• Wed 1 May 2019 09:55
    30505 visningar
    3333 svar
    3333
    30505

    Bf September 2019

    Hej! Trevlig första maj till er alla! :)

    Tänkte höra efter om det är någon mer som har liknade symtom som jag har. Jag har som dragningar/spänningar i magen, nedanför naveln som sträcker sig ut åt båda sidorna. Känns som att musklerna drar sig! Gör ont att vända mig hastigt i sängen och igår när jag skrattade så kändes det som att det skulle krampa ihop. Inga andra symtom, och vad jag har läst låter det som ligamentsmärtor.

    Har tagit u-sticka på jobbet för att utesluta uvi och det var negativt.

    Har haft sammandragning som inte alls kändes såhär utan den var helt smärtfri.


  • Thu 2 May 2019 14:32

    Var hos bm och hade vårt RUL idag! Allt såg perfekt ut och all oro jag haft innan var helt i onödan! <3 kändes så skönt att få det bekräftat och kunna släppa oron, ett tag till. Den lär väl komma krypandes snart igen!


  • Sun 5 May 2019 09:14

    Jag bor i Göteborg!


  • Fri 24 May 2019 09:53
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-24 03:55:29 följande:

    Han stannade inte kvar i min mage... en vecka och en dag lyckades dom stoppa sammandragningarna. I tisdags trots flera medicinförsök hade jag öppnat mig 5 cm. Ner till förlossningen för att koppla stoppdropp men det var för sent. Kl 21:01 föddes världens finaste lilla kille som skrek! Nu kämpar han på neoavdelningen på Åbo universitetssjukhus (Finland). Han föddes i vecka 22+6 eller 23+6, 590 gr och 29,5 cm lång. Vi fick ett preliminärt datum på RUL men dom valde att inte flytta oss så officiellt 22+6. Han är så fin men såå såå liten, dock större än vad neoläkaren hade förväntat sig. Idag ska dom göra ul av hans hjärta och hjärna samt att vi har ca 1/2 dygn av kritisk tid framför oss med tanke på blödningar. Men vi får nog räkna med en lång sjukhustid framför oss. I synnerhet före vi får återvända hem till Åland.

    Tusen tack för allt stöd och all samhörighet jag känt med er alla under resan som blev kortare än förväntat för mig. Det var sjukt jobbigt att va gravid med allt illamående men nu önskar jag verkligen att han stannat kvar där inne och jag kunde mått ännu jävligare bara för hans skull. Lycka till allihopa <3


    Jag håller alla tummar och tår för att eran lilla pojke ska orka stanna kvar och kämpa!! <3 stora kramar till er!!
  • Sat 25 May 2019 09:38
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-25 00:55:31 följande:

    Han lämnade oss bara nån timme efter att jag skrev inlägget.

    Lycka till allihopa <3


    Jag beklagar så mycket! <3 kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom just nu!

    Ta hand om varandra och stor kram! <3
  • Sat 25 May 2019 09:38
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-25 00:55:31 följande:

    Han lämnade oss bara nån timme efter att jag skrev inlägget.

    Lycka till allihopa <3


    Jag beklagar så mycket! <3 kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom just nu!

    Ta hand om varandra och stor kram! <3
  • Sat 25 May 2019 14:29

    Någon mer som kan känns sig sjukt instabil ibland? Har vissa dagar bara börjat gråta från egentligen ingenstans, och tyckt att hela världen ligger på mina axlar. Känner mig dessa dagar sjukt deppig och gråter mycket, men kan inte finna någon direkt anledning.

    Sen går det över och jag är som vanligt igen. Jag vet att hormonerna kan spöka och ställa till det, men det är så främmande för mig att må såhär.


  • Mon 27 May 2019 08:22
    September89 skrev 2019-05-26 18:07:37 följande:

    Är det någon som börjat fundera på namn? Vi hade ett pojknamn som vi är överens om och trodde att det var en pojke men enligt rul är det en flicka och vi kommer verkligen inte överens om något tjejnamn haha. Jag har ett som följt med mig sedan start och som jag tycker är klockrent men min man avskyr namnet. Och jag kan inte släppa det då inget annat är lika bra liksom. Någon som vill dela med sig av lite förslag?


    Vi började tänka på namn ganska tidigt, men har aldrig varit riktigt överens. Nu när vi vet att det är en pojke vi väntar, så har vi bestämt att vi avvaktar att bestämma namn tills vi träffar honom. Hoppas då att det ska komma lättare till oss och att vi kan komma överens.
  • Wed 29 May 2019 23:30
    norrsken91 skrev 2019-05-29 22:29:57 följande:

    Påtal om aktivitet i magen. Det blir livat såfort jag slår mig ner i soffan och tar det lugnt, däremot är sparkarna 99% alltid på samma ställe och har varit de senaste veckorna. Känns lite märkligt men man överanalyserar ju allt, bara glad att man känner dygnen runt nu. Dock nyfiken att höra om det är samma för er? Eller om de byts sida från dag till dag? :)


    Olika från dag till dag och lite beroende på om jag sitter/ligger/står. :) men så mysigt att känna han så mycket nu. Har precis oxå börjat känna honom utanpå! <3 magiskt!
  • Mon 3 Jun 2019 10:06

    Någon mer som har ont i sina händer/fötter? Jag har senaste veckorna fått ont, speciellt på morgonen när jag vaknad för att sedan bli liiiite bättre under dagen. Men är molande värk.

    Har läst att man kan få ont pga hormoner och även när man lägger på sig vätska.

  • Mon 3 Jun 2019 11:30
    Anonym (E) skrev 2019-06-03 10:22:26 följande:

    Jag har sjukt ont i mina fötter och vader, men enbart när jag sitter still.. Får aldrig kramp som många pratar om, utan mer värk.. ingen aning vad man kan göra åt det dock tyvärr..  


    Nä, jag vet inre heller vad man kan göra. Ska fråga min bm nästa gång jag är där pp kontroll. Börjar bli riktig jobbigt med smärtan i händerna. Liknar inte karpaltunnelsyndrom heller, för har inga domningar. Bara ont. Och fötter känns som jag har promenerat med högklackat under en hel dag..????
  • Mon 3 Jun 2019 12:53
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-03 11:43:49 följande:

    Vaknat under natten flera ggr pga sammandragningar och smärta, förvärkar...tur att jag ska iväg till spec mvc i morgon för återbesök efter mitt besök på förlossningen i torsdags.

    Känns lite oroligt för har senaste 3-4 dagarna även känt det som om jag läcker lite fostervatten, men tveksamt då det är mest i vila... så ska fråga dom i morgon!

    LIIIIITE tidigt än för bebisen att komma ut! HJÄLP!


    Ska du inte ringa in och rådfråga redan idag? Det hade jag nog velat göra, om det är så att dom vill titta till dig tidigare.
  • Sun 9 Jun 2019 18:54
    September89 skrev 2019-06-09 16:20:53 följande:

    Hur går det för alla här inne?

    Själv har jag gått på semester och ska inte gå tillbaka till jobbet innan föräldraledigheten. Lyx! Har även fått massor av bebissaker så rummet börjar verkligen fyllas på nu. Känns galet då jag fortfarande tänker OM det blir en bebis och inte NÄR. Är genom halva vecka 29 nu så med största sannolikhet blir det ju en bebis haha. I övrigt mår jag väldigt bra, har inte ont eller så och är pigg. Har haft jobbigt med sömnen då jag sovit dåligt och vaknat mycket under hela graviditeten men nu när jag är ledig känns det mycket bättre eftersom jag slipper vara stressad över att jag måste få sömn och orka med dagarna. Nu behöver jag ju inte gå upp förrän jag vaknar av mig själv och sedan är det ju bara att lägga sig en stund på dagen om det krisar :) eftersom jag känt mig pigg så har det även boats för fullt haha. Rensar och fixar hela tiden här hemma nu trots att det är långt kvar tills bebisen ska komma haha.


    Känns så kul att börja fixa för bebisen! Är idag i vecka 24+2. Vi har köpt/fått en hel del kläder, så mycket mer behöver vi inte köpa innan bebisen kommer. Bra att veta om det blir en stor/liten bebis innan man köper på sig mer saker tänker jag.

    Idag var vi också köpte vagn!!! Sååå kul. Nu känns det verkligen påriktigt. Den är så fin! Bara overkligt att vår lilla bebis kommer ligga där om några månader. <3

    Ska i veckan beställa spjälsäng och skötbord! Och sen så smått börja fixa i hans rum. Känner att det kanske inte är så viktigt att ha klart det för hans skull, han kommer ändå inte vara där. Men så mysigt att ha ett litet rum som är hans egna.

    Har bara ca 4 veckor kvar att jobba allt som allt, då jag går 60 dagar innan bf. Känns såååå skönt!
  • Sun 16 Jun 2019 09:50
    Jojjans skrev 2019-06-15 20:14:54 följande:

    Jag har kännt sparkar/rörelser/buffar förra gånger om dagen dagligen sen typ vecka 18, men så plötsligt kommer det 1-2 dagar då det är väldigt lugnt och jag bara känner nån enstaka vag rörelse som aldrig är tillräckligt stark för att jag ska bli övertygad om att det verklgen var bebisen. Och sen har det återgått till det normala.

    Idag har varit en sån dag. Med skillnaden att jag nu passerat datumet då man faktiskt SKA känna något dagligen. Både torsdag och fredag varandet full fart men imorse lugnare än vanligt. Jag har suttit i en bil större delen av dagen så det har heller inte att göra med att jag varit igång. När vi äntligen kom fram till stugan så drack jag ett stort glas saft och la mig på sidan och vilade. Ingenting. Har buffat på magen men helt stilla. När det gått drygt en timme så tyckte jag att jag kände något, några gånger, men så mycket svagare än vanligt. Inte alls övertygande eller lugnande. Funderar nu på att ringa förlossningen på den ort jag befinner mig, men känner mig ändå så löjlig. Men är helt kall inombords, vill bara känna bebisen och bli lugn!


    Det är precis likadant för mig! Vissa dagar är han hur aktiv som helst, och sen helt plötsligt så är har han varit väldigt lugn och inte alls rört sig då han annars brukar röra sig. Har dock sen alltid kommit igång, men har då redan börjat oroa mig och vara påväg att ringa förlossningen. Tycker detta är jättejobbigt..
  • Sun 16 Jun 2019 20:45
    Jojjans skrev 2019-06-16 15:30:01 följande:

    Ja det är så himla svårt att hålla sig lugn. Jag började bli lugn i att jag vet att han uppenbarligen har lugnare dagar ibland då jag känner väldigt lite. Men när jag sökte stöd för att det var normalt hos min bm så sa hon att jag då skulle reagera så nu blir jag ju stressad av det igen.


    Ja, usch..det förstår jag att du blir! Samtidigt läser jag och hör hela tiden att man inte ska behöva kontrollera bebisens rörelser hela tiden. Men vet lixom varken ut eller in! Jag tänker också att han har lugnade perioder, men att jag ska känna honom dagligen, men att vissa dagarna är det lite mindre och andra dagar lite mer. Men kan ändå inte lite bli att noija.
  • Thu 18 Jul 2019 21:40

    Hej!

    Hur tänker ni kring kläder till bebisen? Då tänker jag på ffa ytterkläder. Vill ju att han ska ha något lite tjockare på sig när man går ut, men ändå inte vinteroverall. Men frågan är vilken stl man ska köpa? Någon som tidigare fött i september som har tips på hur man ska tänka?


  • Thu 18 Jul 2019 21:58
    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-18 21:47:25 följande:

    Jag har en son som är född 26 september. Jag hade ingen direkt overall förrän i oktober november och då en tunnare fleece typ.

    Hade aldrig nån tjock eftersom de ligger nerbäddad i vagnen. Hade åkpåse ist


    Okej! :) tack för tipset. Så svårt att veta. Hade du tjockare filt i vagnen innan du började använda åkpåse eller användes det direkt? Känns lite varmt att börja med det på stört..
  • Sun 21 Jul 2019 08:15
    Jojjans skrev 2019-07-21 07:35:54 följande:

    Hur ligger era bebisar? Någon som ixerat sig än?

    Jag är ju bara i vecka 31 men senast hos bm kände hon efter och tyckte att hon kände huvudet neråt mot blygdbenet och var väldigt nöjd över det. Jag har också

    Senaste veckan kännt sparkar upp mot högra revbenet så antar att den legat med fötterna åt höger.

    Men igår var det ett himla bökande och dig ligger han i klockrent tvärläge! Varje gång han sparkar (på min fönster sida) så känner jag nåt hårt på höger sida - antagligen huvudet.

    Men tänker att det är gott om plats (och tid!) ännu att vända sig neråt..


    Min bebis låg också med huvudet nedåt vid senaste kontrollen, men detta är första barnet för mig och bm sa att han ännu kan röra på sig då det fortfarande finns plats. Tycker att han är lite överallt och bökar!
  • Tue 30 Jul 2019 11:44

    De senaste dagarna har jag fått en konstig känsla uppe i underlivet..känns lixom som att det hänger ut något, typ bebisens ena fot. Haha. Vet inte hur jag ska förklara det bättre. Ingen smärta eller så, bara en konstig känsla! Någon mer som känner igen sig? Är idag i v.31+4..


  • Tue 30 Jul 2019 14:55
    Jojjans skrev 2019-07-30 13:34:09 följande:

    Jag har också börjat känna nåt slags tryck neråt, en tyngdkänsla. Kanske är det bebisen som börjar sjunka ner (v 32 imorgon). Ilar liksom neråt till botten i bäckenet.

    Utöver det har jag också fått som molande mensvärk då och då. Inte varje dag, men flera gånger sedan en vecka tillbaka. Vet inte om det är förvärkar eller något annat, eller om jag borde kolla upp det på något vis.


    Ja, kan nog beskrivas som ett tryck. Men känns lixom som att det sitter något högt uppe i slidan oxå..inte hela tiden men ffa när jag går.

    Hade inatt vad jag tror var en förvärv. Lätt molvärk som försvann snabbt. Känns lite läskigt nu när det börjar närma sig, för man vet ju aldrig när det faktiskt är starten på det riktiga värkarbetet. Förhoppningens dröjer det ytterligare några veckor innan min bebis tittar ut! :)
Svar på tråden Bf September 2019