Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    norrsken91 skrev 2019-09-16 23:02:58 följande:

    Nyfiken ni som fått redan! Idag har mina sammandragningar kommit väldigt tätt och ofta, dock gör de inte superont men de kan hålla i sig upp emot 10-15 min. Är detta vanligt eller märkte ni av att de blev mer intensivt innan det var dags? (Logiskt ja, men alltid skönt att bolla lite då det är första och man inte har någon aning) :)


    Nu födde jag med snitt men jag hade dessa sammandragningar i flera veckor innan snittet utan att det kom igång...så tror det kan hålla på rätt länge. Hade även regelbundna värkar under en vecka innan hon kom, ca 1 gång i halvtimmen, utan att hon kom förrän planerade snittet 2 v senare.


    Enligt bm jag pratade med när jag då var på förlossningen för att kolla kunde de hålla på i veckor, tyvärr :( Men hoppas det drar igång snart för dig!

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-09-17 10:01:50 följande:

    Hej alla,

    Vsd mysigt att det börjat ploppa ut fler bebisar här inne :)

    Jag har mer än en vecka kvar till BF, men våran prematura plutt har redan hunnit bli en månad <3

    Första tiden innehöll oerhört mycket rutiner med sondmatning på schema var 3e timme och en bebis som själv inte visade sina behov så tydligt. Sen fick vi vidare vård i hemmet och hjälp med att få igång amningen så att vi kunde plocka bort sonden innan vi blev utskrivna. Han tappade mer än 10 % av födelsevikten så jag var stressad att han inte skulle gå upp som han skulle, men sen sonden togs bort har han ökat med 200 gram var tredje dag och ligger redan över sin kurva, så han har varit jätteduktig med att lära sig amma trots tidig entré.

    Nu är han som vilken helt nyfödd bebis som helst, strax över 3 kg, och betydligt bestämdare med hur han vill ha det. Han ammar runt 12 gånger per dygn, lika ofta på nätterna som på dagarna, och vill helst vara nära hela tiden så jag bär mycket i sjal eller sitter med honom i famnen. Han sover i babynest mellan oss för att vi hela tiden ska kunna ha en hand på honom osv så han inte känner sig ensam.

    Men överlag är han en väldigt nöjd bebis som bara skriker ordentligt när han är hungrig. Såklart en del gaser, så då blir han gnällig men magmassage/cykla med fötterna och ligga nära/tutta brukar lugna. Och hjälp att rapa regelbundet såklart.

    Ni som fött vaginalt, var det någon av er som fick en bristning? Jag fick en grad 2 pga extremt snabbt utdrivningsskede, och nu 5 veckor senare så har det fortfarande inte läkt helt, några stygn i mellangården sitter fortfarande kvar (det är stygn som ska lossna sv sig själv). Hur har allt läkt för er?


    Hur stor var han nuigen när han föddes?


    Min lilla tjej föddes 10 dagar för tidigt men med planerat snitt vet man ju aldrig hur tidigt födda de är. Jag kunde ju lika gärna gått över 2 v med henne och då är hon ju nästan 1 mån förtidigt född.


    Hon är väldigt svår att få i mat... somnar hela tiden :( Går ner i stället för upp...

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-09-17 19:24:19 följande:

    Han föddes 13/8 i vecka 33+3 och vägde då 2266. Som minst var han nere på 2036, en vecka efter födseln, men sen vände det. Nu senast vägde han 2960, då hade han inte ens hunnit bli en månad, så det går snabbt uppåt!

    När man pratar om prematuritet så vet hag att dom räknar från beräknat BF. Men när man nått datumet dom hade varit 37+0 så räknas dom som fullgångna.

    Vad jobbigt att hon inte går upp som hon ska... har hon haft höga bilirubinvärden? Vet ju att dom blir hemskt slöa av det.

    När var det hon föddes? Ammar du eller ger ersättning?


    De kollade inga bilirubin värden men de tolkade henne inte som gul även om jag tycker hon är lite gul i ögonvitorna.

    Ammar med mkt mjölk men koppmatar nu lite ersättning 3-4 ggr/dag.

    Enligt ul är hon född 38+3 så fullgången.
  • Anonym (chockad!)

    Nu är min minitjej 2 v!! Helt sjukt vad tiden går!


    Hon är tyvärr inte den största ännu och hon har precis vänt från att gått NER i vikt...ammar och koppmatar som stöd med ersättning.


    Någon som haft samma problem med ett barn som inte går upp i vikt, eller som är svår att få att gå upp i vikt?


    Undrar också om nån av er ätit antibiotika medan ni ammat?? Hur funkade det isf?


     


    En annan sak, fanns det nån fb grupp också för denna tråd?

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-09-18 15:08:30 följande:

    Min lilla dam är idag 4 veckor! Vi följde upp hennes gulhet på barnmottagningen i förrgår och de tyckte inte att hon såg något gul ut längre så läkaren tyckte inte att det var schysst mot henne att ta några prover då, så det skippade vi :) hon väger nu 3650 g och är 52,5 cm lång. När vi lämnade bb vägde hon 3050 och var 49 så hon växer även om alla kommenterar hur liiiten hon är hela tiden haha. Vi fick kämpa lite i början för att hon skulle gå upp då hon gick ner mer än 10 % och var väldigt trött. Nu är hon mycket piggare, mer vaken och äter helst jämt haha.


    Vad skönt att det ser bättre ut!

    Ja ett jäkla tjat på hur små de är!!

    Min tjej väger nu vid 2 v 2875 g och är 48.5 cm lång. Hon var nere i 2830 g som minst och det var i fredags...
  • Anonym (chockad!)

    Någon mer som tycker det är svårt med kläder??


    Finns ju inte så mkt i "rätt" storlek. Min tjej har stl 44 fortfarande men finns ju typ bara basgrejer och det är så trist... lite tjockare tröjor, overaller och så görs MÖJLIGTVIS i stl 56 men oftast börjar det på stl 62.


    Så tråkigt. Man vill ju ha fina saker och inte bara vitt, blått, rosa och grått trots att de inte är så gamla.

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-09-22 16:53:36 följande:
    Håller med! Min tjej är ju inte riktigt så liten men tyckte det var svårt att hitta kläder i storlek 50. Nu börjar hon kunna använda 56 utan att drunkna i det även om många av plaggen fortfarande är lite stora(hon kam oftast ha det på längden men tex byxor sitter löst om magen) så nu finns det iaf lite mer att välja på. Men overaller känns omöjligt. Har en i 56 som är så stor att hennes ben inte ens når ner till overallsbenen. Då är hon ändå 52,5 nu.
    min tjej är 48 cm lång nu. Väldigt smal så 44 är lagom...vilket gör att det är svårt att hitta kläder. Varför gör de inte kläder till alla stl på barn :( 
  • Anonym (chockad!)
    Anonym (E) skrev 2019-09-23 19:16:12 följande:

    Vår lilla tjej är 4 veckor, har en fråga! Senaste dagarna har hon börjar skrika mellan gångerna hon äter. Hon är bara nöjd när hon får äta.. vilket är typ en gång k timmen mellan typ 16-20 ... och möjligtvis att hon somnar om vi går ut och går med henne och hon får fortsätta sova i vagnen.. då har det ibland till och med gått 3 timmar. Men sen är det bara gråt emellan ?måltiderna?. Elller det är mer gallskrik typ.. någon som har det liknade?


    Min 3 v är mestadels missnöjd kvällstid! Tyvärr...trist som tusan när man själv börjar bli trött också.


    Hon äter också mer kvällstid. Rätt vanligt tror jag att de äter glesare dagtid och så på kvällen blir det ätarspurt. 

  • Anonym (chockad!)

    Hur gamla är era nu och hur mkt har de gått upp sedan födseln, eller lägsta vikten?

  • Anonym (chockad!)

    Hur gamla är era nu och hur mkt har de gått upp sedan födseln, eller lägsta vikten?

Svar på tråden Bf September 2019