• Äldre 14 Jan 18:28
    12648 visningar
    1110 svar
    1110
    12648

    Farmen 2019

    flygrl: Katterna är bäst

  • Äldre 14 Jan 18:29
    Linnis92 skrev 2019-01-14 13:12:51 följande:
    Fast torpet började igår:)
    Kollat torpet, få se hur det utvecklar sig.
  • Äldre 14 Jan 18:30
    Cartellino Rosso skrev 2019-01-14 17:51:11 följande:
    Känner igen torparen Pasi. Var har jag sett honom innan?
    Cartellino Rosso skrev 2019-01-14 17:55:21 följande:
    Jag kom på att jag har sett Pasi i en dokumentär. Han fritog sin dotter från ISIS .

    " target="_blank">

    Aha, tackar.

  • Äldre 15 Jan 17:07
    kokosnötmjölk skrev 2019-01-15 14:29:23 följande:
    Jag blir arg av att höra om vissas syn på kvinnor. Nog att de ska driva en farm som på 1800-talet men männens syn på kvinnor behöver inte vara som på 1800-talet för det. Isåfall hade det ju vart bättre att endast killar får söka, för på farmen finns inga barn, städar gör de la knappast och laga mat kan la vem som helst göra. 

    Killen i gårdagens avsnitt som sa "jag vet inte om det är medfött hos tjejer att inte kunna spika/såga rakt" (inte med exakt de orden, men som jag uppfattade det var det hans budskap), fy fan vad dåligt sagt av honom alltså. Jag är tjej och kan minsann både spika, skruva och såga rakt, så det så. 

    I min klass i 9an (10 tjejer, 11 killar) var det fler tjejer än killar som kunde spika och såga rakt. Att generalisera på det sättet är fel, det handlar om övning (och möjligen lite om att man kan ha känsla för det, typ som att vissa har bra bollsinne och känsla för hur bollen kommer röra sig utan övning) och definitivt inte om man är man eller kvinna. 

    Jag trodde faktiskt att vi hade kommit ifrån den synen på kvinnor... obviously not... smile4.gif  
    Ja, det är en otrevlig inställning.
  • Äldre 15 Jan 17:07
    Johannus skrev 2019-01-14 23:25:43 följande:
    Tack till er alla som sa att jag skulle byta mail adress Hjärta Nu har jag sett båda Torpen avsnitte, men jag får då inte ännu något grepp om personerna där. Maria som ska vara från Norrbotten verkar inte ha samma dialekt som Norrläningar har, men hon kan vara från södra Norrbotten.

    Pasi och Linus verkar fatta i alla fall hur man bygger däremot tror jag att Neda eller vad hon heter kommer få det jobbigt som inte alls är van vid farmarliv.....Men ok dom verkar fungera i hop i alla fall än så länge sen får vi se vem av dem som kommer att komma till farmen.

    Önskar redan att dem kommer att slå ut Kim då jag inte kan med hans ego på hur stark han tror sig vara 
    Jag håller med dig om torpet och Kim.
  • Äldre 15 Jan 17:31
    lövet2 skrev 2019-01-15 17:26:08 följande:

    Det började hemma i TV-soffan i Gällivare och en pik från sambon. Det där skulle du inte klara av, va?


    Piken triggade 42-åriga Maria Nilsson till att skicka in en ansökan om att få delta i dokusåpan som har blivit en långkörare i TV4.


    Först var det casting i Umeå. Sedan kom hon vidare till Stockholm där man gjorde tester för att kolla såväl hälsan som vilken personlighetstyp man är ??för att få olika karaktärer till programmet.


    Maria Nilsson var hela tiden inställd på att hon skulle dra tillbaka sin ansökan, men när alla omkring henne ville att hon skulle delta så tänkte hon om. Och hon blev utvald att vara med.


    Men Farmen som började 6 januari har ännu inte haft Maria Nilsson med i bild. Varför? Hon får ta en annan väg i tävlingen???i "Torpet".


    Torpet är en tävling som produktionen har satsat på även tidigare säsonger, där utslagna deltagare från Farmen får en extra chans att tävla sig tillbaka. I år får fyra deltagare börja med att flytta in till torpet och där ska de kämpa för att få stanna och tävla om en plats inne på farmen. Maria Nilsson från Gällivare börjar tävlingen där.


    Nilsson är bunden till ett sekretessavtal och kan inte avslöja något om hur det går för henne i programmet. Men hon är inte rädd för att säga att hon ångrar att hon ställde upp.


    ? Det är det värsta jag har gjort. Jag skulle aldrig göra om det igen eller rekommendera det för någon annan, säger hon.


    Det som skulle bli en utmaning och ett äventyr blev svårare än hon hade trott på grund av en enkel anledning: Vattenbristen.


    På gården där hon tävlade fanns bara en brunn som ska vara hundra år gammal. Den närliggande sjön hade algblomning, så det vattnet gick inte att dricka. Brunnen hade inget bra flöde på vatten och i och med sommarens värme blev det nästintill outhärdligt att leva på gården.


    ? Vi fick inget vatten. När det var så varmt så var det bara slamvattnet ner i brunnen vi kunde dricka. Vi fick dricka vatten med kokta grodyngel i.


    Efter inspelningen fick Maria Nilsson åka in till akuten.


    ??Jag fick åka in för att få tillbaka vätska i kroppen. Jag gick på penicillin i sju veckor efter det.


    ? Vi fick verkligen inget vatten. Det som fick mig att fortsätta tävlingen var att det var så fina personer med. Människorna på torpet var verkligen ödmjuka, harmoniska personer.


    Maria Nilssons resa i "Torpet" började på TV4 play under söndagskvällen.


    Tack för infon.
  • Äldre 15 Jan 17:59
    Deceree1 skrev 2019-01-15 17:35:38 följande:
    Men fy faan alltså, så dåligt av TV4 produktionen. Nog för att de ska vara 1800-talsstuk på livet vid Farmen men nog faan hade dom vatten o skötte sina brunnar. Undrar hur länge det vattnet har stått still i brunnen innan dom kom dit..
    vid såna tillfällen måste ju programledningen se till att de har färskt vatten. Jag skulle nog jämföra det med ohälsosamt skötsel.
    Ja, ibland blir det lite väl mycket. Rent vatten är självklart.
  • Äldre 16 Jan 16:20
    Deceree1 skrev 2019-01-16 09:04:33 följande:
    Man får inte glömma att livet på Farmen inte är en dans på rosor. De är hungriga, trötta och griniga av för lite mat. Det är klart att det blir konflikter om man inte får i sig mat. Själv äter jag sweitzernöt när jag kollar på farmen :)
    Men däremot behöver de ju inte vara nedlåtande om vad kvinnor kan o inte kan. Det är bara dumt. O det kommer dom att få äta upp tror jag.
    Jag hoppas också att Kim åker ut. Jag kan inte ens titta på honom. Jag tycker att han är grotesk. Stöddig o kan överhuvudtaget inte läsa av de sociala koderna.
    Det är nog ganska tufft liv de lever.
  • Äldre 16 Jan 16:21
    kokosnötmjölk skrev 2019-01-15 22:40:17 följande:
    Jag har tydligen tittat ikapp lite av torpet nu också och kan ju inte säga annat än att mitt hat mot Kim växt sig större. Att han på torpet börjar prata om dem på farmen som om han är hjälten, han gjorde allt rätt etc och att de tog ut honom för att de är idioter utan hjärnor... nej. Sånt är jag inte speciellt förtjust i. Jag gillar inte hans personlighet och tycker helt ärligt att han bara har snackat skit på torpet hittills. 

    De andra torpet-deltagarna kan jag inte säga något illa om. De verkar verkligen som en liten underbar torpet-familj på fyra pers. Hoppas verkligen torpet-deltagarna tar ut Kim snabbast möjligast. 
    --------------
    Btw, vet någon om/hur man kan lägga in en spoiler här? Alltså skriva något som man måste klicka på en "knapp" för att öppna? Det skulle vara bra om det gick... (inte för att jag har en aning om vad jag ska använda det till men... bra och ha kunskap typ) 
    Vet inte riktigt hur det fungerar med spoilers.
  • Äldre 16 Jan 16:21
    Johannus skrev 2019-01-15 23:18:56 följande:
    Ja Maria kan vara inflyttad eller så har hennes föräldrar bara pratat svenska. Oftast uppe i Norrbotten så är en av föräldrarna finsktalande och det blir då brytning av finsk/svenska som jag har. När jag flyttade till södra Sverige så frågade många om jag var från Finland dock inte numera efter 15 år får jag den frågan.


    Svårt det där med dialekter ibland.
Svar på tråden Farmen 2019