• Etta

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-09 19:19:34 följande:

    Börjat få mensvärk. Kan det betyda nåt?

    Upplever att jag mått helt annorlunda senaste veckan.

    Ni som fött förut kan ni i efterhand se nåt som ni nu förstår startade förlossningen?


    Jag hade ett jättestarkt tryck neråt ca ett dygn innan värkarna kom igång, var en jättekonstig känsla minns jag! Och också som du beskriver att jag mådde väldigt konstigt.
  • Etta
    September89 skrev 2019-08-11 09:52:45 följande:

    Igår hade jag så pass ihållande förvärkar att jag var påväg att åka in. Eftersom jag ska snittas så ska jag inte vänta på att öppnas hemma utan komma in fort. Det startade vid 17.30 och ökade sedan fram till 23 ungefär. Kändes dock mer som mensvärk som drog från ryggen till nedre delen av magen och ut i ljumskar och höfter, än som tydliga sammandragningar. Så det var svårt att försöka klocka då det liksom gjorde ont hela tiden med olika intensitet. Dock var det så det kändes vid min första förlossning också. Vid 22 ställde jag mig i duschen för att se om jag kunde få det att släppa med varmt vatten vilket inte funkade så då tänkte vi att jag bara skulle klä på mig och torka håret och sedan ringa förlossningen men medan jag torkade håret började det släppa lite så jag bestämde mig för att försöka sova istället, och lyckades somna. Har haft lite ont under natten men ändå så pass lugnt att jag kunnat sova rätt bra.

    Imorgon har jag inskrivning för snittet (som dock inte blir förrän 21/8) så efter det kan hon få komma. Men vore skönt att ha inskrivningen gjord i alla fall!


    Vad spännande! Hoppas det håller sig lugnt till imorgon i allafall!
  • Etta
    Jojjans skrev 2019-08-13 09:52:13 följande:

    Imorse vaknade jag strax innan 5 av mensvärkar som jag insåg kom ganska regelbundet. Gick upp och trodde det skulle klinga av men det blev värre så jag började istället klocka dom efter någon timme, som kom med 1-3 min mellanrum, och blev starkare!

    För att göra en lång historia kort: jag ligger nu inlagd på förlossningen, öppen 4 cm, och har fått briccanyl samt något mer för att stoppa det, plus kortisonspruta för lungmognad. Lite chockade att det kom igång så plötsligt och att det var på riktigt när jag tolkade det som mensvärk. Men känner mig helt trygg. 33+6 idag, och läkarna tror inte att vi kommer lämna sjukhuset utan bebis.


    Men oj vad spännande!! Stort lycka till!
  • Etta
    Jojjans skrev 2019-08-13 21:34:42 följande:

    Trots briccanyl och värkhämmande dropp så gick serb framåt. När det gått 6 timmar och första kortisonsprutan hunnit verka så gav dom upp och lät det komma igång istället. 19.37 föddes vår lilla bebis som mår bra! Och vi mår bra!

    Hatade lustgasmasken så har precis fött barn på 2 alvedon haha! Fick en mindre bristning men inte så farligt. Ville låta det gå långsammare men dom ville få ut bebis snabbt så det var bara att trycka på. Magisk upplevelse men vissa stunder var fruktansvärda.

    Nu blir det en tid på neo tills andning och amning kommit ikapp, men vecka 34 är ingen katastrof så det blir förhoppningsvis inte så länge.

    Lycka till alla! Jag håller säkert koll på er framöver :)


    Stort grattis!! Vad härligt att ni mår bra allihop!
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-18 10:18:49 följande:

    När ni monterar in bilstolen. Kommer ni ha den fram eller bak? Kan inte bestämma mig. Haft den fram jämt förut första tiden


    Vi kommer ha den fram pga dotterns bilstol i bak, tror det blir mest lugn med en i fram och en i bak i början.
  • Etta
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-19 11:06:13 följande:

    Vi sätter bak. Min man jobbar i bilbranschen och enligt honom visar alla undersökningar att det är mest säkrast. Vi hade båda barnen bak med en spegel monterad på stolen så man såg i backspegel vad de höll på med. Funkade jättebra. Sen åker jag sällan långt själv. Våra barn somnade efter 3 min så det var enkelt för oss. Hoppas det kommer funka lika bra.


    Hm, kanske ska tänka om då och ha båda i bak, smart med spegel. Tycker det känns lite olustigt att inte se bebis...
  • Etta
    September89 skrev 2019-08-20 12:06:47 följande:

    Imorgon kommer min bebis!! Skulle egentligen Ha snittats redan igår men det blev flyttat som jag skrev om för ett par veckor sedan. Känns helt galet. Och nervöst!

    I mina tidigare graviditeter har jag varit så dödstrött på att vara gravid att det varit som om kroppen vräkt bebisarna men den här gången känns det som att jag fått må lite för bra för att det redan ska vara dags trots att det bara är en vecka innan BF hehe.

    Jag har ju snittats förut men då var det akut så hann inte oroa mig så mycket men nu blir jag mer och mer nervös inför själva operationen och läkningen efter.

    Vet inte ens vad jag ville med detta inlägg, är väl bara exhalterad inför morgondagen och måste häva ur mig lite hahaha!


    Åh, lycka till! Vad härligt och speciellt att veta att bebisen kommer i morgon! :) Då blev det ändå lite tidigare än vad du befarade? Kommer gå toppen!
  • Etta
    September89 skrev 2019-08-21 15:37:43 följande:

    Vid halv nio imorse kom min lilla tjej <3 snittet gick bra, hon skrek direkt då hon kom ut och började söka efter bröstet direkt och jag själv mår än så länge också bra efter operationen. Känns fantastiskt att hon är här nu <3


    Åh, stort grattis!! Underbart! :)
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-27 16:19:25 följande:

    Har varit iväg nu på nytt TUL. Visar att bebisen följer samma kurva som efter TUL i v 33. 

    Borde det inte vara rätt säkert då, om hen kommer ut om en vecka? 

    Har lagt på sig ca 150 g/v under dessa 4 v... så borde väl fortsätta så. Det betyder ju att det borde vara rätt "säker" viktskattning eller?! Någon som vet`?


    Utan att besitta några specialkunskaper tänker jag att det är positivt att bebisen följer sin kurva! Håller med om att det låter som det vore rätt säkert! När får du besked om hur det blir?
  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-27 17:59:15 följande:

    alltså bebisen ska ju ut om 1 v så det blir nog inga fler besked än så ;) 


    Nej, det förstår jag :) Menade mer besked om de tyckte att du behövde få ut bebisen tidigare, men såg nu att du skrivit att det inte blir så! :) Spännande med bara en vecka kvar!
Svar på tråden Bf September 2019