Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bf September 2019

  Mån 25 nov 2019 07:22 Läst 0 gånger Totalt 3332 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (chockad!) - Visa alla inlägg
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 25 nov 2019 07:22 #3242

  Alla barn är så olika så svårt att säga nåt. Det sägs ju att innan de är 3-4 månader så kan man inte alls styra dom, men jag vet inte om det stämmer. 


  Min lilla tjej blir 3 månader nästa vecka. HOn har nog alltid varit "enkel" egentligen förutom dom veckorna då hon hade så ont i magen innan vi fick mjölkfri ersättning. Nu har hon varit bra i magen 2-3 v igen och då märker man att vi haft tur och hon är en "bra sovare".


  Det ändras ju hela tiden egentligen men hon har alltid haft en långpass på fm. När hon hade ont i magen var jag tvungen att gå med vagnen men när magen blev bra har jag bara kunnat ställa ut vagnen på altanen.


  Så senaste tiden har det sett ut ca såhär:


  7-7:30 vaknar - lämnar storasyskonen på skolan
  8 äter
  9 lägger henne i vagnen ute, så somnar hon direkt av sig själv, sover sedan 3-5 timmar.


  13 - beror på när hon vaknar men ca äter


  14 - somnar om igen sover till kl. 16 oftast, sover nu i vagnen ute igen, men ibland om hon sover till 16 så får jag lägga över henne i bilstolen för att hämta barnen, hon fortsätter oftast sova till ca 16

  17 - äter

  18 - lägger henne för natten.


  19- somnar i sin säng, får gå upp och sätta i nappen några ggr oftast. Sover till ca 21 då hon vaknar och äter. Somnar om


  sover till 01-02, äter, somnar om, sover till 05, äter, somnar om och sover till 7-7.30...


  Kan bero på lite vad vi gör. Är jag ute och typ handlar eller hos en kompis mm så blir det ju lite annorlunda men då brukar hon sova rätt bra i babyskyddet i bilen och så sätter jag över det på vagnchassit och hon fortsätter sova. Brukar lösa sig.


   

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tis 26 nov 2019 18:01 #3244
  Snickesnack skrev 2019-11-26 12:02:08 följande:

  Här tar vi det lite som det kommer. Vi har en än så länge smidig och trygg bebis, men hon är ett riktigt matvrak och jag är tydligen dessutom av modellen "grädde i tuttarna" så hon väger 6,5 kilo nu vid knappa nio veckor (58 lång). Vid födseln var hon supergenomsnittlig med 3500 g och 50 cm. BVC säger att det bara är att amma på, och att hon kommer få en fin amningspuckel på kurvan sen.

  Hon utvecklas fint, är stark, sund, social, pratsam, bestämd och glad. Börjar visa personlighet och ett växande register av sinnesstämningar och känslor.

  Vår dag börjar vid runt 10.00. Jag ammar fortfarande ofta på nätterna och har inga äldre barn som ska någonstans så jag passar på att ta sovmorgon för att vila ut mig lite.

  Vi klär på oss, äter frukost och så vidare en stund och hon sitter i babysittern och underhåller sig själv.

  Vid 12-13 vill hon komma upp och umgås och äta lite och sen blir det ofta en tupplur.

  Efter det rullar dagen på. Hon sover inte några långa pass på dagen utan det är 20-40 minuter i taget. Många små "powernaps" med jämna mellanrum. Om vi inte är ute och gör något, typ går i affärer, då kan hon sova eller slumra i timmar, hon gillar att ha sorl och rörelse runt sig.

  Framåt kvällen blir hon mindre självständig mer och mer närhetstörstande och vill helst sitta i knä eller ligga i famnen (också under dagen men då mer periodvis och under kvällen konstant).

  Vi tar på pyjamas runt 19-20 och efter det får hon mysa med oss i soffan. Vi har dämpad belysning och läser eller kollar på TV. Ofta somnar hon och får då ligga i nestet i soffan bredvid oss.

  Vi går och lägger oss vid 22-23. Då brukar hon vakna till men somnar om igen i sin säng som består av ett hemmafixat "bedside crib" bestående av hennes spjälsäng minus en sida, bredvid min sänghalva, med babynestet i.

  Under natten brukar hon förr eller senare få komma ner och sova i sängen istället då hon helst vill sova tätt intill och jag vill amma smidigast möjligt. Hon vaknar och vill äta ett antal gånger men jag kollar aldrig på klockan. Bara fiskar fram tutten. Hon äter i några minuter och somnar om ganska fort.

  Vid 6-tiden går hennes pappa upp med henne och byter blöja innan han åker till jobbet. Sedan somnar hon om igen.

  Förr eller senare blir det väl läggdags lite tidigare. Förr eller senare sover hon säkert i egen säng i eget rum. Vi känner dock inte att det är någon större brådska. Vi tror att det kommer komma naturligt, kanske med lite hjälp på traven när det känns som rätt läge.

  Jag tänker heller inte så mycket på att hon ofta inte sover några långpass på dagen. Hon sover ju så långa nätter så hon klarar sig nog fint på sina powernaps.

  Bebisar är ju olika och hon är väl ingen dag-sovare helt enkelt ;).


  Låter väldigt bra.

  Vi har inte heller styrt henne. Det är nog bättre att låta det komma av sig själv.
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Fre 29 nov 2019 11:20 #3253
  Ourlittlesecret skrev 2019-11-29 07:15:09 följande:

  Hej! Vet inte om ni minns mig, men tänkte jag skulle kika in och gratta er alla till era små underverk!

  Jag lever men de e knappt, saknar min Axel så de gör ont. Men de måste gå framåt på nått sätt om inte annat än så för hans skull.

  All lycka till er ??


  Usch lider med dig <3 måste vara så fruktansvärt. Kan ingen förstå som inte varit med om det. Jag kan inte fatta hur man överlever fast man måste.
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 2 dec 2019 09:23 #3258

  Hur gamla är era barn nu och hur rörliga är dom? Stabilitet mm?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tor 12 dec 2019 12:02 #3264

  Så skoj att de börjar bli större nu och ser deras framsteg varje dag nästan! Jag tycker det är väldigt mysigt med bebisar såklart men roligare när de blir större och kan röra sig lite! :)


  Någon här som redan funderar på en till??? Låter det galet?! Mitt problem är min ålder så jag har inte så mkt tid att vinka på. Nån mer som vill ha tätt? 


  Det var ju min mans första barn och mitt tredje. Han är inte helt övertygad om en till så inväntar vad han känner och hur han ställer sig till det. Hur tänker ni?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 16 dec 2019 05:20 #3271

  Vi har en lång tid av icke sex bakom oss. Inte nåt större problem än men klart man vill ha en fysisk och nära rekston med din partner. Allt har dock sin tid och viktigt att känna att allt känns bra tycker jag.

  Min minsting är snart 3.5 månad och senaste veckan har det hänt massor. Det gör att hon äter mindre och är extremt svårsövd. Sover bra när hon väl somnar mrn har låååång tid innan det händer. Helst famnen om hon får välja! Nån som känner igen?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 16 dec 2019 22:23 #3273

  I morgon ska jag på återbesök till sjukhuset med dottern gällande hennes mage och ev allergi. Det är första besöket sedan vi var på akuten när hon var 5 v gammal. Hon mår ju prima nu men hoppas inte de säger att vi ska provocera redan...rädd för det men är inte laddad för ev bakslag igen nu när allt äntligen är bra! :( 


  Ska bli spännande dock att se hur stor hon blivit. Hon vägde ju 5370 g när hon var 3 månader och var 59 cm lång.

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tis 17 dec 2019 22:35 #3274

  Var på återbesök idag. Det verkar som om hon har nån överkänslighet/allergi mot mjölkprotein. Vi ska provocera igen om ca 1 månad för att se om hon blir sämre igen.


  Under besöket undersökte de henne som de bör typ på bvc och när man åker hem från bb mm...hon höll på länge med höfterna och sa sedan att hon misstänker att båda höfterna är luxerade?!?!? Det är INGEN som nämnt nåt sånt tidigare under "alla" undersökningar man varit på. Någon här som varit med om detta med luxation av höften?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Ons 18 dec 2019 12:25 #3276

  Spännande att de kan vara så olika stora trots samma ålder

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Fre 17 jan 23:22 #3288

  Lite nyfiken på alla. Ingen som vill fortsätta ha kontakt?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Lör 18 jan 16:40 #3292

  Vad kul att ni vill ha kontakt.

  Dottern är nästan 4.5 månad. Lärt sig massor senaste månaden.

  Hon har nog varit ovanligt stark i nacken tidigt. Vände sig från mage till rygg vid 2.5 månad. Nu vänder hon sig även från rygg till mage. Satt några sekunder själv igår men såklart säkert nån vecka kvar tills hon kan sitta själv nån lite längre stund.

  Började med smakportioner för 1 v sedan. Älskar gröt men lite mer skeptisk till palsternacka och potatis som hon också fått testa.

  Är mjölkprotein allergisk så lite sånt att ta hänsyn till.

  Har precis börjat fasa bort nattmålet. Går bra än så länge...

  Vi har börjat fundera på syskon... Får se hur det blir. Om det blir...

  Grattis till graviditeten ????????

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 20 jan 07:25 #3299
  Anonym (Orolig och stressad) skrev 2020-01-18 21:55:14 följande:

  Hej. Dotter blir 4 månader om 1 vecka. Är stark i nacken men är så otroligt ointresserad av att ligga på mage. Ibland vänder hon sig själv och ibland ligger hon frustrerad och skriker ner i filten. När hon ligger på rygg så försöker hon vända sig om på mage fast hon egentligen tycker det är tråkigt men hon har kommit på att om hon gungar från sida till sida så kan hon rotera sig själv 180 grader under babygymmet. Hon vill gärna sitta upp och försöker dra sig själv upp när hon ligger på rygg (ser ut som hon gör situps) :) Amningen går bra men undrar i bland om hon blir helt mätt. Hon sover dåligt på natten. Har max fått ett 3 tim pass. Hon sover ok 19-22 men det är svårt för mig att sova då med tanke på äldre syskon och vardagssysslor som måste ordnas med. Hon sover oroligt i spjälsängen och jag sover oroligt när hon sover i vår säng nu när hon börjar bli rörlig. Hoppas det blir lite bättre när vi börjar med smakportioner (gröt)


  Låter som en pigg liten tjej! De är ju inte så stora än så det brukar ju rätta till sig :)
  September89 skrev 2020-01-18 17:11:40 följande:

  Har också tänkt skriva men inte blivit av haha. Kul att höra hur det går för er andra!

  Hos oss går det bra men min flicka har också ofta sena kvällar. Får henne oftast att somna runt 19 men då brukar hon vakna och ha en liten vakenperiod efter typ 1-2 timmar. Hon tycker fortfarande inte om att ligga själv, det går ibland men absolut inte alltid. Nästa vecka blir hon 5 månader! Hon kan sitta själv, dock bara korta stunder, och har vänt sig från mage till rygg sedan hon var en månad men intr ens gjort några försök att vända från rygg till mage. Hon gillar att ligga på mage så hon är stark och håller gärna upp sig på händerna och börjar försöka ta sig fram men lyckas inte. Vi har börjat ge lite mat och det älskar hon. Det känns att hon blir större då kontakten utvecklas så himla mycket. Även humöret haha! Vi har funderat på att årova sittdel på vagnen nu, någon som bytt än?


  Vi bytte för ett par veckor sedan, men vi har 2 vagnar så vi har liggdelen kvar i min löparvagn. När vi är ute och går så vill hon gärna se sig omkring. Hon är ju i nästan plant läge men hon ser oss bättre i sittdelen än i liggdelen, men ska jag ut och springa så jag vet att hon kommer sova eller när hon sover sin fm sömn på altanen så sover hon i liggdelen för den är större och skönare tycker jag.
  Vi använder Sinlac. enda mjölkfria gröten från 4 månader. Dessutom glutenfri. Vi är lite fundersamma om hon faktiskt inte tål gluten heller men vi ska kolla lite närmre. fått lite bröd ist för gluten i gröten då de vill att man börjar introducera gluten vid 4-5 månader enligt vårt bvc, men hon verkar reagera på det också... så nu har vi plockat bort det och kör bara gröt och ersättning så får vi se vad som händer.

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tis 11 feb 13:55 #3311

  Alla barn är ju olika. Mitt första sov många ggr men inte så länge, mitt andra sov inte alls på dagen typ. 20 min i taget kanske ett par ggr om man gungade honom. Min lilla nu som är 5 månader sover lååånga pass, men få. 3-5 timmar på fm, 2 timmar efter lunch och ca 45-60 min på em/kvällen.


   


  Tror bara man får acceptera att alla barn är olika och försöka finna den rutin som funkar för ditt barn. Tyvärr...

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tor 27 feb 08:40 #3314
  Hesge skrev 2020-02-21 11:13:47 följande:

  Hej alla!

  Jag har inte varit inloggad här sedan i februari då jag övergick till en gravidgrupp på Facebook istället då det är så smidigt med appar osv.

  190929 kl 04.30 föddes vår Milton på 3342 ge och 51 cm. Fullt frisk tack och lov, men med en jättetuff start i livet för oss alla.

  Är det någon som vill fortsätta prata via Facebook Messenger istället? Eller skapa en grupp på Facebook?


  Jag gör gärna det då jag inte gillar fl och deras hemsida så mkt.
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Fre 20 mar 22:32 #3316
  September89 skrev 2020-03-20 21:25:17 följande:

  Hur går det för er alla här? Min flicka blir 7 månader imorgon!! Tiden vara rinner iväg!


  Allt är bra här. Min dotter är 6.5 månad nu och det är full fart. Roligare ju äldre de blir ????????
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tis 14 apr 10:11 #3318

  Länge sedan man hörde av alla! Hur går det?


  Här är lillan drygt 7 månader och det är full fart!! Inte en lugn stund. Har senast veckorna kommit in i nån jättetråkig period dock där hon är väldigt gnällig, missnöjd, tjurig, kramsjuk och väldigt närhetstörstande. PÅ detta har hon också kommit in i den berömda "blyga" perioden då hon börjar gråta åt alla som tittar på henne typ haha haha


  Var på 7 mån kontroll för ca 2 v sedan och hennes fontanell är ihopväxt. Det var den redan vid 5 månader, tyvärr, så nu är vi lite nojiga. De sa att vi måste vara uppmärksamma på förändring på huvudform, beteende och utveckling, men svårt tycker jag. Nån annan vars barn är samma?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Lör 23 maj 20:17 #3332
  Jojjans skrev 2020-05-03 16:13:25 följande:

  Hej, lite sent svar men men.

  Vad läskigt att själv behöva bedöma angående fontanellen! När ska dom helst växa ihop annars då?

  Tycker allt verkligen blir roligare och roligare varje vecka! Jag har börjat inse att det nog var kolik sonen hade första tiden, och jag mådde fruktansvärt dåligt. Nu har allt vänt och det är underbart att vara med honom :)

  Han är nu precis över 7 månader korrigerat och så otroligt framåt, pigg och vaken. För 1,5 vecka sen började han krypa och nu ställer han sig upp mot precis alla möbler, inte en lugn stund, phu! Han älskar mat och får alltid sitta och plocka med egna bitar av vår mat när vi äter, mycket populärt.


  Tidigast vid 8 månader sa läkaren.

  Hennes 8 mån kontroll har blivit uppskjuten 2 ggr så hoppas hon får gå på måndag. Då är hon 8 mån och 3 v...

  Vi har upptäckt att hon är allergisk mot fisk också ???? så nu mjölkprotein, baljväxter och fisk...

  Hon är inte stilla en sekund. Kryper, klättrar i trappor om man inte är uppmärksam, går längs möbler, reser sig mot allt, är inte rädd för NÅT ????????
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll