• Anonym (chock­ad!)
    Tue 15 Oct 2019 22:03
    29472 visningar
    3333 svar
    3333
    29472

    Bf September 2019

    Anonym (E) skrev 2019-10-15 21:40:31 följande:

    Hon är verkligen helt deckad efter hon ätit vid 19.. någon gång ibland somnar hon inte direkt när hon äter vid 19.. men ska prova hålla henne vaken någon kväll.. men känns så elakt när hon verkligen är trött.. och känns så dumt att typ väcka henne efter en kort stund när hon sover så bra :/


    Förstår det men då kan ni nog inte göra nåt åt att hon somnar kl 19 ;)

    Antingen låta henne sova för natten då eller väcka henne efter 45 min. Svårt att lösa det annars tänker jag.
  • Anonym (chock­ad!)
    Tue 22 Oct 2019 06:57

    Hur går det för alla? tycker det vore skoj att ha lite kontakt även nu när barnen är födda så man kan bolla lite tankar och ideer! :)


    Hade ni nån fb grupp föresten? Isf kanske man kan få vara med i den ist? 


    Här går det framåt. Hon blir 7 v i morgon och det märks att senaste veckan varit ett utv språng. Både utseendemässigt och i sättet. Nu duger det inte att ligga vaken på en filt eller vid gymmet direkt, utan hon vill vara med.


    Det är ju lite svårt för hon kan ju inte fysiskt GÖRA nåt ännu men hon VILL..om nån månad kan hon ju greppa och då blir det nog enklare att låta henne ligga själv igen.


    Hur upplever ni det?


    Vi har ju kämpat på med hennes allergi här. Skriket är bättre, huden är bättre men magen, förstoppningen, har inte riktigt gått att häva. Så igår fick hon ett microlax så hon verkligen tömde magen... så nu hoppas vi att det vänder även det.

  • Anonym (chock­ad!)
    Wed 23 Oct 2019 15:41
    Anonym (Trean) skrev 2019-10-23 13:24:17 följande:

    Va kul att höra från Er Chockad och September89. Vår son blev en månad igår så vi har inte kommit lika långt som Er. Vi hade en vecka då han skrek nästan hela tiden när han var vaken. Det var runt vecka 3. Vi fick inte han att somna på dagarna och han var självklart övertrött. BVC sköterskan trodde det var en utvecklingsfas. Helt plötsligt försvann det och han blev som ombytt när vi väl fick han att somna längre stunder på dagarna.

    Annars funkar allt bra. Han sover bra på nätterna förutom 3 amningar efter kl 01. Men de går fort och han somnar om direkt. Däremot sover jag rätt dåligt men som tur är ger amningshormonerna lite energi och jag känner mig inte jättetrött men otroligt glömsk.

    Hur sover ni andra?

    Idag var vi på 4 veckors kontrollen och han blev godkänd. 4.778kg och 56 cm.

    Vi väntar på första svarsleendet. Det brukar komma någon gång mellan 3-8 veckor. Har era bebisar levererat det?

    Hur går det med syskon ni som har syskon? Våra stora barn är 10 och 12 och det funkar jättebra. De är så kära i lillebror. Däremot kan jag själv komma på ibland att jösses har jag tre barn nu!-ha-ha-ha. Så härligt och glad att det gick till slut. Men det är ju en del att rodda med körningar till aktiviteter osv. Lillebror hänger alltid med på både till fotbollsplan och ishallar.


    Låter ungefär som oss. Lite mindre till växten bara. Var 3.4 kg vid 4 v, 51 cm lång.

    Annars är mina äldre 11 och 13 år och älskar lillsyrran.

    Hon följer med på varenda cup ocy träning ????

    Inget tydligt svarsleende än men lite snett sådär haha
  • Anonym (chock­ad!)
    Sat 26 Oct 2019 22:45
    Anonym (E) skrev 2019-10-26 20:59:48 följande:

    Hej!

    Jag undrar en sak, om ni är ute och går med era bebisar i vagnen. Kan de vakna då och ligga kvar vakna i vagnen och vara nöjda?

    Vår tjej på 8 veckor skriker lite grann när man lägger ner henne i vagnen men så fort man börjar rulla vagnen så somnar hon, nästan direkt annars inom loppet av 5-10 min. Men sen när hon vaknar oavsett om det går 30 min eller 1,5 h så börjar hon gråta och vill upp. Är alla bebisar så? Eller kan era ligga kvar i vagnen och vara vakna?


    Nä min gillar inte heller det. Kan vara vaken i vagnen men aldrig efter en sovstund.
  • Anonym (chock­ad!)
    Sat 2 Nov 2019 18:51

    När lägger ni era små för natten?

    Har de några rutiner än under dagen?

  • Anonym (chock­ad!)
    Sat 2 Nov 2019 19:27
    Anonym (E) skrev 2019-11-02 19:10:42 följande:

    Vår dotter orkar inte längre än till cirka 19! idag blev det till och med 18.30.. har försökt få henne att sova senare men det går inte. Hon är trött då helt enkelt. Dagarna har vi noll rutiner, kämpar med att få henne att sova korta stunder men det funkar sällan tyvärr. Kan bli så avundsjuk på dem som säger att deras bebisar sover ett långpass på dagen i cirka 2-3 h.. det händer inte här tyvärr.. hur långt går det mellan måltiderna? Känns som min dotter äter konstant på dagarna, går aldrig mer än Max 2 timmar.. ibland en gång i timmen, hade varit skönt att få någon mer timme emellan ibland.


    Min dotter har vi försökt laborera med. Hon är jättetrött vid 18-19 men tar ändå 2-3 timmar att få henne att somna. Oavsett när vi lägger henne. Testat att lägga henne senare.

    Hon somnar nog vid 21-22 i egen säng, men mindre gnälligt att ha henne i sängen än uppe hos oss den tiden.

    Äter precis innan (vid 21-22) somnar och sover till 00-01, äter lite grann. Somnar om till nångång mellan 02-04 beroende på förra uppvaket. Sover sedan till 07 men då med mig i min säng.

    Dagtid har vi rutiner på fm... Somnar redan efter 1-1.5 timme i vagnen. Vi går en långpromenad och hon sover då 2-4 timmar!!! Resten av dagen är korta snuttar. Ibland kan hon sova 1-2 timmar efter lunch om hon bara sov 2 timmar på fm.

    Efter 15 sover hon bara några minuter här och där.

    Äter gör hon ca varannan var tredje timme utom när hon sover långpass. Då kan hon vara utan i 4-5 timmar.
  • Anonym (chock­ad!)
    Wed 20 Nov 2019 19:47

    Kul med lite fart i tråden. Saknar att skriva och få lite uppdateringar!


    Min dotter är nu exakt 2.5 månad och vägde henne i går och vägde då ca 4800 g och var ca 56 cm lång. Så hon har växt som tusan! :)


    Efter att ha haft mkt ont i magen mellan v 4 och v 9 ca och vi var på akuten och fick mjölkfri ersättning, vilket tog ca 4 v innan det blev bra med, så är hon nu en ny bebis.


    Enkel som tusan (känns skönt att få känna på det också eftersom jag inte haft den turen med mina andra barn!) men är medveten om att det kan ändras, men nu är hon som hon var de första 3 v i livet!


    Hon äter bara ersättning nu. Hon vaknar ca 6 på morgonen och så somnar hon om igen vid 8...skulle nog helst somna om tidigare men eftersom jag ska lämna de stora barnen då så får hon vänta tills dess... och sover sedan mellan 8-12 (ibland faktiskt längre) ute i vagn (inne sover hon max 1 timme!) och så är hon vaken ca 1 timme och somnar om igen vid 13-tiden och sover till 15 och sedan är hon vaken till 18 (ibland nån powernap på ca 30 min vid 16 tiden) då hon lägger sig för natten.


    Är lite halvvaken men rätt nöjd mellan 18-20 (men för trött att vara uppe) äter sedan och sover sedan till tolv, äter, somnar om och sover till 04, äter och somnar om till 06!! :) 


     


    tänkte försöka om man kan ta bort 04 maten så småingom men är ju sjukt bra ändå för att vara så liten.

  • Anonym (chock­ad!)
    Wed 20 Nov 2019 21:05
    September89 skrev 2019-11-20 21:01:30 följande:
    Oj vilket tydligt mönster med sömnen! Tycker fortfarande det är olika för varje dag med min bebis haha. Varje gång jag tycker att ett mönster börjat synas så ändras något haha.

    Vad skönt att det har löst sig bra med maten och magont. Hemskt när de små har ont och man inte kan göra så mycket åt det!

    Klart det säkert kommer ändras många ggr om, men hon har haft en lång fm sömn hela tiden, sedan hon föddes. Det som har ändrats är att i början kunde hon sova den vart som helst och sedan var jag tvungen att GÅ när hon sov så fick gå 2-3 timmar och då kunde hon sova kanske ytterligare en timme till men sedan har jag "tränat" henne på att jag bara kan ställa ut vagnen och så sover hon oftast nu. Ibland går jag en sväng och sedan sover hon vidare men försöker passa på att vila nu också eller hinna göra lite annat medan hon sover! :) 


     


    I det stora hela har hon haft liknande sovmönster men nätterna har blivit mkt bättre med åldern eller med att magen blivit bättre vet jag inte men tror mest på det sistanämnda då hon sov bra i början på nätterna också...

  • Anonym (chock­ad!)
    Wed 20 Nov 2019 23:49
    Anonym (E) skrev 2019-11-20 21:40:24 följande:

    Men hur gör du om du exempelvis ska iväg och göra något på förmiddagen? Säg att du ska iväg med bilen och handla, sover hon bara vidare trots att du bär in och ut med henne.? Jag skulle vilja försöka få in någon rutin där min dotter sover ett längre pass på dagen men har verkligen ingen aning hur man ska göra eller få ihop det när dagarna ser så olika ut?


    Ja oftast. Försöker planera in såna saker efter lunch men i morgon t ex ska jag på möte på skolan. Då väcker jag henne så hon får äta sedan lägger jag henne igen. Har babyskydd som jsh kan sätta på vagnen. Men oftast kan jag lyfta i och ur henne men inte hur många ggr som helst haha

    Men försöker anpassa lite med hennes tider men oftast sover hon oavsett var så länge det är vagn eller bil
  • Anonym (chock­ad!)
    Wed 20 Nov 2019 23:51
    Anonym (E) skrev 2019-11-20 21:45:01 följande:

    Hur vet ni om bebisen är hungrig när den vaknar på natten? Igår vaknade hon och gnällde, provade nappen och vagga lite, funkade inte, då testade jag bara att ta upp och vagga i famnen en stund då somnade hon, så blir helt förvirrad när jag ska amma henne eller när hon vaknar V andra anledningar??


    Just nu ger jag henne mat nattetid av egoistiska skäl haha för jag vill att hon ska sova längre. Hon vaknar oftast bara om hon är hungrig men räknar med att hon klarar sig minst 3 timmar utan mat så vaknar hon innan testar jag i stort sätt aldrig mat förrän sista utvägen
Svar på tråden Bf September 2019