• Etta

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-29 07:20:51 följande:

    Helt galet! 5 hela dagar kvar nu, som mest! 

    Fattar inte...för 9 månader sedan trodde vi inte ens att vi kunde få barn tillsammans och nu är hen snart här! :o 

    Det är ju galet!

    Har gått superlångsamt men nu i efterhand jättesnabbt.

    Vi har varit med om så mycket under dessa 9 månader. Min man har fått återfall i sin cancer, gått igenom behandling under 4 månader där han i stort sätt inte var hemma alls under denna tid, friskförklarad just nu i alla fall osv.

    Jag har gjort ALLT genom hela graviditeten som bestått av foglossningar, illamående, ångest, dålig sömn.

    Sedan två större barn med svårigheter som inneburit en lång sommar med mycket konflikter, läxor, fotboll i massor (skjutsa och hämta och passa tider), möten mm

    Jag är så glad att det snart är över så jag får tillbaka min ork och min kropp och får se den lille som legat där inne hela tiden.

    Jag är glad och nöjd över att jag fixat dessa 9 månader på det sättet jag gjort! :) Nu är det bara 5 dagar kvar! Tjoho! :) 


    Heja dig! Låter som du haft det riktigt tufft under graviditeten, hoppas ni får en lugn start nu!
  • Etta

    Så avis på er som ändå är så nära, jag har en månad kvar och ligger hemma med förkylning, halsont och illamående som kommit tillbaka den senaste veckan. Plus ryggont och foglossning då. Har planerat att jobba två veckor till men känns otroligt tungt just nu. Hoppas må lite bättre när förkylningen släpper iaf...

  • Etta
    setfire skrev 2019-09-03 12:26:29 följande:

    Fick min flicka precis i uttalad tid, klockan 12 den 1 september :) en ljuvlig liten tjej och vi är nu en väldigt lycklig familj på 4 som njuter av bebisbubblan. Allt har gått så bra man kunnat önska! Är så otroligt tacksam.


    Åh, stort grattis!! :)
  • Etta
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-09-03 14:07:17 följande:

    Bf är äntligen här men tyvärr inga tecken på att något är på gång ännu. Jag tar gärna emot tips för att försöka få igång förlossningen om ni har några :)


    Jag var och hälsade på en kompis som bor fyra trappor upp utan hiss dagen innan det startade igång med dottern, vet ju inte om det hade någon påverkan men kommer nog satsa på trappor igen denna gång. ;)
  • Etta
    Spader10 skrev 2019-09-03 20:06:44 följande:

    En septemberbebis till har kommit. I går förmiddag kom vår lilla tjej. 5 dagar före beräknad ankomst. Värkarna började lite svagt och oregelbundet på söndag morgon men jag trodde att det var förvärkar som inte gjorde någon större nytta. Vid 19-tiden på söndag kväll var de fortfarande ganska svaga men kom med 8-10 minuters mellanrum. Då vågade jag inte stanna hemma längre eftersom vi har 10 mil till bb och det började bli mörkt ute. När jag kom till förlossningen var jag öppen ca 2 cm men hade fortfarande ganska svaga värkar. Jag tror att barnmorskan grävde lite extra för undersökningen gjorde ganska ont och värkarna blev genast lite starkare. För att göra ett ganska långt värkarbete kort så kom hon, den mest perfekta lilla bebis kl 10 på måndagen. 3300g vägde hon och var 48cm lång. Vi är hemma nu och i morgon kommer de "stora" barnen hem och vi ska försöka hitta rutiner och en vardag


    Stort grattis!!
  • Etta

    Usch, måste få gnälla lite, sååå trött, illamåendet är tillbaka, svårt att sova på nätterna, ont i höfter och rygg och en förkylning som aldrig släpper taget. Jobbar 1,5 vecka till vilket känns som en evighet. Hur mår ni andra?

  • Etta
    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-04 14:40:29 följande:

    Idag kl 8.20 kom vår tjej.

    3080 g och 48 cm lång. Allt har gått bra. Blödde en del under snittet och har lite ont nu mrn en bestämd dam kom ut. Perfekt <3


    Stort grattis!! :)
  • Etta
    norrsken91 skrev 2019-09-04 10:08:35 följande:

    Grattis till er alla som fått träffa era små! Roligt att vi är inne i september nu. :) Min lilla sitter i säte ff då vändningsförsöket inte lyckades. Läkaren tror inte att hon kommer vända sig själv då rumpan var så pass fixerad. Har röntgat mina bäckenmått som var ?mycket goda? för en vaginal förlossning. Här har de alltid genomfört sätesförlossningar och de ser ingen anledning till ett snitt i min situation som läget är nu. Först kändes det hemskt men har nu börjat vant mig vid tanken. Sen kan det ju tillstöta saker som gör att det ändå slutar i snitt. Litar på deras omdöme och erfarenheter. Har BF om två veckor. Lycka till alla!


    Förstår att det har känts jobbigt, men låter som de är vana där du ska föda. Tycker det är modigt av dig att våga dig på sätesförlossning!
  • Etta
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-09-09 08:47:02 följande:

    Igår kom min lilla bebis på bf+5. En underbar son som var så värd all väntan, såklart! I lördags hade jag nästan helt gett upp hoppet om att det ens skulle bli en bebis, haha. Nu ska jag gosa och lära känna min nya lille prins!

    Grattis alla andra som fått sina små och snart är det restens tur!!


    Åh, grattis!!
  • Etta
    Anonym (E) skrev 2019-09-12 13:11:14 följande:

    Jag behöver verkligen hjälp! Vår tjej är lite mer än 3 veckor nu, och helt ärligt känns allt upp & ned.. känns inte som jag förstår henne alls, hinner inte med ett skit hemma.. hon sover inte sä mycket på dagarna..bara vissa dagar.. vissa har massa knep osv. Jag kommer inte på något knep alls för att få henne lugn/sova osv.. räddar bara upp allt för studen.. är det någon mer som känner sig så här vilsen/otillräcklig/ noll rutin? :(


    Håller helt med september89, och känner igen mig jättemkt från mitt första barn, det var sådär i början och jag var helt oförberedd på det! Kände mig urdålig och kass och fick ingen sömn, min dotter sov enbart om vagnen rullade eller på mig, och ville vara nära 24/7 samt skrek mycket så jag gjorde typ inget annat än att amma och gå promenader. Men det man glömmer lätt är att det ÄR övergående, det ÄR en kort period, som min BVC-sköterska sa till mig ?Det kommer inte alltid vara såhär? vilket jag hade som mantra de första veckorna... ;)
Svar på tråden Bf September 2019