Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    September89 skrev 2019-08-12 12:04:40 följande:

    Nu har jag varit på inskrivning för snittet! Känns väldigt bra :) eftersom mitt snitt blev flyttat så är det nio dagar kvar nu. Väldigt lite ändå känner jag! Nu har jag iaf all info och köpte hem operationstvålen på vägen hem så nu är jag redo även om det skulle starta innan. Mitt höga blodtryck hade även gått ner. Övertrycket är aningen högt än men undertrycket är perfekt. Känns också väldigt skönt! Kände på mig att det gått ner för jag har mått mycket bättre i helgen. Sista kontrollen hos bm på onsdag, sedan är det bara förlossningen kvar!


    Åh spännande! nu börjar bebisarna trilla in :)
  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-08-12 13:14:38 följande:

    Jag har inte fått någon sådan information. Första barnet och jag vet inte alls vad som ska räknas som att det är på g? Har, vad jag tror, en hel del förvärkar (de gör ont och måste ta alvedon) när jag nämnde det så var bara svaret: det är vanligt, eftersom du är förstföderska brukar barnet inte komma tidigt. (Även om min mamma och syster har varit nära att få prematurer och ätit medicin mot det). Samtidigt är bebis inte fixerad eller ens i närheten av det, så tänker ändå att hon inte är påväg ut riktigt än? Är det "fel" tänk eller är det så? Jag har ingen inskrivning inbokad heller, utan ska träffa min läkare och då ska allt bestämmas. Bara någon vecka innan snittet. Är ganska nervös....


    Har också inskrivning typ 2 v innsn snittet.

    Jag är ju dock omföderska. Kan ju ha betydelse. Har på 3 ggr tidigare i livmodern. Tror det handlar om det
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-12 15:03:16 följande:

    Jag har gjort ett snitt innan och då skulle jag haft inskrivning dagen innan snittet och fick snittet beviljat väldigt kort inpå. Jag gick alltså mer eller mindre hela graviditeten utan att veta om jag ens skulle bli beviljad snitt. Blev beviljad i mitten på januari och var beräknad 4 februari. Skulle ha snittats 24 januari då men förlossningen startade innan.

    Jag har fött ett barn vaginalt också så jag har två förlossningar som startat spontant i bagaget och vet att jag kände båda gångerna att det inte var någon tvekan om att det var på riktigt när det väl var dags. Ändå känner jag mig helt vilsen nu i hur jag ska veta om det är förvärkar eller riktiga haha. Men tänker att man alltid kan ringa och rådfråga förlossningen om man är osäker.

    Vad jag har förstått så är första barnet nästan alltid fixerat innan det startar men är man omföderska fixerar de sig oftast sent och ibland inte alls. Så om det är din första borde ju bebisen fixera sig innan. Men om du känner regelbundna värkar och är osäker så tycker jag att du ska ringa och rådfråga.


    Därför jag är lite orolig haha eftersom min varit endast ruckbart i säkert 3 v och nu helt fixerad
  • Anonym (chockad!)

    Mensvärk i kväll igen men inte några tryckande värkar nedåt som bm sa att jag skulle vara uppmärksam på...


    Började dock bli kass i magen ikväll vilket jag hört många blir innan förlossningen sätter igång. Ni som fött tidigare, har ni haft det så innan förlossningen kom igång??

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-12 20:56:06 följande:
    Jag hade det dagen innan min första föddes! Sprang på toa flera gånger den dagen och hade ?mensvärk?. På natten sen gick vattnet.

    Var det "bara" som vanlig mensvärk eller hade du nåt annat symtom med magen...typ att det var annorlunda sammandragningar eller nåt i den stilen?


    Hade du haft mensvärk innan eller kom det plötsligt?

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-08-13 09:52:13 följande:

    Imorse vaknade jag strax innan 5 av mensvärkar som jag insåg kom ganska regelbundet. Gick upp och trodde det skulle klinga av men det blev värre så jag började istället klocka dom efter någon timme, som kom med 1-3 min mellanrum, och blev starkare!

    För att göra en lång historia kort: jag ligger nu inlagd på förlossningen, öppen 4 cm, och har fått briccanyl samt något mer för att stoppa det, plus kortisonspruta för lungmognad. Lite chockade att det kom igång så plötsligt och att det var på riktigt när jag tolkade det som mensvärk. Men känner mig helt trygg. 33+6 idag, och läkarna tror inte att vi kommer lämna sjukhuset utan bebis.


    Oj stort lycka till nu!!!
  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-08-14 11:37:44 följande:

    Ja trots sjukt mycket värkhämmande så föddes han på 14 timmar från första värken. Men det var en relativt lätt förlossning skulle jag tro, men krystfasen blev bara på 12 minuter enligt min journal så inte konstigt att jag brast lite. Dom tyckte han verkade medtagen så hade bråttom.

    Han vägde 2266 gram och var 46 lång, så inte jätteliten ändå. Jag själv var bara 48 lång och vägde 2800 fullgången, så det är inte jättestor skillnad.

    Imorgon ska jag få bli utskriven från BB och vi ska istället skrivas in på familjerum på neo. Nu börjar en spännande tid med att lära känna varandra och bara boa ihop oss i vår lilla familj. Men han mår redan så mycket bättre än igårkväll så vi tror inte vistelsen på neo blir så lång. Troligtvis kommer vi behöva stödmata med sond lite hemma i några veckor tills amningen är stabilare.

    Tack för alla grattis! Hejar på er med! Snart har ni alla era små guldklimpar <3


    Åh vad skönt att allt gått bra. Det är verkligen spännande med en ny person i familjen!


    Inte så liten ändå, föddes han 34+0 eller?

  • Anonym (chockad!)

    Tänk. Nu kommer de på löpande band... Så länge som det kändes att vänta där i januari hihi

    Här är det max 3 v kvar. Känns såååå konstigt när man har "stora" barn hemma. Börja om. Men det ska bli mysigt

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-14 21:32:32 följande:

    Haha ja snart kommer de ut allihop :) blir att börja om här med. Yngsta dottern börjar skolan imorgon och den äldre börjar trean.

    Hur har det gått med din ?mensvärk?? Håller det i sig?


    Ja jag har mensvärk till och från varje dag. Vissa dagsr mindre andra mer.

    Magen har ändrat sig så mkt. L

    Känns som om den är borta typ... Sjunkit en del men inte bara det. Den känns mindre rent allmänt. Konstigt.
Svar på tråden Bf September 2019