Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bf September 2019

  Sön 20 jan 2019 14:11 Läst 0 gånger Totalt 3332 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (chockad!) - Visa alla inlägg
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Sön 20 jan 2019 14:11 #550
  Jojjans skrev 2019-01-20 14:04:12 följande:
  Såå skönt att du kommit så långt! Jag längtar verkligen tills jag kommer förbi vecka 6, det är liksom min första milstolpe. Och håller med om att det låter som ett gott tecken att du inte blöder alls :)
  FInns det någon statistik på att det är vanligare med mf i v 5-6 än senare (men tidigare än v 12 då såklart)?
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Sön 20 jan 2019 14:18 #552
  Tösen01 skrev 2019-01-20 14:12:49 följande:

  Jag kan uppleva att jag varannan dag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Mina gravsympton kommer verkligen och går. I fredags hade jag en enorm växtvärk och det stack i brösten till och från. Igår likaså, men idag känner jag typ nada? Lite växtvärk men inget mer. Innan jag plussa så mådde jag superilla, men idag är det bara ett lätt illamående på morgonen. Är nojig över MA eller MF, ju mer jag läser desto mer övertygad är jag att mina symptom avtar pga det. Dock, "peppar peppar" blöder jag inget, inte ens en brun flytning eller liknande. Men det behöver ju inte betyda att allt är frid och fröjd tyvärr. Den enda skillnaden är att jag är mer känslosam och pms:ig i humöret och trött. Vaknade nyss efter någon timmes sömn. Ni som varit gravida förut, brukar symptomen komma och gå? Jag är i v 5+6 bara, så ingen ide för VUL än....


  Känner mig också toknojig! 


  Tänker varje gång jag går på toa att "nu är det nog kört" fast jag ännu inte haft nån blödning.


  Jag känner efter symtom hela tiden i rädsla för att det ska försvinna. 


  Jag tänker att det nog är ett MA så jag bara kommer få vänta många veckor till innan jag får reda på det osv osv!!


  Tillslut blir man ju tokig!


   


  Jag har varit gravid förut men var ett bra tag sedan så jag har glömt men jag tror nog det kom och gick lite såhär tidigt i graviditeten...senare kändes det som mer konstant t ex med brösten.

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Sön 20 jan 2019 14:31 #555
  Jojjans skrev 2019-01-20 14:20:41 följande:
  Jag har ingen länk till sån statistik, men det finns ju några passager där det kan gå fel, tex stt hjärtat ska börja slå (v 6), att alla organ ska utvecklas rätt (typ v 8) och att moderkakan ska ta över helt (innan v 12). Men jag kan ha missuppfattat, är inte alls säker på detta och har inga källor, men har fått den uppfattningen.
  Är det fulla veckor vi pratar om då? Alltså 6+0 eller är det v 6 som i 5+0?
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 21 jan 2019 18:48 #580

  Räknar ner. Har äntligen passerat till v 7 (v 6+1 idag). Nästa milstolpe för mig är om 2 v. Både att passera till v 9 (v 8+0) men också att vi ska på VUL v 8+1!!! Det känns skönt att ha något att ta på.


  Det svåra tycker jag är nu att planera framöver när man inte vet hur det kommer gå med graviditeten när man är så tidigt inne i den.


  Vi kommer snart behöva lägga in om sommarsemester och jag vill ha på två helt olika sätt om jag är gravid eller inte! :( Men man får väl ta det som det kommer. Hoppas att vi inte ska lägga in om semester innan jag gjort vul. Då känns det ju lite säkrare i alla fall.


  Nästa milstolpe lärde jag mig ju är runt v 8-9 då organen bildas..Sedan är ju den klassiska v 12 nästa gräns.


  Nån mer som gör såhär med olika "delmål" för att orka vänta ut oron?


   


  Mina symtom har blivit värre och har tänkt att det är positivt men då kommer negativa helga in och säger att "ja men vid ett MA så fortsätter kroppen som vanligt..." okej,... så inget lugn i det heller! HAHA 


  Jag är alltid en positiv människa annars men med graviditeter är jag exceptionellt negativ, säkert för att jag inte ska bli ledsen om nåt händer!

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 21 jan 2019 19:42 #585
  September89 skrev 2019-01-21 19:13:17 följande:

  Hur gör alla för att få tidiga ultraljud? Jag har bara fått göra rutinultraljud i mina tidigare graviditeter men den här förstår jag inte ens hur den blev till då vi inte ens låg när jag trodde att jag hade ägglossning :P så vill gärna ha lite tydligare hur långt gången jag är och såklart se att något lever där inne. Jag ska på inskrivning 6/2 och kommer vara i vecka 10-11 då. Är det då man ber om ultraljud? Får man göra det utan egentlig orsak?


  Vi fick det för att vi genomgick IVF på fertilitetsenheten så vi tillhör dom även om vi blev gravida på naturligt sätt denna gång.
 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Mån 21 jan 2019 20:02 #588

  Ja dessa symtom. Jobbigt när de tar upp så mkt av ens tid på dygnet, för de är ju oftast inte till det bättre ;)


  Jag klagade på noll symtom förut, skulle inte gjort... nu i v 7 blir det värre och värre för varje dag! Hoppas detta betyder att det går bra!! :o


  Illamående deluxe hela tiden!!
  Brösten börjar ömma rejält.
  Kasst humör. 


  GAH!

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tis 22 jan 2019 07:11 #600

  Hur många har ringt MVC för inskrivning och vilken vecka var ni i då? Hur snabbt efter plusset ringde ni?


  Det är nästan exakt 2 v sedan jag plussade nu och är i v 6+2 men har ännu inte ringt. Känns så tidigt om nåt skiter sig :( 


  Tycker ni jag borde ringa ändå?

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Ons 23 jan 2019 13:39 #640

  Känns som om jag blivit tokig!


  Ibland känns det som om jag är mkt längre gången än jag är! Tycker jag känner av mer än jag gjort tidigare graviditeter men man kanske gör det när man varit gravid förut?


  Känns nästan som man kände när barnet rör på sig första ggn...de där fjärilarna! Men det är ju såklart omöjligt om det nu inte är så att min kropp blivit tokig och blev gravid tidigare än vad jag tror, trots mens...

  men säkert bara inbillning!

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tor 24 jan 2019 15:39 #673

  Fick mitt första barn -06 och mitt andra tidigt -09 så det var länge sedan jag var gravid nu. 


  Hade två mf mellan dessa, men eftersom det var 100 år sedan ;) så minns jag inte exakt i vilken vecka. Ena tror jag var i v 5+ något för då hade jag nästan just plussat. Det andra var nog SENAST i v 7+ något, men kan varit tidigare det också...


  Nu är jag i v 6+4 så jag ser fram emot söndag då jag går in i v 7+!! Då känns det lugnare. Om 1.5 v ska vi på vul och efter det kan man nog känna sig lite säkrare på om allt går som det ska eller inte.


  Jag känner mig nog mer gravid nu än jag gjort någonsin i tidig graviditet..vet inte om jag ska se på det som nåt positiv eller negativt ;) haha men försöker bli mer och mer positiv även om jag kollar efter blod på papperet varje gång jag är på toa!


  Det har hänt massa saker här hemma så det känns som om detta är sista chansen på nåt sätt så jag hoppas att någon högre makt tycker vi förtjänar att få en bebis i september! :) 

 • Anonym (chock­ad!)
  Återställ
  Tor 24 jan 2019 18:06 #676
  Anonym (Anonym21) skrev 2019-01-24 17:22:29 följande:

  Ni som har varit gravida tidigare men också ni som är gravida för första gången, hur känner ni er lugna med väntan fram till UL?

  Jag har en sån stark oro hela tiden och i mitt landsting görs ul vid v.12-14.

  Har tid själv v.14 med funderar på att boka in ett privat v.10 om jag inte känner mig lugnare snart.


  jag har alltid varit nojig vid graviditet. har två barn sedan tidigaer men det var länge sedan ;) två mf mellan barnen. minns inte exakt men tror det var nån gång i v 4+ samt v 6 eller 7+ så mitt mål är att komma över det till att börja med.


  Jag är annars en väldigt glad och posiitv person men när det gäller graviditeter är jag negativa helge!! haha 


  Jag ska få gå på ett vul v 8+1 och det är om 10 dagar så jag ser fram emot det, men har absolut en ständig oro!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll