Inlägg från: flygrl |Visa alla inlägg
  • flygrl

    Farmen 2019

    Asså när jag såg dagens Farmen så insåg jag slutgiltigt att nej, jag skulle aldrig kunna tänka mig delta i Farmen. Hela det där spelet där det ljugs, man lovar saker man inte har avsikt att hålla, hetsar mot vissa, smörar för andra...nä, det e inget för mig.

    Jag gillar ju och kolla på Farmen men skulle önska det va mer fokus på skötseln av Farmen, tävlingarna och gemenskapen mellan deltagarna. Jag förstår ju det e en tävling men dom går så ofta över gränsen för va jag tycker e ok människor emellan.

    Så Tess förlorade tvekampen och kommer till Torpet. Kim lär väl bli vald till storbonde.

    Roligast i kvällens Farmen va det där att Kim tydligen haft ett långt fylle samtal med katten efter festen.

    Svårt avgöra hur dom egentligen beter sig mot varandra på Torpet. Jag tycker Görans surande bara e too much. Det stämmer nog som Stina (?) sa att han fryser ut sig själv. :/

  • flygrl
    Linnis92 skrev 2019-02-18 06:30:09 följande:

    Jag har inte upplevt att det varit såhär sjukt planerat mellan deltagarna vem som ska åka ut, tidigare år. De kanske det har varit men att vi inte fått se det i tv. Känns lite trist faktiskt, blir ju ingen riktigt spänning.

    Håller med dig om att jag också skulle vilja se mer av skötseln på gården, ska man tro på Emelies Youtube kanal så bråkade de inte alls såhär mycket som det framstår i tv och det känns ju trist att tv4 vinklar det så illa.


    Jag har också hört Emelie prata om livet på Farmen och det e ju tydligt att TV4 klipper och vinklar lite som dom vill. Inget nytt i det iofs för det e så dokusåpor funkar (och säkert mycket annat på TV med). :/

    Har hört att Farmen Norge skulle ha lite annat upplägg. Man kanske skulle försöka kolla på det...var man nu gör det...
    molly50 skrev 2019-02-18 09:04:23 följande:

    Jag håller med om att Görans surande kan bli för mycket. Men han blev ju sur igen när Masha dök upp på torpet. Innan dess var han ju inte det.

    Sen att han inte vågade stå för att han blev utslagen av just Masha var lite fånigt av honom.

    Att Kim haft ett fyllesamtal med katten måste jag ha missat- 


    Jag e väl medveten om att konflikten mellan Göran & Mahsa går both ways och att Mahsa har sin del i det hela MEN jag tycker ändå Göran tar det lite för långt med sitt surande/ignorerande.
    Johannus skrev 2019-02-18 11:55:20 följande:

    Det har blivit mer och mer som det är i dagens samhälle att man ska tjafsa och bråka om allt. Ljuga föra osanningar för att själv komma så långt som möjligt. Nej det är inte kul att titta på frö på 1800-talet så var fokus på att sköta en gård och få mat i magen.

    Jag kan förstå Görans beteende då Macha var elak mot honom på Farmen. Jag kan även förstå att han känner sig utanför med bara unga tjejer som fånar sig, som jag sagt förr han är av den åldersgruppen som inte känner sig ha tid att umgås och skoja bort en dag. Han vet att det finns jobb att göra, men att se ungdomarna bara ligga och lata sig i solen det passar inte män i den åldern. (jag är själv i samma ålder) så jag förstår Göran.

    Göran fryser inte ut sig i den mening ni säger utan han känner sig inte hemma med att ha unga tjejer som hellre latar sig än jobbar.


    Ja, hur folk beter sig mot varandra i Farmen e väl en avspegling av hur det rätt mycket går till i samhället. Tråkigt men sant. :/

    Som sagt jag e medveten om att Mahsa & även Stina betett sig illa mot Göran och jag har väl också ofta hållit på honom i den konflikten. Att Göran e betydligt mer arbetsam än tjejerna står ju också helt klart. Men jag tycker ändå han beter sig rätt extremt när han helt ignorerar dom och bara surar 24/7. :/
    Johannus skrev 2019-02-18 12:18:28 följande:

    Alla ni som klagar på Göran föreställ er själva att ha med eran farfar eller morfar med i programmet med bara ungdomar. Era far och morföräldrar har nog också jobbat hårt för att komma framåt i livet.

    Att Göran är med på Farmen är säkert för att han vill vinna en halvmiljon för att försäkra sin framtid som pensionär. Idag lever man inte på pensionen man får efter ett helt livs arbetande utan man riskerar att hamna på gatan som hemlös.


    Jag e uppfostrad med ha respekt för dom som e äldre och jag respekterar också Göran och hans arbetsamhet. Tycker absolut Stina & Mahsa kunde ha vart mer respektfulla mot honom.

    Mina föräldrar kommer från länder i Tredje världen så jag har hört mycket om fattigdom och hårt arbete så jag respekterar sånt.

    Jag tycker också det e trist att så många äldre får låg pension efter ett helt livs slit. Det e ovärdigt. :/
    molly50 skrev 2019-02-18 14:16:47 följande:

    Jag kan absolut förstå Göran. Framförallt så förstår jag att han ogillar Masha efter hur hon har behandlat honom.

    Men samtidigt,varför ljuga för de andra om att det var hon som slog ut honom istället för att säga som det var.att hon behandlade honom riktigt illa?

    Det har jag lite svårt att förstå.


    Göran gjorde i mina ögon bort sig med den lögnen.
    molly50 skrev 2019-02-18 14:18:54 följande:

    En annan sak jag har reagerat på är att jag har sett Göran kommentera Mashas instagramfoton.

    Och det har inte varit snälla kommentarer.

    Visst,han kanske tycker att hon förtjänar det. men varför sjunka till samma låga nivå? Han är trots allt 60+.


    Ja, man tycker han borde kunna va the bigger person och inte ägna sig åt sånt tjafs. Har fö kollat Mahsas Insta men inte hittat några kommentarer från Göran där. Orkar inte kolla igenom alla hennes bilder men du kanske kan ge exempel på va han skrivit?
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-02-18 14:45:25 följande:

    Ok inget jag går in på som Istagramfoton och kan inget säga om det.

    Antar att många av deltagarna skriver elaka saker om varann efter programmet. Dem deltar ju inte för att finna riktiga vänner på Farmen för alla är ute efter halv miljonen.

    Göran kanske har kollat Farmen efteråt och hört allt elakt Macha sa under tiden programmet pågick och tänker att han ska ge igen på instagram eller annan media. Visst är det lågt, men undra hur man själv skulle vara om man var med...


    Tänker ofta på det när jag ser programmet att hur reagerar deltagarna när dom får se va dom andra egentligen tyckt och tänkt. När allt fulspel kommer fram så att säga.

    Tänker också att en del kan ha blivit vänner på Farmen men sen får se att den dom sett som

    vänlig i själva verket bara spelat för få fördelar. Som Tobbe I gentemot Tess i senaste programmet. Tycker det gjorde ont i hjärtat att se sånt fulspel.

    Kan ju va sånt som påverkat Göran till att skriva arga kommentarer på Insta.
    Johannus skrev 2019-02-18 14:48:40 följande:

    Det är ju hur många som helst kvar på Farmen som ljuger hejvilt åt varann....Tobbe är en hejare på att ljuga alla.

    Emelie ljuger också och Emelie tror att om hon tjallar alla om allt så blir hon omtyckt....Nej ingen av dem är ärliga för alla tänker bara på sig själva och på att vinna.


    Tobbe I som t o m tar nån i hand (Tess?) och säger ?Jag lovar. Du kan lita på mig?. Äckligt ffs...

    Så Göran e inte ensam om ha ljugit MEN jag blev besviken för jag trodde han stod över sånt.
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-02-18 15:48:46 följande:

    Jag utgår från att Göran nu är ensam man på Torpet sen Rasmus åkte ut med unga tjejer. Han kanske inte surar även om det ser så ut, men han känner sig inte helt bra med det heller.

    Jag menar att om det varit jag som är nästan 63 år skulle måsta vara där med unga killar i 20-30 års åldern hade jag inte känt mig bekväm utan dragit mig undan. Vi äldre har inte samma intressen och samma tanke om livet som det yngre...Nu är detta bara min tanke om hur det kan kännas för Göran, men vad vet jag.

    Jag hoppas i alla fall att han kommer tillbaka till Farmen och bevisar att även gamla kan.


    Det ligger säkert mycket i det du skriver. Göran känner sig nog väldigt utanför och utsatt.

    Jag skulle jubla om det va Göran som tog sig tillbaka till Farmen. Vi får se...
  • flygrl
    molly50 skrev 2019-02-18 09:04:23 följande:

    Att Kim haft ett fyllesamtal med katten måste jag ha missat- 


    Det va Maxine som berätta det för själv hade han tydligen ingen aning om det efter ha sovit ruset av sig.
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-02-18 16:13:40 följande:

    Det är verkligen massor av ful spel i årets Farmen. Kan det vara så att alla är så giriga för att vinna spelet.

    Det kan vara så att en del blir vänner efter programmet, men jag tror att många kommer att reagera på vad som sagt om varann med under inspelning.

    Göran mår nog dåligt av att han ljög angående vem som körde ut han, men gjort är gjort.


    Somliga e nog beredda gå över lik för vinna den där halva miljonen... :/

    Ja, möjligt Göran mår dåligt över det men visst gjort e gjort.
    Johannus skrev 2019-02-18 16:17:27 följande:

    Hade varit kul att se han prata med katten 

    Har ni lagt märke till när det kommer in alkohol så ser det inte ut att vara så många flaskor, men ändå hörde jag någon säga där att Kim ensam druckit 3 flaskor vin....Tyckte mig se att alla drack en hel del. Det kanske heller inte visas allt dem får in.


    Ja, samtalet med katten hade jag med verkligen velat se. Mer sånt!

    Det fanns uppenbarligen mer bubbel än va TV4 visade, ja. Det dracks nog en hel del där.
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-02-18 16:52:28 följande:

    Ska bli kul och se vem som blir storbonde i kväll....Om det blir Kim som jag tror så kommer han nog välja Maxine till förste kämpe och hon i sin tur Diana.....även om hon lättare skulle få ut Emelie. Men vem vet kanske Torparna kommer att komma denna vecka tillbaka och då kanske det blir fler som får tävla om platsen till Farmen.

    Håller med dig  annars av det du skrev.


    Tror också Kim blir storbonde och det kan bli intressant mtp han inte verkar va så beräknande som en del andra. Kan tänka mig han väljer Emelie som första kämpe och då väljer hon troligen Diana som andra kämpe. Kunde va intressant om Emelie åker ut mtp att The Masters (Tobbe I) plan då rubbas. Eller så väljer Kim nån av Tobbarna som första kämpe som då får möta den andra Tobbe. Spännande som sagt.
  • flygrl

    Jag trodde det skulle bli rätt lugnt och skönt med Kim som storbonde men så blev det ju inte. Rena katastrofen jue! :/

    Konstig reaktion från Kims sida när Tobbe II bara sa sin mening.

    För övrigt hoppas jag verkligen inte nån av Tobbe I och Emelie vinner Farmen. Vill inte att deras falskspel ska löna sig.

    Och Torpet asså, va ska man säga om det egentligen?! Trist och sorgligt att bevittna.

    Nä, jag ogillar verkligen att Göran håller på som han gör. Det e pinsamt se en 67 årig (?) man bete sig så där. Även om nu Mahsa också kan va jobbig och tjafsig.


    Johannus skrev 2019-02-18 17:19:53 följande:

    Blir Kim som storbonde så ja det blir intressant hur han får det att gå i hop. 

    Det vore väl på tiden att killarna också blir kämpar för det har nästan bara varit tjejer. Tobbarna skulle vara kul att kämpa mot varann.


    En tvekamp mellan Tobbarna vore kul och se. :)
    Johannus skrev 2019-02-18 20:07:38 följande:

    Undrar om storbonden Kim kommer hinna bli osams med alla på Farmen.

    Bara att få uppgifter så delar han fel dem. Alla skulle göra en sak av allt som skulle göras, men han delade en ska åt var och en. Han kan väl inte virka en pannlapp eller sy en duk.....Och inte sa han heller att duken skulle ha potatis tryck.

    Jag tror att Wincent ville ha var och ens prägel på sakerna som skulle göras.


    Kims minne e inte det bästa. Får dom förresten anteckna under Wincents genomgång av uppdragen? Isf borde han ha gjort det.

    Finns nog klar risk uppdragen inte kommer bli godkända den här veckan bla. pga dom inte gjort varsin grej av varje och även att potatis trycket kommer saknas på dukarna.
    molly50 skrev 2019-02-18 21:55:16 följande:

    Jag ska kolla om jag kan hota den bilden han kommenterat på hennes insta.


    Ja, gör gärna det.
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-02-19 00:09:42 följande:

    Jag fattade inte alls dagens Torpet.....Macha säger en sak sen gör hon tvärtom.


    Du menar att hon rösta på Göran istf Tess som hon tidigare hade sagt?
  • flygrl
    Johannus skrev 2019-02-19 00:24:18 följande:

    Sa inte Macha att hon ville ha kvar Göran och få ut istället Tess...till Neda för hon mena att dom skulle klara av Göran en vecka till. Då borde dem valt Macha att slåss mot Tess.....Jag tror att Macha fegade ur och vågade inte slåss mot Tess igen.

    Vill varken att Göran eller Tess åker ut.....Däremot kan alla det tre andra tjejerna åka nu.


    Jo, Mahsa sa tydligt hon ville ha ut Tess, inte Göran. Men Mahsa hade väl inte behövt möta Tess då Mahsa e immun en vecka pga hon kämpade senast? Eller har jag missförstått reglerna?

    Jag vill ha kvar Göran, Tess och Neda. Mahsa och Stina kan få åka hem.

    Av dom på Farmen gillar jag nog Diana och Tobbe II bäst så här långt.
Svar på tråden Farmen 2019