• Etta

    Bf September 2019

    September89 skrev 2019-05-19 22:33:21 följande:

    Jag har också haft det i tidigare graviditet, upplevde att magnesium hjälpte då. Minns att jag även drack mjölk som jag avskyr, hade läst att mjölken skulle hjälpa kroppen att ta upp magnesiumet haha.

    Vad gör du när det blir sådär kraftigt? Lyckas du få bort det på något sätt?


    Nja, tyckte nog det mest effektiva var att ha hälen i golvet, ta spjärn och trycka tårna mot väggen, då klingade det av snabbast iaf.
  • Etta
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-24 03:55:29 följande:

    Han stannade inte kvar i min mage... en vecka och en dag lyckades dom stoppa sammandragningarna. I tisdags trots flera medicinförsök hade jag öppnat mig 5 cm. Ner till förlossningen för att koppla stoppdropp men det var för sent. Kl 21:01 föddes världens finaste lilla kille som skrek! Nu kämpar han på neoavdelningen på Åbo universitetssjukhus (Finland). Han föddes i vecka 22+6 eller 23+6, 590 gr och 29,5 cm lång. Vi fick ett preliminärt datum på RUL men dom valde att inte flytta oss så officiellt 22+6. Han är så fin men såå såå liten, dock större än vad neoläkaren hade förväntat sig. Idag ska dom göra ul av hans hjärta och hjärna samt att vi har ca 1/2 dygn av kritisk tid framför oss med tanke på blödningar. Men vi får nog räkna med en lång sjukhustid framför oss. I synnerhet före vi får återvända hem till Åland.

    Tusen tack för allt stöd och all samhörighet jag känt med er alla under resan som blev kortare än förväntat för mig. Det var sjukt jobbigt att va gravid med allt illamående men nu önskar jag verkligen att han stannat kvar där inne och jag kunde mått ännu jävligare bara för hans skull. Lycka till allihopa <3


    Lider så med er! <3 Håller alla, alla tummar att han är stark nog att klara det! Många kramar!
  • Etta
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-25 00:55:31 följande:

    Han lämnade oss bara nån timme efter att jag skrev inlägget.

    Lycka till allihopa <3


    Så fruktansvärt sorgligt och orättvist! Många, många kramar!
  • Etta
    September89 skrev 2019-05-26 18:07:37 följande:

    Är det någon som börjat fundera på namn? Vi hade ett pojknamn som vi är överens om och trodde att det var en pojke men enligt rul är det en flicka och vi kommer verkligen inte överens om något tjejnamn haha. Jag har ett som följt med mig sedan start och som jag tycker är klockrent men min man avskyr namnet. Och jag kan inte släppa det då inget annat är lika bra liksom. Någon som vill dela med sig av lite förslag?


    Åh, samma dilemma här, jag har ett flicknamn som jag älskar och som dessutom passar bra med storasysters namn men min man tycker det är hemskt! Så det kommer inte bli det, men precis som du säger har jag svårt hitta nåt som känns lika bra... min man har i sin tur ett namn som jag inte alls gillar så det kommer nog bli en kompromiss. Namn på vår namnlista just nu är Tove, Nora, Ebba, Alma och Siri. Jag tycker de är fina men inget av dem är klockrent. Vad har ni för förslag?
  • Etta
    September89 skrev 2019-05-27 11:24:38 följande:

    Jag vill att hon ska heta Ines/Inez. Vi har pratat lite om Ester och Tyra som båda gillar men det känns ändå inte riktigt bra. Min man gillar Ylva, Leia och Amanda tex. Helt okej namn men inte lika bra som Inez haha. Sedan gillar han namn i stil med typ Linn och Mikaela som jag tycker är namn som man heter i min generation och inte passar så bra på en liten född nu haha.


    Ines heter min dotter i andranamn! ;) Älskar det namnet och ångrar att vi ej sparade det! Så förstår dig precis! Tyra var ett bra förslag, det ska jag ta med mig :) Ester är väldigt fint tycker jag, men det heter kusinen här.
  • Etta
    Miichaella skrev 2019-05-30 19:47:58 följande:

    Nu började han röra på sig men jag blir så orolig när han är så luuuuugn hela tiden. Ingen vild bebis för fem öre men hade gärna haft det :/


    Vet du om du har moderkakan i framvägg? Jag hade det i min förra graviditet och tyckte då jag hade en väldigt lugn bebis. Nu har jag i bakvägg och känner betydligt mer denna gång trots att jag bara är i v 23
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-31 11:42:05 följande:

    Tror också att alla barn är olika. En del är lugna utan att det är nåt konstigt.

    Haft moderkakan i framvägg alla mina tre graviditeter. Två har varit jättevilda och en lugn.


    Absolut, så är det säkert också! Min dotter var dock inte ett dugg lugn när hon väl fötts, hehe.
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-31 13:57:15 följande:

    Nä menar inte att det automatiskt visar hur barnet blir när det föds utan i magen


    Nä, det var mer svar på nån annans fråga ovan :) Och att jag själv tänkte att jag skulle få en sömnig typ.. :)
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-04 07:22:09 följande:

    Jaha då var det bara ett par timmar kvar så får jag se bebisen igen :) Hoppas allt ser bra ut. 

    I går var hon extremt lugn!! Hon brukar vara otroligt hetsig i magen haha så blev faktiskt lite orolig. Buffade ordentligt på magen i går kväll/natt och då fick jag lite gensvar men inte som vanligt men nu på morgonen är det lite mer fart igen. Så blir skönt att få kolla av att allt ser bra ut!

    Jag undrar lite över detta med vikten. Jag har ju två barn sedan tidigare. Då gick jag upp ca 13-14 kg med båda. Jag gick upp det mesta i början om jag inte missminner mig. Efter v 31 gick jag nog bara upp nåt enstaka kilo, men totalt sätt blev det ju ändå en bra viktuppgång.

    MÅSTE man gå upp i vikt? Växer barnet ändå om man INTE gör det? Jag har inte gått upp nåt enligt vågen på MVC och enligt min våg kanske 1-1,5 kg...

    Bör man vara orolig?? Någon som vet? Jag äter som vanligt och kan inte äta så mkt mer än jag gör för det tar stopp. Det sägs ju också att man inte ska äta för 2... någon som vet nåt om detta?


    Lycka till idag, hoppas allt ser bra ut!
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-04 17:43:59 följande:

    Det såg likadant ut som i torsdags så ingen försämring. De tror det ska hålla sig så framöver också. Så det är bra.


    Så skönt!
Svar på tråden Bf September 2019