Inlägg från: Johannus |Visa alla inlägg
  • Johannus

    Farmen 2019

    I kvällens Farmen blev jag verkligen irriterad på Rocco....Vilken människa! Man kan väcka det andra på ett lite bättre sätt.....Och ska han vara i köket så är det han som ska se till att köket är rent innan dem går och lägger sig.

    Kim nä han kan jag inte med heller....baddräkten han hade på sig i går (löjligt) så sliskar han med tjejerna.....

  • Johannus
    flygrl skrev 2019-02-07 00:38:55 följande:
    Ja, kul att Göran vann men synd det va Linus han slog ut.
    Och visst har både Pasi & Linus vart dumdristiga som inte låtit dom utslagna från Farmen ta kamperna. Aja, dom får skylla sig själva men ändå tråkigt. Särskilt att Pasi e borta. :(

    Rocco e som han e.
    Kim har jag också svårt för. Undrar om det enbart va taktik i armbrytningen eller om han faktiskt va så skraj och förlora mot Tobias?
    Ja det var kul att Göran vann, men det borde ha varit mot Stina eller Rasmus.
    Jag saknar Pasi som jag hade velat ha med i finalen.

    Rocco är bara jobbig. 
    Jag tror inte Kim är så stark som hans hydda påvisar.....Han är nog bara stor i orden men ganska liten på jorden.
  • Johannus
    Deceree1 skrev 2019-02-07 08:37:19 följande:
    Jag undrar hur dom tänker egentligen på torpet... innan har ju den nya farmaren fått tävla mot den sist inkomna farmaren. Har dom tänkt nån vinning på det?
    Dom har hela tiden pratat om att bevara familjen o de fattar man ju eftersom det råder harmoni i gruppen men då borde dom ju ha låtit alla nya fått tävla.
    Jag förstår inte riktigt hur tankeprocessen gick till där.........
    Håller med dig att det är farmarna som ska slå ut varann inte Torparna som inte fått chansen att komma in på Farmen.
  • Johannus
    Grodis15 skrev 2019-02-07 12:04:19 följande:
    Jag tror det är såhär:
    Dom har kommit in på torpet i tron om att dom skulle till farmen, det måste vara en stor besvikelse. Nu har dom suttit där i flera veckor utan att göra nånting förutom att bygga lite. Man har ju sett hur dom legat och sovit mycket, 4 personer som tillslut inte har något att prata om. Måste vara sjukt långtråkigt. Dom vet nog också att deras chanser att komma in på farmen är rätt små och den som väl kommer in blir nog inte så respekterad sv farmarna när den berättar att den suttit på ett torp i flera veckor utan att göra nånting. Dessutom får de väl medaljerna från den de slår ut? Tror dom resonerat som så att hellre tävla så något händer plus försöka vinna en medalj för större chans på farmen än att bara sitta där. Tror dom känner att dom inte förlorar så värst mycket på att åka ut.
    Sant som du skriver...Tänkte likadant när Maria lämnade Torpet. Torparna hade nog inte tänkt sig när det anmälde till Farmen att dem skulle sitta 4 st på en öde plats utan nästan inget att göra. Vänta i flera veckor kan inte vara roligt och när man vet att bara en kan ta sig till Farmen.
  • Johannus
    lövet2 skrev 2019-02-07 22:57:03 följande:
    Mahsa som förstekämpe - hon måste nästan välja Tess. Annars är alternativet Diana, och det tror jag inte hon vågar.
    Ja Macha är förste kämpe....spelar nog ingen roll vem hon väljer, men tror att det blir Tess då hon inte gillar henne.

    Macha tyckte så synd om sig själv då Tobbe sa hur hon beter sig och Tobbe sa bara sanningen.
  • Johannus
    Grodis15 skrev 2019-02-08 11:54:22 följande:
    Är det ingen annan som tycker det är dåligt och elakt att Tobbe medvetet vill minska Mahsas chanser att vinna genom att tvinga henne mjölka hela veckan? Jag tycker det är riktigt osportsligt av honom.
    Jag tycker inte det är elakt av Tobbe då han och alla andra vill få ut henne när hon är som hon är...."Jag ska ha sista ordet"

    För det andra så får man inte ont i händerna av att mjölka kor...Jag har mjölkat kor när jag var yngre, mina mamma mjölkade kor i över 25 år utan att klaga at t hon skulle ha haft ont i händerna.

    Och för det tredje så är storbondens ord lag.
  • Johannus
    Emerencia skrev 2019-02-08 12:48:09 följande:
    Tyckte de var smart, hon är ju inblandad i säkert 90% av bråken. Alla förutom läpparna vill ju ha bort henne. Masha använder härskartekniker väldigt ofta och jag tycker de är fult. Fult spel möts med fult spel.
    Precis som du skriver.
  • Johannus

    Det var ingen som tyckte synd om Göran när han blev kämpe och hade ont i ryggen.

    Den som sig i leken ger ska också leken tåla har jag hört sen barns benen.

  • Johannus
    Grodis15 skrev 2019-02-08 18:48:35 följande:
    Nej men det var väl ingen som försökte förvärra hans ryggont genom att tvinga honom göra tungt arbete? Vad jag minns fick Göran dessutom slippa hämta vatten osv pga ryggen. Sen hade han väl ont i ryggen redan när han kom in på farmen och det är väl en väldig skillnad mot att utstuderat och planerat förstöra någons chanser. Tycker det börjar likna mobbing och utfrysning av Mahsa.
    Att vara gammal och ha jobbat och slitit hela livet för att kunna överleva är vardag för oss gamla.
    Göran jobbade på som vanligt, men som ni säger han kanske bad om hjälp med vattnet då alla andra är yngre och är starkare så jag ser inget fel i det......Macha däremot har inte frågat om hjälp med mjölkningen en enda gång....Hon får skylla sig själv.

    Tobbe är storbonde....bondens ord är lag......Macha har varit storbonde då var hennes ord lag......
  • Johannus
    Grodis15 skrev 2019-02-08 22:13:23 följande:
    Jo, men inte detta år va? Tycker detta är lite väl överdrivet att han satt henne på mjölkning hela veckan med tanke på att trötta ut henne innan hon ens blev vald.. tycker alla ska få kämpa på lika villkor.
    Då tycker jag att hon har all rätt och säga ifrån sin uppgift!
    Samma som Rocco som inte kan sköta köket

    Att mjölka kor får man inte ont i händerna....Hon hare nog inte ensam mjölkat båda korna och getterna....Jag har sett att Diana varit med och mjölkat.

    Men voj voj...…..Stackarn som har ont i händerna.....måsta mjölka istället för att ha sin mobil i fingrarna.
Svar på tråden Farmen 2019