• Äldre 21 Jan 12:35
    29405 visningar
    3333 svar
    3333
    29405

    Bf September 2019

    Jsv17 skrev 2019-01-21 11:52:20 följande:

    Alltså jag har ju inga direkta symptom i form av krämpor, bröst som ömmar ibland (inte just nu dock) och lite trött typ.. MEN mitt humör! OMG jag är sjutton inte att leka med, jag skäller ut allt och alla hela tiden haha den enda jag fortfarande har tålamod med är min son (som tur är) men alla vuxna i mitt liv better watch out! Hahaha Sen är jag känslig så in i norden, gråter en skvätt minst varje dag, antingen för att det inte finns nåt att äta jag vill ha eller något var sorgligt på tv.... jag är då normalt sett en person med minimal pms och väldigt jämnt humör överlag så en ganska stor omställning...


    Haha jag känner igen mig! Är inte arg men har nära till gråt. Jag gråter nästan aldrig i vanliga fall så på ett sätt gillar jag ändå att ?vara i kontakt med mina känslor? och kunna tillåta mig att känna mig ledsen och gråta även om det inte handlar om något stort liksom. Haha!

    När jag väntade min yngsta dotter var jag jättearg dock. Minns att jag skrek på hennes pappa för att han föreslog att vi skulle laga korv och mos hemma istället för att köpa på sibylla. Blev vrålarg för han borde ju fattat att det var äckligt?! Hahaha. Stackarn. Som tur var så varade inte det humöret så länge och jag var duktig på att be om ursäkt eftersom jag själv insåg att jag betedde mig orimligt. Han var nog dock ganska förbryllad då jag aldrig hade haft några humörsvängningar vid mens eller pms innan.
  • Äldre 21 Jan 15:17
    Jojjans skrev 2019-01-21 14:03:38 följande:

    Så otroligt intressant hur olika det kan vara. Jag har lidit av ganska kraftig pms, har i perioder ätit antidepressiva för att jag mått så dåligt. Men som gravid har jag blivit lugnare och mindre ledsen. Jag tror att det är svängningarna mellan olika hormoner som är jobbigt flr mig, mer än mängden hormoner. Verkar bli stabil av att konstant ha höga nivåer i kroppen. Är dock lite grinigares än vanligt eftersom jag är så oerhört trött, har ingen extra energi alls.


    Ja men visst är det intressant! Samtidigt känns det någonstans väldigt logiskt att man reagerar olika på hormoner och att vissa är känsligare för förändringar i eller ökning av hormoner.
  • Äldre 21 Jan 19:13

    Hur gör alla för att få tidiga ultraljud? Jag har bara fått göra rutinultraljud i mina tidigare graviditeter men den här förstår jag inte ens hur den blev till då vi inte ens låg när jag trodde att jag hade ägglossning :P så vill gärna ha lite tydligare hur långt gången jag är och såklart se att något lever där inne. Jag ska på inskrivning 6/2 och kommer vara i vecka 10-11 då. Är det då man ber om ultraljud? Får man göra det utan egentlig orsak?

  • Äldre 21 Jan 19:33
    Lbem skrev 2019-01-21 19:22:41 följande:

    [quote=79382657][quote-nick]September89 skrev 2019-01-21 19:13:17 följande:[/quote-nick]Hur gör alla för att få tidiga ultraljud? Jag har bara fått göra rutinultraljud i mina tidigare graviditeter men den här förstår jag inte ens hur den blev till då vi inte ens låg när jag trodde att jag hade ägglossning :P så vill gärna ha lite tydligare hur långt gången jag är och såklart se att något lever där inne. Jag ska på inskrivning 6/2 och kommer vara i vecka 10-11 då. Är det då man ber om ultraljud? Får man göra det utan egentlig orsak?[/

    Jag har gått till privat, dom har följt mig ett tag nu och jag tycker dom är bättre än på kk. Jag hade börjat med minipiller och hade inte alls äl som jag brukar den månaden. Jag har en exakt menscykel och vet när denna graviditet blev till.


    Menar du privat mödravård?
  • Äldre 21 Jan 19:47
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-21 19:42:15 följande:

    Vi fick det för att vi genomgick IVF på fertilitetsenheten så vi tillhör dom även om vi blev gravida på naturligt sätt denna gång.


    Aha, förstår! Tack för svaret.
  • Äldre 21 Jan 20:34
    Jojjans skrev 2019-01-21 20:15:00 följande:

    För min del handlar det om först ett mycket sent missfall och några månader senare ett tidigt missfall, som jag nu blivit gravid direkt efter. Det är alltså inget knep som jag önskar någon annan att behöva använda sig av...

    I min första grav (som slutade i sent missfall) fick jag bekosta vul själv.


    Beklagar anledningen till att du fått tidigt ul!

    Menade inte att jag ville ha knep utan fick bara känslan att ?alla? gör tidiga ultraljud. Förstår självklart att man får göra det om man har en historik av missfall eller andra tråkigheter!
  • Äldre 21 Jan 21:09
    Jojjans skrev 2019-01-21 20:42:22 följande:

    Förstår att du inte menade så, men märker ofta hur folk blir avundsjuka att man fick det, tills dom hör anledningen. Som jag förstått det så är det i stort sett omöjligt att få det om man inte garn en specifik anledning. Sen är väl osäker graviditetslängd en av de vanligaste anledningarna, har du pratat med din bm om det?


    Jag har inte varit på inskrivning ännu men berättade på telefon att jag haft väldigt ojämna cykler och inte visste hur långt gången jag var. Men hon frågade ändå om sista mensen för att få fram på ett ungefär vilken vecka jag var i så får se om man får nöja sig med att räkna utifrån det (jag tror att jag hamnar ungefär en vecka för långt fram i graviditeten om man räknar från senaste mensen då jag hade flera långa cykler på slutet). Jag går på privat mödravård så man kanske kan bekosta ett ul där själv om det inte erbjuds för att fastställa graviditetslängden. Får helt enkelt vänta och se vad de säger.

    Tror att alla numera blir erbjudna kub där jag bor så då får jag ju iaf veta om det är något levande där inne. Mitt yngsta barn är 6 år och när jag väntade henne fick man bara göra kub om man var över 35 och jag var bara 23 då. Men enligt vänner som var gravida förra året erbjuds alla kub test nu.
  • Äldre 22 Jan 17:23
    Jojjans skrev 2019-01-22 06:18:57 följande:

    Jag vet bara hur det är i Stockholm, och här få alla som vill gratis KUB, men det är ju först i vecka 13-14, så vill man se att allt är ok innan dess så får man fightas lite, eller ha goda anledningar, eller boka privat.

    Jag ska också gå på privat mödravård (inte varit på inskrivningen än). Jag såg till att välja ett ställe som har egen läkare och kan utföra provtagning och ul på plats. Efter vad jag varit med om vill jag att det ska vara lättillgängligt och allt på samma ställe.


    Jag bor i Stockholms län men inte kommun, men är nog samma här då. Tänker att jag kommer ändå vara i vecka 11 når jag skriver in mig så kan lika gärna vänta till kub isf :)

    Jag ska fortsätta hos samma barnmorska som jag gick hos förra gången, de har också läkare/gynekolog i samma som jag också gått hos tidigare så det känns skönt. Vet att jag gjorde ett spontant (men inte tidigt) ul av en anledning som jag inte minns när jag väntade första barnet för över 8 år sedan så det är ju också skönt att veta att den möjligheten finns där.
  • Äldre 30 Jan 13:10
    Jsv17 skrev 2019-01-30 12:29:56 följande:

    Hej alla fina tjejer,

    Då jag fick en väldigt dålig känsla igår så ringde jag till min bm idag som är helt fantastisk och ordnade ett akut vul till mig och jag har precis varit där. Tyvärr så kunde läkaren endast se en hinnsäck och daterade mig nånstans i v.6 typ 5+0 då skulle jag plussat innan jag ens hade ägglossning... inte särskilt rimligt så jag kan konstatera att jag fått mitt andra ma de ska följa upp om 10 dagar men det finns verkligen inget hopp.

    Håller tummarna för massor med fina September-bebisar <3


    Åh nej, så tråkigt :( säger som ovan, hoppas på ett mirakel <3
  • Äldre 31 Jan 13:50

    Någon mer vars mage beter sig konstigt? Min har ballat ur totalt känns det som. Varje gång jag äter något blir den alldeles svullen och bullrar och har sig. Har SÅ ont i magen hela tiden just nu! Är i vecka 10 nu så det är ju ett tag kvar tills bebismagen syns men ser jättegravid ut på kvällarna när jag ätit middag pga så uppsvälld!

Svar på tråden Bf September 2019