Inlägg från: Anonym (Trean) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trean)

    Bf September 2019

    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-08-12 19:59:15 följande:

    Nej precis, egentligen borde man väl inte vara så orolig då det är många som har gbs obehandlat, precis som du säger. Men jag kan ändå inte låta bli att oroa mig, man läser alla skräckhistorier om hur barnen dör i magen väldigt sent i graviditeten och jag är mer rädd nu än jag var då jag hade uvi och gbs tidogare i graviditeten, runt v. 15. Nej, jag har inte fött barn tidigare, detta är min första. Förstår att du är orolig iom att det blir tredje förlossningen och det kan gå fort men det är nog verkligen klokt av dig att ändå hålla dig lugn med tanke på hur många gravida kvinnor som faktiskt är smittade. Jag själv är lite rädd att förlossningen ska gå snabbt då min mammas alla 3 förlossningar gick superfort, men egentligen vet jag inte om sådant är ärftligt öht, det lär väl vara högst individuellt antar jag.


    Snabba förlossningar är ju också bra. Smittorisken minskar ju mycket med snabb förlossning. Mest risk är för de som har lång vattenavgång och inte vet om att de är bärare. Jag har också läst alla möjliga skräckhistorier på nätet men vi får tänka på att de är statistiskt sätt få. Min BM sa att störst risk är att föda för tidigt om man får uvi av GBS och sammandragningar men det är fortfarande mycket liten procent som gör det.
  • Anonym (Trean)
    Jojjans skrev 2019-08-13 09:52:13 följande:

    Imorse vaknade jag strax innan 5 av mensvärkar som jag insåg kom ganska regelbundet. Gick upp och trodde det skulle klinga av men det blev värre så jag började istället klocka dom efter någon timme, som kom med 1-3 min mellanrum, och blev starkare!

    För att göra en lång historia kort: jag ligger nu inlagd på förlossningen, öppen 4 cm, och har fått briccanyl samt något mer för att stoppa det, plus kortisonspruta för lungmognad. Lite chockade att det kom igång så plötsligt och att det var på riktigt när jag tolkade det som mensvärk. Men känner mig helt trygg. 33+6 idag, och läkarna tror inte att vi kommer lämna sjukhuset utan bebis.


    Oj verkligen överraskande! Lycka till! Hör av dig snart igen!
  • Anonym (Trean)

    Grattis! Verkar som det var en rätt smidig förlossning. Hoppas allt går bra även i fortsättningen!

  • Anonym (Trean)

    Jag undrar om ni andra också upplever att magen blir som en ballong och lite hård under under dagen. Jag vaknar med en ganska mjuk och skön mage men sådär efter några timmar blir den hård som en fotboll. Speciellt när jag står och går. Brukar blir mjukare när jag lägger mig ner. Gör inte ont.

    Ni som har beskrivit som ni har tryck neråt hur menar ni? Är det vid sammandragningar som det blir tryck neråt? För mig känns det som jag måste hålla i magen när jag går- konstig känsla- den känns tung men inte tryckande.

  • Anonym (Trean)
    Annikattkatt skrev 2019-08-17 12:05:30 följande:

    Kan det inte vara sammandragningarna som du känner när magen blir hård? Min blir stenhård när de sk. Braxton hicks? sammandragningarna kör igång.


    Inte riktigt samma känsla som sammandragningarna för de kan jag ha några då och då under dagen mest när jag ligger eller sitter faktiskt.. Det är mer känsla som man kan få efter julbord-ha-ha-ha. Men det är klart någon typ av sammandragning måste det väl vara. Hur ofta har du sammandragningar?
  • Anonym (Trean)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-18 10:18:49 följande:

    När ni monterar in bilstolen. Kommer ni ha den fram eller bak? Kan inte bestämma mig. Haft den fram jämt förut första tiden


    Vi sätter bak. Min man jobbar i bilbranschen och enligt honom visar alla undersökningar att det är mest säkrast. Vi hade båda barnen bak med en spegel monterad på stolen så man såg i backspegel vad de höll på med. Funkade jättebra. Sen åker jag sällan långt själv. Våra barn somnade efter 3 min så det var enkelt för oss. Hoppas det kommer funka lika bra.
  • Anonym (Trean)
    September89 skrev 2019-08-20 12:06:47 följande:

    Imorgon kommer min bebis!! Skulle egentligen Ha snittats redan igår men det blev flyttat som jag skrev om för ett par veckor sedan. Känns helt galet. Och nervöst!

    I mina tidigare graviditeter har jag varit så dödstrött på att vara gravid att det varit som om kroppen vräkt bebisarna men den här gången känns det som att jag fått må lite för bra för att det redan ska vara dags trots att det bara är en vecka innan BF hehe.

    Jag har ju snittats förut men då var det akut så hann inte oroa mig så mycket men nu blir jag mer och mer nervös inför själva operationen och läkningen efter.

    Vet inte ens vad jag ville med detta inlägg, är väl bara exhalterad inför morgondagen och måste häva ur mig lite hahaha!


    Lycka till! Kommer gå jättebra! Minst sagt avundsjuk- här är det ca 4 veckor kvar. Men det smakar ju faktiskt bättre att säga 4 än 15 veckor kvar -hahaha.
  • Anonym (Trean)
    norrsken91 skrev 2019-08-21 04:45:09 följande:

    Hej, någon här inne som gjort eller väntar på ett vändningsförsök? Jag ska iväg nu i slutet av veckan på ultraljud och ett försök till vändning, det blir i V.37. Lite halvnojjig, hört så mycket olika upplevelser om detta men hoppas att det lyckas!


    Lycka till! Var orolig för det ett tag också men igår konstaterade BM att han hade lagt sig ner. Tänk på att de som jobbar med det gör detta varje dag så du kommer vara i händerna av proffs. Sen är det 50/50 chans att det lyckas. Min kompis som gjorde det fick lite hjärtklappning av medicinet man får innan samt att det var lite obehagligt när de höll på men annars gick bra.
  • Anonym (Trean)
    September89 skrev 2019-08-21 15:37:43 följande:

    Vid halv nio imorse kom min lilla tjej <3 snittet gick bra, hon skrek direkt då hon kom ut och började söka efter bröstet direkt och jag själv mår än så länge också bra efter operationen. Känns fantastiskt att hon är här nu <3


    Underbart! Grattis!!!!
  • Anonym (Trean)

    Här en till som får ha lite mer tålamod. 19/9. Tycker konstigt nog att nu när det börjar närma sig känns det lättare mentalt än när man hade typ15-16 veckor kvar. I april-maj kändes det som en evighet till september och nu är vi snart där. Har jobbat halvtid efter semester så det gör också sitt. Sover endast 4-5 timmar per natt men känner mig inte trött. Däremot är jag rätt begränsad i min rörlighet. Har en närv i kläm emellanåt ovanför blygdbenet och en del foglossning så att gå mer än 200-300m går inte och inte heller stå upp mer än ett par minuter. Mycket poddlyssnande och serietittande har det blivit.

Svar på tråden Bf September 2019