Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Hur tidigt är det möjligt att känna fostret röra sig? Jag är enligt barnmorskans uträkning i vecka 14 men tror själv att jag bara är i vecka 13 pga långa menscykler. Har känt små lätta fladder och tänkt att det bara är magen som bubblar men nyss kändes det verkligen som jag minns att det känts i mina två tidigare graviditeter när bebisen rört sig. Dock var jag ju längre gången då. Är det ens möjligt att känna något redan nu?!

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-18 16:52:30 följande:

    KÄnner igen det där!!

    Jag har två ggr känt nåt som INTE är magen!!! Jag är i v 11 bara så förstår att det nog är omöjligt men det känns inte som NÅT annat än rörelser!!! Märkligt!


    Haha jaa det känns ju alldeles för tidigt men lite svårt att släppa haha!
  • September89

    Imorgon ska jag göra kub (ultraljudsdelen), är SÅ spänd inför det! Hoppas att det ser bra ut och att det finns något levande där inne. Isf ska vi nog berätta för mina döttrar :)

  • September89
    Mamaamu skrev 2019-02-19 17:14:06 följande:

    Åh vad spännande :) Berätta hur det gick sen. Jag ska göra mitt på måndag.


    Hoppas det går bra för oss båda! :)
  • September89
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-02-19 17:27:00 följande:

    Var på kub ul idag och fick se bebisen för första gången, en livlig liten krabat som vände sig och rörde på sig mycket. Fick lägsta sannolikhet för kromosomavvikelse. Känns så skönt och jag kan äntligen slappna av lite, har varit så nervös för missfall hittills. Ska även börja berätta för familj i veckan.


    Så härligt med ett positivtvresultat :) känns skönt att det verkar ha vänt lite här i tråden nu också, ett helt gäng verkar ha haft lyckade ultraljud nu :) det var så många tråkiga besked ett tag!
  • September89
    Röjarralf skrev 2019-02-19 21:09:49 följande:

    Har någon av er känt rörelser tidigt nu? Jag tycker mig känna av lite små sprattel ibland.men är bara i vecka 12+0. Tredje barnet. Kan ju också vara tarmarna. Är ju äckligt "gasig" numera ????????


    Tycker också att jag känt lite fladder några gånger men svårt att veta om det är bebis eller något annat. Det är ju så himla tidigt än. Tredje barnet för mig med och ungefär lika långt gången som du.
  • September89

    Nu har jag gjort kub och enligt hon som gjorde ultraljudet såg allt perfekt ut :) är så himla lättad! Jag var lite längre gången än jag trodde så min barnmorska hade rätt haha. Så det blev beräknat till augusti, 28/8. går in i vecka 14 imorgon då :)

  • September89
    Daphodil skrev 2019-02-20 14:02:53 följande:

    Vad skönt det måste kännas. Grattis!


    Tack! Känns superbra :) nu har vi vågar berätta för några också. Barnen blev superglada att de ska få ett syskon :)
  • September89
    Daphodil skrev 2019-02-20 16:01:35 följande:

    Hur mycket mensvärk har/hade ni i v 9? Jag har fått mer senaste dagarna. Inte akut ont men det känns ändå mer än senaste veckorna, blir fundersam.


    Jag har haft till och från hela tiden. Minns inte exakt just vecka 9 men nu under vecka 12-13 har jag haft oerhört mycket värk denna gång. Vill minnas att det varit till och från under alla mina graviditeter, så länge man inte blöder tror jag inte att man behöver oroa sig :)
  • September89
    Tösen01 skrev 2019-02-20 21:00:33 följande:

    Hej!

    Idag var jag hos bm för provtagning för NIPT. Känns nervöst nu när det är taget och innan vi får svar. Dock känns det inget bra med min bm, hon är super kompetent och snäll, det är inte det. Men jag trivs inte med henne. Jag har en speciell historia (vem har egentligen inte det?) och behöver extra vård. Mina andra läkare poängterar det och min mvc har lovat att följa detta. Trots det görs det inte. Hon är stressad och när jag oroligt frågar om saker blir hon irriterad och svarar typ "det kan vara tecken på attt något är fel" fast det sannolikt inte är det. Inga varma lugna ord. Okej, man behöver inte ljuga och lova att inget händer, men man kan lugna och ge hopp. Hon som gjorde ul var en äldre kvinna och hon gav mig trygghet och sa saker som lugnade mig. Tur jag har mina andra tetapueter. Jag är inte vek eller svag, men jag är väldigt rädd då jag tyvärr upplevt en hel del i mitt liv och haft otur i allt, därav vågar jag inte tro på att det kommer gå vägen. Kan man byta bm? Jag har nästa tid i v. 16 och då bara en kvart. Vilket är alldeles för lite och för lång tid tills dess. (Behöver egentligen specialistmödrarvård men de sa till mina läkare och min man att jag kunde få gå oftare så skulle jag slippa gå på två ställen) När vi var på inskrivning var hon så gullig och intresserad och inställssam, men det var nog bara för att min man var med, som bortblåst nu. Ursäkta min klagan, men känner mig orolig och ensam. Vad hade ni gjort? Nu ikväll har jag gråtit, inte gjort tidigare, för jag är så orolig för missfall. Att liten har dött. Men ska på ul på måndag och har sedan KUB ul veckan därpå. Milstolpar..

    Hur känner ni med er barnmorska? Vad kan man "kräva"?


    Byt om det inte känns bra! Man får alltid byta barnmorska och behöver inte uppge något skäl till varför man vill byta.
Svar på tråden Bf September 2019