Inlägg från: Anonym (Trean) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trean)

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-06-14 13:42:55 följande:

    Jag har nu gått några dagar in i vecka 26, och var igår på första mätningen hos bm. Låg preciiiis över snittet, men det förklarar varför jag ser så stor ut - Jag är mindre än snittet...160 lång och väger fortfarande under 60kg. Magen står verkligen ut!

    Jag tog också upp att jag haft myrkrypningar i benen och en allmän oro/krypning i kroppen som känts som kemisk ångest. Började äta järn för några dagar sen och det har helt försvunnit tack och lov och jag sover mycket bättre! Min bm trodde att det kunde ha ett samband, att vissa får konstiga symptom på järnbrist. Jag låg på endast 115 trots att jag ätit järntillskott i några dagar så det låter ju logiskt.

    Jag fick också informationen om det här med minskade fosterrörelser, men jag tycler det är såååå svårt att veta vad som är avvikande eller ej. Jag har tänkt att man ska ringa om man inte känner nåt på en dag, medan min bm menade att även om jag känt mycket rörelser hela dagen ska jag ringa om rörelserna uteblir på kvällen om det är så att bebisen brukar vara aktiv på kvällen i vanliga fall...

    Jag tycker inte att bebisen riktigt har några rutiner, utan det varierar från dag till dag, så när vet man ifall det avvikit från det vanliga? Jag upplever honom som ganska lugn i magen, inte så vålsamma rörelser utan ganska stillsamt, och då och då ett ryck med lite sparkar. Hur tänker ni, och vad sa era bm?


    Min sa bara att man borde känna några gånger om dagen. Jag känner när jag har ätit som oftast och på kvällarna. Men jag har haft kvällar när jag inte har känt något. Och då har jag ju såklart blivit orolig, googlat och haft mig. Och dagen efter har håll i gång mer eller mindre hela dagen. Jag tycker det är rätt svårt.
  • Anonym (Trean)

    Jag kan fortfarande andas men äta är svårare. Blir mätt på 2-3 matskedar mat. Känns som magsäcken trycker sig upp till halsen. Fått lite känningar av halsbränna också.

    Jag är nu i v27. Jag skulle vilja fråga Er om ni känner igen Er gällande minskade/försvagade fosterrörelser. Ca v 23-25/26 tyckte jag kände väldigt starka sparkar, hopp säkert 6-7 gånger om dagen och kanske 4-5 min åt gången. Nu sen 1,5 vecka tillbaka känner jag lika ofta per dag men rörelserna är svagare och mycket kortare intervaller. Har varit och kollat och allt såg bra ut. Men ändå så undrar jag om ni andra känner skillnad?

  • Anonym (Trean)
    Miichaella skrev 2019-06-24 10:52:12 följande:

    Jag har varit inlagd på förlossningen sedan i fredags. Tappen är alldeles för kort och jag har mycket sammandragningar. Har fått en första spruta för att påskynda hans lungutveckling och så hoppas vi på att han stannar länge till. Är idag 26+5 så väldigt tidigt men försöker tänka positivt att allt ska gå bra!


    Håller tummarna att han stannar i magen många veckor till. Har de hittat orsaken till sammandragningarna? Har också varit en vända till förlossningen pga sammandragningar. Hade Uvi och fick penicillin. Nu är sammandragningarna borta för den här gången.
  • Anonym (Trean)
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-07-02 15:36:02 följande:

    Hej allihopa, hur har ni det med trötthet?

    Jag har varit så extremt trött de senaste dagarna, har bokstavligt talat kunnat sova dygnet runt med undantag för några matpauser. Jag går in i vecka 32 nu och äter järntabletter varje dag. Någon som känner igen sig?


    Jag känner mig inte så värst trött på dagarna men däremot när jag lägger mig och vilar så kan jag somna och det hade aldrig hänt annars. Däremot i lördags var jag på fotbollscup hela dagen med min dotter och på söndagen var jag helt utslagen. Så visst behöver man spara din energi när man producerar bebis.
  • Anonym (Trean)

    Jag undrar om någon annan har en konstant spänd/ hård mage? Är i vecka 29 och sen ca 2 veckor tillbaka kan hag knappt gå utan att magen blir spänd och hård. Vissa dagar kan jag inte ens gå 100 m utan att det händer. Det gör inte ont, mest obehagligt och tungt och känns som jag har svalt en bowlingklot. När jag sätter mig slappnar magen oftast av. Äta går inte heller. Småa portioner bara om ens det.

  • Anonym (Trean)
    Etta skrev 2019-07-07 11:22:04 följande:

    Nä, det är väl det som är problemet, får så dåligt samvete mot min 3,5-åring att jag inte orkar vara så aktiv. Nu i sommarstugan hos svärmor och varit dåligt väder i tre dagar, att aktivera en aktiv 3,5-åring i en stuga tär på krafterna alltså..! Känner mig irriterad och sur på min man som jag tycker borde ta ett lite större ansvar... vet att jag för tillfället är väldigt lättirriterad dock...


    Försök att släppa det dåliga samvetet. Det är så kort tid som du inte kan ge allt. Fokusera på dig själv och tänk på att du har mer eller mindre hela livet framför dig att fokusera på 3,5- åringen.
  • Anonym (Trean)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-10 08:38:56 följande:

    Så märkligt. Mina boobs har ju varit gigantiska men senaste veckan har de blivit mycket mycket mindre igen.. Kan det vara så såhär sent i graviditeten?? Någon som känner igen det?


    Jag kan säga att mina var stora bara i början. Tycker de gick ner redan typ vecka 11-12 och är kvar där. Möjligtvis lite större pga ökad vikten men inte spända utan mjuka.
  • Anonym (Trean)
    Jojjans skrev 2019-07-21 07:30:07 följande:

    Jag har köpt mycket bebiskläder i ull och ull/silke som värmer lite mer, och även en overall som är i liksom tovad ull. Det blir som en blandning mellan en ullfrottedräkt och en overall i värme. Tror den är i stlk 60 så tänker att den går från november till april ungefär.

    Jag vill ju gärna bära barnet mycket i sjal, framförallt första tiden. Så för min egen del känner jag att det svåraste är hur man ska klä både sig själv och barnet för att lyckas med detta på vintern. Blir myclet lite längre varma knästrumpor och tossor samt att jag nog låste sy en specialjacka till mig som även täcker bebis.


    Kan du tipsa var du har köpt bebiskläder i ull? Letar som en tok efter såna.
  • Anonym (Trean)

    Jag kan verkligen hålla med Er andra att graviditet är ingen njutning mest transportsträcka till bebis. Tycker många har en romantisk bild av att man går runt och svävar på rosa moln. Det är klart att det är en lycka att kunna bli gravid och man är tacksam. Speciellt i vårt fall som det tog några år och till slut lyckades vi trots att jag hade gett upp. För min del har det inte varit särskilt lätt heller- hela andra trimestern har varit ligementsvärk till och från vilket gör att jag inte har kunnat rört på mig. Sen några veckor med lite sammandragningar pga urinvägsinfektion och nu har bäckenuppluckringen eller foglossningen börjat ge sig till känna. Men nu när veckorna kvar har blivit entaliga (7,5 vecka kvar, tjohoooo) känns allt mycket lättare. Men snart kommer väl förlossningsoron, ha-ha-ha.

    Känner också av den mensvärken som Jojjan nämner. Speciellt på kvällarna. Minns att jag hade det även mina två tidigare graviditeter. Just nu några korta stunder varje kväll men har för mig att det blir oftare och mer ju närmare man kommer.

    Och det med sova har jag också slutat med. Sov jättebra hela andra trimestern men nu blir det bara 4-5 timmar som max. En del beror såklart på pågående värmen men minnns att jag inte heller sov så bra tidigare grav. Det är väl ett sätt för kroppen att förbereda sig för framtida nattliga amningspass. Tur att jag klarar mig bra på få timmar sömn.

  • Anonym (Trean)

    Jag undrar hur det har gått för dig vars bebis var på väg ut för några veckor sedan? Har tänkt på dig mycket.

Svar på tråden Bf September 2019