• Äldre 21 Jan 20:44
    29557 visningar
    3333 svar
    3333
    29557

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-01-21 20:42:22 följande:

    Förstår att du inte menade så, men märker ofta hur folk blir avundsjuka att man fick det, tills dom hör anledningen. Som jag förstått det så är det i stort sett omöjligt att få det om man inte garn en specifik anledning. Sen är väl osäker graviditetslängd en av de vanligaste anledningarna, har du pratat med din bm om det?


    Men sen är det ju väldigt vanligt att många bokar in och bekostar det själva på privat klinik också, så slipper man tjata hos bm :) denna möjlighet finns i de flesta lite större städer.
  • Äldre 22 Jan 06:18
    September89 skrev 2019-01-21 21:09:08 följande:

    Jag har inte varit på inskrivning ännu men berättade på telefon att jag haft väldigt ojämna cykler och inte visste hur långt gången jag var. Men hon frågade ändå om sista mensen för att få fram på ett ungefär vilken vecka jag var i så får se om man får nöja sig med att räkna utifrån det (jag tror att jag hamnar ungefär en vecka för långt fram i graviditeten om man räknar från senaste mensen då jag hade flera långa cykler på slutet). Jag går på privat mödravård så man kanske kan bekosta ett ul där själv om det inte erbjuds för att fastställa graviditetslängden. Får helt enkelt vänta och se vad de säger.

    Tror att alla numera blir erbjudna kub där jag bor så då får jag ju iaf veta om det är något levande där inne. Mitt yngsta barn är 6 år och när jag väntade henne fick man bara göra kub om man var över 35 och jag var bara 23 då. Men enligt vänner som var gravida förra året erbjuds alla kub test nu.


    Jag vet bara hur det är i Stockholm, och här få alla som vill gratis KUB, men det är ju först i vecka 13-14, så vill man se att allt är ok innan dess så får man fightas lite, eller ha goda anledningar, eller boka privat.

    Jag ska också gå på privat mödravård (inte varit på inskrivningen än). Jag såg till att välja ett ställe som har egen läkare och kan utföra provtagning och ul på plats. Efter vad jag varit med om vill jag att det ska vara lättillgängligt och allt på samma ställe.
  • Äldre 22 Jan 07:41
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-22 07:11:51 följande:

    Hur många har ringt MVC för inskrivning och vilken vecka var ni i då? Hur snabbt efter plusset ringde ni?

    Det är nästan exakt 2 v sedan jag plussade nu och är i v 6+2 men har ännu inte ringt. Känns så tidigt om nåt skiter sig :( 

    Tycker ni jag borde ringa ändå?


    Jag plussade på helgen, äl+10 och äl+11, ringde direkt på måndagen. Jag gjorde samma sak även förra månaden då jag fick ett tidigt missfall, och när jag då ringde och avbokade så tog sig bm tid att kolla hur jag mådde och sa att om jag ville fick jag komma på min bokade tid ändå för att prata. Känns ändå fint att inte vara helt utelämnade ifall nåt händer.
  • Äldre 22 Jan 07:41
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-22 07:11:51 följande:

    Hur många har ringt MVC för inskrivning och vilken vecka var ni i då? Hur snabbt efter plusset ringde ni?

    Det är nästan exakt 2 v sedan jag plussade nu och är i v 6+2 men har ännu inte ringt. Känns så tidigt om nåt skiter sig :( 

    Tycker ni jag borde ringa ändå?


    Jag plussade på helgen, äl+10 och äl+11, ringde direkt på måndagen. Jag gjorde samma sak även förra månaden då jag fick ett tidigt missfall, och när jag då ringde och avbokade så tog sig bm tid att kolla hur jag mådde och sa att om jag ville fick jag komma på min bokade tid ändå för att prata. Känns ändå fint att inte vara helt utelämnade ifall nåt händer.
  • Äldre 22 Jan 08:34

    Jag tycker verklgen inte att mitt humör är värre eller att jag ens är mer gråtmild än vanligt, känner mig snarare stabilare när jag är gravid. Men jag tycks drabbas av ett orimligt behov av att känna mig skyddad och omhändertagen. Jag brukar vara väldigt mån om att min och sambons relation ska vara jämställd och avskyr när han befäster könsrollerna på det sättet i vanliga fall. Men nu är jag helt motsatsen.

    I min graviditet i somras så satt det otroligt långt inne att hänge mig åt den här känslan eller ens erkänna att den fanns. Nu i december och januari är jag lyhördare och snällare mot mig själv och känslan är där direkt!

    Är det någon som känner igen sig? Känner mig såå fånig haha

  • Äldre 22 Jan 09:06
    Karma91 skrev 2019-01-22 08:41:23 följande:

    Jag älskar att känna mig omhändertagen av min man! Vanligtvis är jag obekväm med sådant och snarare generad än uppskattande. Men nu! Alltså bara att han på eget initiativ gick och köpte matlådor i glas till mig efter hälsosamtal hos BM fick mig att vilja gråta! Eller när han köper hemma massa små mellanmål och lägger i min väska så jag kan äta om jag blir illamående på jobbet. Haha jag skäms inte ens, jag älskar det! ;)


    Haha skönt att man inte är ensam, och vilken gullig sambo du har!

    Jag undrar vad det kommer sig. Måste ju vara nåt evolutionärt, att man som gravid behöver lugn och ro så man inte blir uppstressad, och behöver beskydd eftersom man blir väldigt försvarslös med den här tröttheten, illamåendet och allt vad det kan vara...
  • Äldre 22 Jan 12:37
    Jsv17 skrev 2019-01-22 12:21:55 följande:

    Du är absolut inte ensam! Jag är supersjälvständig i vanliga fall och fixar saker åt mig själv men som gravid får jag nästan ett behov av att han ska ?ta hand om mig? sist tyckte jag det var en lite jobbig känsla, nu vet jag att den släpper efter första spädbarnstiden så hänger mig fullt ut haha Det lustiga är att min man får samma känsla fast omvänt, att när jag är gravid får han helt plötsligt behovet att ta hand mig, som han inte har på det sättet annars, känns ju nästan som att det borde vara nåt biologiskt?


    Vad intressant att han känner samma! Men generellt för väl många människor en omhändertagande inställning till gravida kvinnor, lär ju vara biologiskt.
  • Äldre 22 Jan 21:46
    Önskar bli mamma skrev 2019-01-22 19:58:35 följande:

    Hej,

    Jag hoppar in här också :) Plussade i lördags, dagen efter BIM och börjar på vecka 6 imorgon. Vi har försökt väldigt länge för att bli gravida med en första bebis och nu är jag superglad men har så svårt att förstå det och är supernojig för missfall.

    Jag har nästan inga symptom alls förutom att brösten är lite ömma men vågar inte hurra för det för jag förstår att det kommer bli värre.

    Någon mer som har ungefär samma datum och inte har så många symptom än?


    Hej, vi ör precis lika långt gånga, 5+0 imorgon :)

    Jag har en del symptom, men inte så himla starka. Är väldigt trött, men annars bara lite ömma bröst, spänner/molar/drar lite svagt i livmodern ibland, och ovanligt hungrig och uppsvälld i magen. Men inget illamående eller kraftig molvärk.
  • Äldre 23 Jan 05:43

    Godmorgon. Nu kommer min utlovade stegringsrapport. Även om det kanske inte är så intressant flr andra så tycker jag om att se dom bredvid varandra för att kunna jämföra, så nu kör vi :)



    Blir så lättad av att se att det blir starkare, och skönt att ha ett litet delmål var tredje dag. Ska fortsätta tills vecka 6 är slut tänkte jag.

  • Äldre 23 Jan 07:36
    Karma91 skrev 2019-01-23 07:26:45 följande:

    Skönt med en så tydlig stegring! Vilket märke använder du?


    Det här är RFSUs vanliga (ej tidiga) test. Går att köpa 14-pack så blir riktigt billigt per sticka. Vet att många hävdat att dom fått spöksträck med dessa, men för mig har dom alltid visat rätt.
Svar på tråden Bf September 2019