• Etta

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-29 13:22:24 följande:

    Låter underbart att du känner så.

    Har också en lätt graviditet så ska inte klaga. Bara inte min grej alls även om jag är sjukt tacksam över att jag kan få barn.

    Jag har bara svårt att njuta och förlika mig med situationen. Har svårt att njuta av såna här saker som begränsar mig, tyvärr.


    Jag känner samma, trots lätt graviditet är jag mest irriterad på de krämpor jag har, har som du väldigt svårt att njuta när jag är begränsad på något sätt, samt att jag oroar mig mycket för allt möjligt (typ listeria, uvi, fosterrörelser, blodpropp, förlossningen...) istället för att njuta. Önskar verkligen att jag var en mer nöjd/accepterande person...
  • Etta
    Väntarpåpluset skrev 2019-07-30 14:36:23 följande:

    Hej allihopa som fortfarande är aktiva här! Hoppas ni har det bra med era graviditeter. Här är en liten uppdatering ifrån mig. Jag födde för 9 dagar sen på söndagen den 21 juli vecka 34+0 en underbart vacker liten flicka <3

    Vi ligger fortfarande på neonatal och blir här tills vi fått allt att funka innan vi reser hem. Jag kommer starta en tråd om prematurfödsel i vecka 34 för att få tips och råd från mammor i den situasjonen och lämnar därför er och önskar er lycka till med era septemberbäbisar. Massor av kramar


    Grattis och stort lycka till! :)
  • Etta

    Jag har sagt att jag ska gå ungefär två veckor innan BF men funderar också på gå lite tidigare, börjar jobba på måndag efter semestern och känns rätt motigt med 6 veckor kvar.. Beror nog lite på om jag får möjlighet att jobba hemifrån eller inte. Är det nån som vet om man får ha barn på förskolan mer än 15 timmar när man själv gått på FL innan bebisen fötts? Är ju jobbigare att vara hemma med en 3,5-åring än att jobba kan jag känna... (Har inget fysiskt krävande jobb, dock mkt stress)

  • Etta
    Natta89 skrev 2019-08-01 10:33:27 följande:

    Är förskollärare och i min kommun skulle du i teorin ha rätt till 30 timmar när du tar ut föräldraledighet och heltid om du har gravidpenning. I praktiken är vi dock beroende av att föräldrarna själva informerar kommunen om ändringen till 30 timmar.


    Aha, så då kan man vänta lite med att berätta det.. fast känns ju dumt om förskolan frågar... hm.
  • Etta
    September89 skrev 2019-08-01 15:18:15 följande:

    Idag fick jag ett samtal från specialistmvc om att mitt snitt blir framflyttat. De hade fått in mer akuta grejer som var tvungna att prioriteras. Känns jättejobbigt då mitt senaste barn föddes två veckor innan bf, hade planerat snitt med henne också men fick ändå bråka om att få igenom det när jag kom in några dagar tidigt med värkar. Även mitt första barn kom innan bf. Hade fått snittet planerat lite tidigare på grund av det men nu blir det bara 7 dagar innan Jag som tyckte att det redan var i senaste laget innan tiden blev framflyttad :(


    Usch, så jobbigt! Och låter ju inte klokt att de bråkade om att du skulle få komma in när värkarna börjat! En vän till mig hamnade i samma situation, planerat snitt som sköts fram och då hann hennes värkar komma igång två dagar innan, fast då var det inga problem för henne att komma in. Hoppas det var en engångsföreteelse att de var så nitiska förra gången! Vilket datum har du fått?
  • Etta
    September89 skrev 2019-08-01 19:34:06 följande:

    Jag fick komma in direkt men väl på plats ville de att jag skulle föda vaginalt trots att jag hade snitt planerat. Så jag var inne med värkar och fick inget för att stoppa förloppet och fick under värkarbetet och hög på lustgas bråka om att få snitt som jag redan blivit beviljad.

    Min nya snittdag är 21/8. Har BF 28/8 då jag blev flyttad från september vid kub-ultraljudet.

    De sa att jag självklart ska komma in vid första känningen och då få ett akutsnitt men så sa de sist också och då blev det ju krångel ändå så jag är ändå lite orolig.


    Fy vad dåligt, snacka om att skapa ångest!!
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-02 10:55:54 följande:

    Uppdatering! :)

    Allt såg bra ut. Bra med fostervatten. Fostervatten både i magsäcken och full urinblåsa, tydligen bra tecken på att barnet mår bra. Bra hjärtljud och barnet var livligt.

    Det var litet inom normalspektrat, ca -12% men det är ju helt perfekt så är inte orolig. Den vägde ca 2040 g nu när jag snart går in i v 35 (v 34+0).

    Så får väl tacka min träning innan graviditeten för att magmusklerna håller inne magen en del :p

    Gått upp 3 kg sedan inskrivningen enligt bm men enligt mig när jag blev gravid har jag gått upp 4-5 kg så helt ok. Så det är väl bebisen och inte så mkt mer jag har gått upp. Påverkar ju säkert också magens storlek antar jag.

     

     

     


    Vad skönt att allt såg bra ut!
  • Etta

    I min app stod det också härom veckan att det var vanligt att illamåendet kom tillbaka i slutet av graviditeten, och det var då i v 31-32. Jag har känt av det lite senaste veckan, att vissa dofter kan få mig att må illa om jag är hungrig. Tror inte det är så ovanligt! Jag har problem med halsbränna också vilket ju ger lite illamående också. Fast tack och lov inte så illa som de första 15 veckorna. Hjärtklappning har jag också, obehagligt!

  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-07 19:00:15 följande:

    Ni som har jobbigt med andningen är det i alla ställningar?

    Sittande, liggande, stående, gående?


    För mig är det framförallt när jag sitter ner, allt pressas liksom ihop! Försöker stå på jobbet men får ont i ryggen efter en stund. Helt ok när jag ligger. Hur är det för dig?
  • Etta
    Anonym (E) skrev 2019-08-08 10:10:06 följande:

    Hej alla i gruppen.

    Känns så häftigt att det snart är dags, håller på och fixar här hemma och började bädda vagn och sängen. 

    Men min fråga är hur gör ni med kudde/täcke? 

    Jag har köpt en sån pandakudde, som just nu ligger i vagnen.

    men vad ska man ha i spjälsängen? (Vi har bestämt att försöka få henne att sova i hennes sängen bredvid oss) sen vet man aldrig hur det blir. Men vi utgår därifrån.  Hade ni någon kudde? vilken i så fall? Hört att man i så fall ska ha en platt, kollade på en från Rätt start. Men tyckte inte den var så himla platt? Men den kanske räknas som platt? 

    Andra tips på vad/hur ni har bäddat åt era barn i spjälsäng/vagn? 


    Vi hade en superplatt kudde till första, men fått ärva den av en kompis så minns ej var den kom ifrån. Kan tyvärr inte hitta den nu. Jag funderar däremot på bäddning i vagnen, vår första är född på vintern så var ju tjock åkpåse direkt, men vad har man tidig höst??
Svar på tråden Bf September 2019