt speciell. Hade det varit frågan om att ha det såhär i flera år hade det varit mycket jobbigare, men några veckor till med en liten sparkbebis i magen känns fullt rimligt, och jag tänker verkligen njuta av den sista tiden. Visst vill vi ha syskon i framtiden, men inga garantier finns ju. Jag kanske aldrig får uppleva detta igen, och oavsett vad så är man ju gravid så kort tid av sitt liv.

    Att det är sommar känns också positivt. Glad och lugn semesterstämning, många bra aktiviteter, nästan inga kläder behövs och vi har svalt inne.

    Nä så jag är på toppenhumör, även om det blir en del gormande när jag mitt i natten för femtioelfte gången måste välta min michelingubbelika lekamen ur sängen för att långsamt vagga ner till toaletten XD.

    Jag är så klart väldigt tacksam för att jag fått en graviditet av den mysigare och lättare typen. Förmodligen får jag ett kolikbarn för att jämna ut det hela ;).


    Låter underbart att du känner så.

    Har också en lätt graviditet så ska inte klaga. Bara inte min grej alls även om jag är sjukt tacksam över att jag kan få barn.

    Jag har bara svårt att njuta och förlika mig med situationen. Har svårt att njuta av såna här saker som begränsar mig, tyvärr.
  • Anonym (chockad!)
    Etta skrev 2019-07-29 21:27:37 följande:

    Jag känner samma, trots lätt graviditet är jag mest irriterad på de krämpor jag har, har som du väldigt svårt att njuta när jag är begränsad på något sätt, samt att jag oroar mig mycket för allt möjligt (typ listeria, uvi, fosterrörelser, blodpropp, förlossningen...) istället för att njuta. Önskar verkligen att jag var en mer nöjd/accepterande person...


    Usch jobbigt att oroa sig. Sedan jag var på rul har min oro försvunnit.

    Lite ego är jag i min graviditet för hatar att gå upp i vikt, inte kunna tråna som jag vill etc. Träning är min mentala och fysiska överlevnad tyvärr...
  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-07-30 19:08:11 följande:

    Tack så mycket för svar! Kände det undersats några gånger på förmiddagen men i helgen tog jag det väldigt lugnt och kände ingenting. Igår gick jag en lååång prommenad på kvällen och idag har jag känt det 3-4 gånger så blev lite orolig. Men då är det säkert helt normalt. Det gör inte jätteont, känns precis som mensvärk och strålar/ilar lite neråt, håller i sig i typ 10-15 min men kommer inte regelbundet eller tätt.


    Så har, jag haft sedan v 25 ungefär men så länge det inye är regelbundet säger som att det är ok
  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Orolig och stressad) skrev 2019-07-31 11:39:44 följande:

    Ni som jobbar hur långt innan BF går ni på föräldraledighet? Jag är så kluven. Min tanke från början var att gå på föräldraledighet ca 5 dagar (3 arbetsdagar) innan BF men börjar känna nu att det kanske var lite optimistisk att tänka så med tanke på hur trött jag är och hur dåligt jag sover. Har 8 veckor kvar att arbeta som det ser ut nu.


    Jag får ju gravidpenning i mitt jobb så gick 2 mån innan plus 4 v senester så 3 v innan
  • Anonym (chockad!)
    Etta skrev 2019-07-31 22:21:21 följande:

    Jag har sagt att jag ska gå ungefär två veckor innan BF men funderar också på gå lite tidigare, börjar jobba på måndag efter semestern och känns rätt motigt med 6 veckor kvar.. Beror nog lite på om jag får möjlighet att jobba hemifrån eller inte. Är det nån som vet om man får ha barn på förskolan mer än 15 timmar när man själv gått på FL innan bebisen fötts? Är ju jobbigare att vara hemma med en 3,5-åring än att jobba kan jag känna... (Har inget fysiskt krävande jobb, dock mkt stress)


    Med fp vet jag inte men gravidenning anses som sjukskrivning. Tror det går att diskutera med kommunen om det.
Svar på tråden Bf September 2019