• Äldre 5 Feb 18:11
    29407 visningar
    3333 svar
    3333
    29407

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 17:52:28 följande:

    Såhär såg mitt vul ut i v 8+1.

    Uppe är huvudet, kroppen/rumpan nedtill och den ring som är till höger är gulesäcken..


    Wow! Så roligt att det såg bra ut och att ni fick en bild med er :)
  • Äldre 5 Feb 20:32
    Februari16 skrev 2019-02-05 19:16:34 följande:

    Här är en till som har legat nerbäddad och varit hängig! Jag som inte har haft feber sen i lågstadiet hade mellan 39-40 graders feber i helgen. Nu är jag mest hängig och har jobbig rethosta, har hostat så jag är helt trött i kroppen. Enligt min läkare så är en infektion mest ett bekymmer kring vecka 5-6 när hjärtat utvecklas men det måste ju inte bli nåt med barnet ändå förstås men risken är förhöjd därikring!


    Usch, vi får krya på oss! Jag gick precis in och läste gamla blogginlägg som jag skrev under min första graviditet och ser att jag var sjuk flera gånger under den så jag vet inte varför jag fått för mig att jag var så frisk då haha!
  • Äldre 5 Feb 20:59
    Daphodil skrev 2019-02-05 20:35:16 följande:

    Visst är det kul med gamla blogginlägg =) Jag skrev en lista med olika veckors symtom då, och det är kul att jämföra.


    Haha jaa det är jätteroligt! Man är tacksam nu att man dokumenterade endel även om det tyvärr inte finns något från tidigt i graviditeten för min del i alla fall. Jag började skriva om mina graviditeter ungefär halvvägs. Denna gång har jag iaf skrivit ner lite anteckningar i mobilen så att man har lite sparat från början :)
  • Äldre 6 Feb 11:40

    Imorse var jag på inskrivning på mvc :) enligt dem är jag i vecka 12 och har bf 27 augusti. Men jag har haft långa cykler så tror att jag kommer bli flyttad vid ultraljudet. Fick också remiss för kub test så det ser jag fram emot och hoppas på att vi får se ett hjärta slå om ett par veckor.

    Ni som har barn sedan tidigare, hur tänker ni kring att berätta för dem om graviditeten? Jag är väldigt kluven!

  • Äldre 6 Feb 14:29
    GulRödBlå skrev 2019-02-06 13:13:49 följande:

    Mitt illamående bara ökar, jag hoppas innerligt att det är något bra och att vi får bättre nyheter imorgon än i måndags, eller efter ännu några veckor.


    Håller tummarna för att ni får bättre besked!
  • Äldre 6 Feb 16:32
    Mamaamu skrev 2019-02-06 15:21:11 följande:

    Vi tänker vänta tills kub. Och berätta för barnen efter kubet. På mig börjar det redan synas och jag vill att dom får veta först och inte höra av någon annan. Sen kommer dom att börja prata :) så efter det vet väl dom flesta ;) Tror det kan bli svårt för oss att vänta till rul faktiskt. Mina barn är rätt så stora nu.


    Jag tycker det är jättejobbigt att inte berätta för barnen. Mina är 6 och 8 och märker ju att det är något med mig. 8 åringen är ganska orolig av sig och jag märker att de håller koll på mig och hur jag mår så känns nästan elakt att vi inte berättat än. Så att vänta till rutin ultraljudet är inget alternativ för oss heller. Jag lämnade blodprov till kubtestet idag och väntar på kallelse till ultraljudet så det borde ske snart men jag vill typ berätta NU! Skulle något gå fel så måste vi ju ändå berätta eftersom vi kommer vara ledsna och må dåligt isf. Men samtidigt blir det kanske svårt för dem när det är så otroligt lång väntan.

    Min man tycker absolut att vi ska vänta tills efter kub åtminstone och det var ju vad vi planerat från början men åh vad jobbigt det känns att inte berätta! Är van att vara väldigt ärlig och släppa in barnen i saker.
  • Äldre 6 Feb 19:10
    Mamaamu skrev 2019-02-06 16:42:49 följande:

    Eftersom du är i den veckan du är så tror jag du får en tid i slutet av nästa vecka. Det tror jag att jag får. Jag ska lämna blodprov imorgon. Ser allt bra ut så berättar vi direkt efter för barnen och nära och kära .

    Jag har varit väldigt trött och mått dåligt i 6 veckor nu så mina barn märker. Min äldsta är tonåring och brukar se väldigt fundersam ut. Mest för att jag blivit plufsigare runt magen fort haha .


    Jaa får hoppas att vi båda får tid fort nu! Vi har redan berättat för våra föräldrar men känns känsligare att berätta för barnen. Svårt att be dem hålla det hemligt haha.
  • Äldre 7 Feb 08:56
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 19:41:57 följande:

    Jag känner o tänker som du o har därför berättat! Märks ju tydligt på mig o annars hade dom blivit oroliga..dom är snart 9 o 5. Har berättat att ibland blir bebisen bara mindre o mindre o försvinner ibland..så dom varit förberedda..dom har tagit mina tidigare tidigare mf bra.


    Ja jag funderade på just det, att man behöver kanske inte säga att det är en bebis i magen eller att de ska bli storasystrar utan försöka förklara att jag är gravid och just nu är det bara ett ?frö? som utvecklas till en bebis om vi har tur. Känns väldigt svårt, man är ju aldrig säker på att det kommer gå bra liksom. Man vill göra rätt mot de stora så att de oroar sig så lite som möjligt men ibland är det svårt att avgöra.
  • Äldre 7 Feb 09:44
    Önskar bli mamma skrev 2019-02-07 09:26:41 följande:

    Hej,

    Jag skrev för några veckor sedan och var orolig över att jag inte hade några symptom kvar men TJI fick jag för nu mår jag illa HELA tiden. Från stunden jag vaknar ända fram tills att jag somnar av utmattning på kvällen. Jag skäms över det men jag har sjukanmält mig nu resten av veckan från jobbet då jag helt enkelt inte klarar av att gå dit. Tunnelbanan till och från är hemsk med alla dofter, allt folk som står packat mot varandra och orken av att inte ens stå upp en längre tid.

    Jag är van att vara väldigt aktiv så det här knäcker mig.

    Detta är min första graviditet och inskrivningssamtal är bokat om två veckor, är då i vecka 10. Hur gör jag med mitt illamående? Vem ringer jag om jag vill ha hjälp med det här? Ringer jag vårdcentralen eller barnmorskan som jag inte ens träffat än?


    Jag tror att du kan ringa barnmorskan. När jag ringde min och bokade tid för inskrivning så sa hon iaf att jag skulle ringa om det skulle vara något innan vi ses :)
  • Äldre 7 Feb 09:47
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-07 09:16:36 följande:

    Ja precis! Så här jag sagt! Att fröt e så litet att det knappt syns. Bara en liten prick som kan växa till en bebis om man har tur! Prata med din man så kan ni kanske förklara så för barnen tycker jag! :)


    Tack för Dina svar, känns så skönt att någon verkligen förstår hur jag tänker :) jag ska fundera lite till, kub bör ligga ganska nära i tiden, kanske redan nästa vecka om jag har tur. och nästa vecka är barnen hos sin pappa så då kommer de inte märka hur jag mår haha. Ska tänka ett varv till innan jag bestämmer mig :)
Svar på tråden Bf September 2019