Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    September89 skrev 2019-10-05 23:55:26 följande:

    Tack, nu förstår jag lite bättre! Jag kan inte riktigt se något tydligt mönster ännu utan tycker det är olika från dag till dag, hon sommar när hon somnar och äter när hon äter liksom :P vi går ut på en långpromenad på 1-2 timmar varje dag men när på dagen det blir är olika beroende på när hon vaknar på morgonen, när hon vill äta och när hon är trött igen. Hon somnar alltid i vagnen när man promenerar. Men på morgonen vaknar hon 7 ibland och ibland 10 liksom. Minns inte hur jag gjorde med de äldre barnen när de var så pass små men när de blev större och började äta gröt och ha färre och tydligare sovstunder blev ju rutinerna tydligare såklart. Vår bebis sover fortfarande väldigt stor del av dygnet, det är liksom inga tupplurar utan snarare att hon sover mestadels med några vakenperioder (som inträffar olika tider) varje dag. Men kanske kan försöka styra lite så att vi kommer ut samma tid varje dag så att hon alltid somnar samma tid, då kanske det går att få ett tydligare mönster. Jag har själv aldrig haft något stort behov av tydliga rutiner så det faller sig inte helt naturligt för mig utan jag får verkligen försöka få fatt i hur mina barn behöver ha det. Det kommer liksom inte automatiskt.


    Fast har man inget behov av det så tidigt så fina ju eg ingen anledning :)

    Anledningen till att jag försöker är att jag har två äldre barn med speciella behov varav en i ganska stort behov av rutiner. Jag själv mår också så mkt bättre av att veta vad jag förväntar mig av dagen. Det är väl bara därför annars finns ingen orsak att greja med det så tidigt.

    Inget blir ju 100% i denna ålder såklart men du kan få lite struktur och du kan se en del mönster.
  • Anonym (chockad!)

    Idag har jag och lillan spenderat 5 timmar på akuten. Hon har senaste veckan inte kunnat bajsa av egen maskin utan man har fått hjälpa henne att trycka ut det. Ändå har hon bara bajsat en gång på en vecka (okej om man bara ammar men inte med bara ersättning...) rejält ont i magen, mer och mer skrikig, sover inte på nätterna, uppspänd mage, äter mindre och mindre osv.


    Ringde BVC idag om laxering (hon får redan olja och laktulos i större mängd än vad BVC rekommenderar) och jag har bytt och testat olika ersättningar. 


    De rådde oss att åka till akuten eftersom hon är så liten. Väl där inne så konstaterades det att hon troligtvis lider av mjölkproteinallergi. Så fick utskrivet en mjölkfri ersättning. Så nu får vi se vad som händer. 

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-10-08 12:30:40 följande:

    Våran lilla stora bebis är nu 8 veckor, men 1,5 vecka korrigerad ålder. Redan från början har han kräkts då och då men eftersom han ändå gått upp i vikt så är ingen orolig. Men senaste veckan har det eskalerat och är såå jobbigt. Det är inte bara en lite rap-kräkning utan typ kaskadspya efter varje måltid, och föera mindre kräkor då och då. Plus att han alltid kräks av att han tar i när han bajsar eller pruttar. Jag är inte orolig för att han inte behåller maten, för han växer jättefint och ligger över sin kurva, men det är såå tröttsamt, kladdigt och stör både hans och våran sömn otroligt mycket.

    Någon med kräkbebisar som har tips eller pepp?


    Min äldsta var en riktig kräksbebis. Tvättade och bytte kläder jämt. Har inga direkt knep men du är inte ensam.
  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-10-08 18:05:08 följande:

    Så tröttsamt. När gick det över för honom?Åå ett halvår är låååång tid. Blev det ingen skillnad med fast mat?


    Kanske runt 6-7 månader
  • Anonym (chockad!)
    sandaler88 skrev 2019-10-09 13:55:05 följande:

    Hej allihopa.

    Vill bara höra hur ni gör. Är så sjukt less på allas kommentarer angående amning.. dels har våran 6-7 veckors son blivit oerhört gnällig. Aldrig riktigt nöjd.

    Men får höra konstant:

    att jag ammar för ofta, att min son inte blir ordentligt mätt, att jag har för lite mjölk. Han gråter ju hela tiden för han är hungrig. Nu har han börjat kräkas och får då höra istället: det är allt överskott som kommer ut, det är för han äter för ofta, att jag borde trösta honom på annat sätt.

    Nu har jag helt seriöst skrivit ned hur ofta & hur länge jag ammar.

    Ammar på en sida varje gång, och har nu i några dagrar räknat att det blir mellan 10-12 gånger per dag. Varje gång äter han i cirka 10-15 minuter. Försöker låta det gå 2-3 timmar mellan. Men ibland gråter han så innan 2 timmar då kollar jag av de andra sakerna först, närhet, blöja osv. Fubkar inte det får han äta..

    Börjar bli deprimerad av allt det här och funderar snart på att sluta amma för att slippa folks kommentarer. Och jag får säkert andra kommentarer då istället men känns som de nästan blir lättare att svara att ?jag kunde inte amma? typ..

    Snälla vill gärna höra hur ni andra har det!


    Tyvärr tror jag folk har åsikter oavsett. Jsg ger ju bara ersättning och då har de åsikter om det...

    Tröttsamt men tror man får försöka tänka att du vet bäst för ditt barn
  • Anonym (chockad!)

    Hur ser era barns sömnmönster ut? 


    Börjar ni se nåt mönster? Hur gamla är era barn nu?


    Funkar allt bra? Är de "lugna" eller är det nåt som strular? Berätta gärna lite! :)


    Min lilla tjej har börjat växa nu men antagligen då allergisk mot mjölkprotein. Det är bättre med skriket men hon skriker fortfarande väldigt mkt ffa em/kväll. Hon kan inte bajsa själv utan jag måste hjälpa till med termometer (har laxerande också så klart). Det är löst det som kommer men ändå får hon inte ut det, vilket är märkligt! 


    Hon sover gott i vagnen på fm. Jag går ofta en promenad på ca 2 timmar och då sover hon hela tiden. Hon kan äta och sedan somna om igen. Dock är hela em/kvällen ett gissel! 


    Hon sover nästan ingenting då, slumrar mest. Hon gnäller och skriker om vartannat och har svårt att slappna av. 


    Kan vara mer eller mindre vaken från 14-tiden och till kvällen. Sover lite powernaps på typ 15-30 min men ingen lång sömn. Har svårt att komma till ro på kvällen. Brukar lägga henne runt 20-21 nångång. 


    Hon är nu ca 5 v gammal.

  • Anonym (chockad!)

    Precis varit på 6 v kontroll. Hon klarade precis viktuppgångs kravet. Väger nu 3685 g och är 53 cm lång.

    Blivit bättre sedan vi fick mjölkfri ersättning förutom massa utslag som BVC inte riktigt vet vad det är men verkar inte klia iaf...

  • Anonym (chockad!)

    Precis varit på 6 v kontroll. Hon klarade precis viktuppgångs kravet. Väger nu 3685 g och är 53 cm lång.

    Blivit bättre sedan vi fick mjölkfri ersättning förutom massa utslag som BVC inte riktigt vet vad det är men verkar inte klia iaf...

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (E) skrev 2019-10-14 19:49:11 följande:

    Anledningen till att det blivit tidigare är för att hon helt enkelt blir jätteledsen runt 19.. då vill hon äta sen sova för natten.. känns tråkigt när folk vill komma hit också. Att efter 19 så sover vår bebis för natten och det är inte någon idé för någon att komma hit.. skönt på ett sätt för oss för vi får kvällarna för oss själva. Men blir lite orolig när vi väl ska åka bort/iväg och isåfall måste vara hemma runt 18-19 för att hon inte ska grina en massa.. men vet inte vad vi ska göra åt saken. Spelar ingen roll om hon sover mindre på dagen.. hon sover för övrig väldigt bra under dagen, den cirka 2 långa sovpass på 1,5-2 timmar och oftast någon/några kortare pass.. har provat hålla henne vaken mer under dagen. Men det hjälper inte.


    Ingen konstig läggtid men det får ju inte begränsa en. Varför kan ni inte ha gäster efter kl 19? Natta och så kan ni fortsätta umgås.

    Är ni borta så lär henne somna i vagn eller i famnen så löser det sig även om ni är bortbjudna. :)
  • Anonym (chockad!)
    Anonym (E) skrev 2019-10-15 21:20:41 följande:

    Ja det är sant, hon kan absolut sova i vagn! Har bara inte tänkt på det. Gör det nog krångligare för mig än vad det är!

    Precis, hennes första sovpass brukar ofta bli 3-4 timmar! Hade varit så skönt att få dem timmarnas sömn.. men inte så roligt att lägga sig kl 19... sen efter första matningen vaknar hon typ varannan timme.. därför hade det varit skönt som du säger att få henne att somna runt 21-22 kanske så man kan sova några timmar innan hon ska ha mat. Hur försöker du styra honom? Min tjej blir sååå ledsen och på dåligt humör på kvällen om hon int

    e får somna vid 19-20..


    Går det inte att få henne att sova ett kortare pass vid 19 tiden? För att sedan kunna lägga henne för natten vid 21 tiden?

    Bästa är att träna dom på att somna på olika ställen "in case of emergancy" för då kan man söva dom var man än är :)
Svar på tråden Bf September 2019