• Äldre 26 Jan 17:07
    29595 visningar
    3333 svar
    3333
    29595

    Bf September 2019

    Tigerkvinna skrev 2019-01-26 16:57:29 följande:

    Bra ide at ha milstolpar! Sedan jag plussade igår så känns det som det är en evighet till BIM och att få glädjas över att inte få någon mens haha. 

    Men ska nog också börja sätta upp små milstolpar föratt få tiden att gå fortare. Jag vill bara förbi vecka 14 för fram tills dess så vet jag att det är skit tråkigt iallafall för mig :P


    Ja jag tänker att det blir extra psykande för dig i den här gruppen där dom flesta är flera veckor längre gångna än dig. Jag som har BF i slutet av sep blir till och med frustrerad haha ^__^

    Men ja, milstolpar hjälper en iaf att känna att tiden går framåt. BF är ju evigheter bort det kan man inte fokusera på...
  • Äldre 26 Jan 17:46
    Tigerkvinna skrev 2019-01-26 17:15:05 följande:

    Ja gud nej BF kan man verkligen inte fokusera på. 

    Men jag tror jag kommer få BF i slutet på september eftersom jag absolut vill snittas. Enligt appen är det vecka 4(3+2) nu =) Men har ändå lite milstolpar redan när jag tänker efter. Ska på introduktionsträff på min MVC på måndag, har inskrivning den 5:e och tidigt VUL den 15:e =)

    Men jag var gravid en gång som tonåring gick då till vecka 14. Visste inte ens om att jag var gravid och hade total missat det om inte en sjuksköterska frågat och satt tankarna i rullning när en influensa inte gav med sig...Och än så länge har även denna graviditet börjat likadant inte en enda känsla. 

    Jag vet att jag har högt progesteron men känner inte alls av de i brösten som man ska göra vid högt progesteron. Jag är typ immun eller nåt:P


    Jo kag läste det, men ditt egentliga BF är ju i oktober det var så jag menade. När folks bebisar sen föds kan man ju inte alltid veta med vanliga förlossningar heller. Jag tror jag tex mest troligt kommer föda i okt om jag går över en vecka :) hopas du får ditt planerade snitt! Lyssnade på senaste avsnittet av förlossningspodden idag där det diskuterades.

    Märkligt det där hur olika man kan reagera på hormon. Jag har i perioder haft sjuklig pmds och behövt ta ssri flr det, och i andra perioder inget alls. Men under graviditet alltid mått toppen.
  • Äldre 26 Jan 20:03
    Jsv17 skrev 2019-01-26 19:11:45 följande:

    Va skönt Jag drog också lite en lättnadens suck när vi passerade 5+2, och ännu mer när hela v.6 var förbi. Nu här näst är det inskrivning den 6:e Februari, nipt med vul den 14:e så tar jag mig förbi dem är det dags för lite nya milstolpar


    Vad roligt, jag har inskrivning den 6/2 också, OCH vul den 14/2 :)
  • Äldre 26 Jan 21:52
    Jsv17 skrev 2019-01-26 20:11:14 följande:

    Nej! Va kul! Ser det som ytterligare ett tecken på att detta inte kan gå fel, jag är en sådan som ser tecken i allt hehe... Jag fyller dessutom år den 6:e


    Jaa vad kul! Det måste ju vara ettors tecken :)
  • Äldre 28 Jan 09:17
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-28 08:18:42 följande:

    Han har en spridd cancer men prognosen är ändå god. svårt att veta hur länge men är nog ett antal månader innan det är bättre skulle jag tro... tyvärr.

    Han är inte pappa till mina barn. De har ingen kontakt med sin pappa. De är 10 och 13 år gamla. 

     

    Lite trist ändå eftersom jag inte ens får en fråga hur jag mår eller nåt...och så hör man så mkt om andra som blir "omhändertagna" av sina män... :( vore bara trevligt att få en fråga om nåt, eller fråga vilken vecka jag är i eller vad som helst :(

    Förstår att det låter fånigt och framför allt egoistiskt men just nu känner jag så...


    Jag förstår att det förtar glädjen över graviditeten. Kanske att både vara orolig för hans hälsa och sen också gå miste om det omhändertagande du hoppats på. Har du pratat med honom om det här? Om ja, vad får du för respons? Jag undrar också om han brukar vara väldigt intresserad om din hälsa och omhändertagande i sitt sätt? Det påverkar ju såklart också. Hur insatt var han under tillverkningen av bebisen? Ni kanske behöver bli så snälla och förstående ni kan mot varandra under den här tuffa perioden, och lägga andra krav på is.

    Skönt ändå att dina tidigare barn är så pass stora att dom är lite självgående.

    Men det är inte konstigt att du känner dig ledsen och besviken. Jag, vars sambo ändå är omhändertagande och jättesnäll, känner mig ändå så liten och vill bli mer daltad med. Förstår att det känns ensamt att inte få det. Hoppas det blir bättre!
  • Äldre 28 Jan 09:23

    Alltså dessa symtom, men blir ju knäpp!

    Jag har varit så nöjd över att jag inte alls är illamående (5+5 idag, men inte varit det i tidigare graviditet heller), men jag börjar fundera på om mitt illamående bara är av en helt annan karaktär.

    Jag har under senaste veckan märkt att jag knappt kan kolla i mobilen när jag åker tunnelbana utan att bli åksjuk. Får lätt blodtrycksfall och blodsockerfall. Liksom helt svag i kroppen om jag blir minsta lilla hungrig. Idag tog jag en lång sovmorgon vilket innebar att jag inte ätit på 12 timmar när jag gick upp och var helt sjösjuk och kallsvettig ända tills jag fick i mig frukost. Nån som känner igen sig?

  • Äldre 28 Jan 10:22
    Jsv17 skrev 2019-01-28 09:27:23 följande:

    Jag blir åksjuk när jag är gravid, är jag aldrig annars, och blir också helt yr om jag inte äter.. det är ju nu när du nämner det också en typ av symptom haha så riktigt stor igenkänning på det!


    Ja åksjuke-känslan innehåller ju ett visst mått av illamående, men det är liksom inte det som är mest påtagligt. Hade så i min förra graviditet med, och precis som mångas illamående avtog det så smått i vecka 12-13. Lär ju vara en annan variant av illamående som också är väldigt påverkat av blodsocker helt enkelt.
  • Äldre 28 Jan 11:12
    Mamaamu skrev 2019-01-28 10:49:43 följande:

    När kommer ni gå ut med eran graviditet? Och hur ?

    Vi tänkte vänta till kub. Vilket borde vara i slutat av feb i början av mars. Men tiden går så sakta .


    Jag är ganska kluven inför det där.

    Hela vår släkt och många nära vänner vet att vi förlorade graviditeten vecka 16 i höstas, så alla förstår väl att vi försöker igen så det ska inte mycket till innan de misstänker nåt. När jag fick missfall i vecka 6 i december så hade vi inte hunnit berätta och jag tyckte det var ganska skönt att slippa dela det med andra. Men jag kommer inte neka om någon frågar, eller försöka smussla överdrivet mycket för att ingen ska förstå. En kompis frågade rakt ut så hon är just nu den enda som vet.

    Men berätta aktivt gör vi först efter KUB tror jag. Och då bara till dom närmsta eller dom som visste om den förra graviditeten. På mig syntes det inte alls i vecka 16, så jag kan antagligen hålla det hemligt minst till vecka 20 för kollegor och bekanta.
  • Äldre 28 Jan 11:56
    Laann skrev 2019-01-28 11:22:53 följande:

    Är det någon annan som har BF runt 25/9 med sitt första barn?

    Det skulle vara så roligt att träffa någon och kunna bolla lite med. Jag är 28 år, bor med sambo och hund lite norr om Stockholm. ????


    Jag har BF 24/9 eller 25/9 olika enligt olika appar, och bor i södra Stockholm. Väntar också första barnet och är 33 :)
  • Äldre 28 Jan 11:57
    FruW85 skrev 2019-01-28 11:30:04 följande:

    Hej! Nu hoppar jag in här :) Jag fick ett ma i december och vi började försöka direkt efter det. Nu vågar jag inse att det faktiskt gick vägen på första försöket. Är dock otroligt orolig för ett till missfall. Enligt när jag tror jag hade äl så är jag i 5+0 idag med bf 29/30 september, så jag är lite på gränsen där och det kan ju bli ändrat senare :) Håller verkligen tummarna nu för att den får stanna kvar den här gången :) 


    Hej och välkommen, fint att se dig här! Även jag har blivit gravid direkt efter ett mf i dec, och innan det hade jag också ett missfall. Men jag försöker att vara glad och njuta av det så länge det varar och inte låta oron ta över.
Svar på tråden Bf September 2019