• Äldre 7 Jan 16:07
    18276 visningar
    1265 svar
    1265
    18276

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Hej!

    Ja visst! :)

    Är snart 34 å försöker med första! Detta är 8e försöket. Har bim om 2dagar, så hoppas tills dess, gjorde gravtest igår på äl+11 men var negativt.

    Beklagar MA.

    / E

  • Äldre 7 Jan 22:05
    #3
    Lunne skrev 2019-01-07 17:20:40 följande:

    Vad spännande, hoppas du får ett pluss inom några dagar :) Har ni försökt aktivt med äl-tester eller liknande i 8 månader eller bar kört på?

    Jag ska göra skrapning (då cytotec visade sig inte fugnera på mig) nu i veckan så vi kan börja försöka igen sen, ska bli skönt att kunna räkna på BIM och i alla fall ha möjlighet att bli gravid igen!Tack <3


    Vi har gjort lite olika men mest bara kört på runt äl, jag känner lite att när man exakt vet när man har äl så blir det extra press vid de tillfället så de har funkar bättre för oss att bara köra på :)

    Vad är cytotec om man får fråga?
  • Äldre 8 Jan 10:51
    #8
    Lunne skrev 2019-01-08 00:20:59 följande:

    Vi körde också bara på de första 2 månaderna, sen gav min otålighet sig till känna och det blev att börja med äl-tester :'D

    Cytotec tar man vid abort, men även vid MA för att få ut resterna och nomalt slippa skrapning, tyvärr verkar jag höra till dem det inte fungerar för...


    Vad tråkigt att höra! :(

    MA , står för missed abortion? Och MF för missfall?

    Jag har ingen vidare koll på orden., vad är det för skillnad? Är MA att man gör abort för att man är tvungen?

    Sorry för min okunnighet.

    Denna månad verkar inte heller ha funkat för oss, gjorde gravtest imorse på äl +13 å det var blankt.

    Jag funderar på att stå över några månader för att jag har så himla många nya grejer på gång å de skulle passa bättre om 3-6 månader...hmm, men sen när äl närmar sig så vet man ju aldrig! Haha.

    Mina tankar hoppar fram å tillbaka på det sättet..
  • Äldre 9 Jan 07:07
    #19
    Lunne skrev 2019-01-08 19:02:59 följande:

    Jag visste inte vad dessa förkortningar betydde för bara några månader sen, så känner igen förvirringen :) MF är missfall och MA är missed abortion precis som du skrev.

    Missfall märker man då det börjar blöda. Vid MA har fostret dött men kroppen har typ inte förstått det så man märker ofta inget, utan det upptäcks vid ultraljud. Ibland blöder allt ut senare ändå efter MA när kroppen hunnit reagera, men om det inte händer använder man piller för att kroppen ska stöta ut allt eller så skrapar läkaren bort det.

    Jag känner igen detdär med att fundera på när det passar! Man vill ju planera månad o.s.v. men det är svårt när kroppen har egna idéer :') Jag hoppas att vi kan börja försöka snart igen men i mars tar vi nog en paus så barnet förhoppningsvis slipper födas i december och jämt vara yngst i skolan och så...


    Ja okej.

    Usch, låter verkligen hemskt. Tack för svar.

    Hehe, ja verkligen!

    Känner att det är viktigt att fokusera på annat å det man tycker är kul längs vägen, som sagt de kan ju ta tid..

    :)
  • Äldre 9 Jan 21:02
    #23
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-09 19:53:37 följande:

    Hej.. Hur är det här i gruppen? Har ni äl, mens eller har mensen uteblivit? Själv väntar jag på mensen skulle fått den i måndags, vart punktlig annars. Känner inget att den är på gång heller.


    Jag väntar in mens imorgon, men kan diffa lite.

    Gjorde grav test på äl+11 å äl +13 för att jag kände mig orolig i kroppen å massa molvärk på nätterna men det visade blankt.

    Har du ?tjuvtestat? ? :)
  • Äldre 9 Jan 23:30
    #27
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-09 21:57:06 följande:

    Jag försöker vara som vanligt och inte tänka så mycket. Vill så gärna testa men vill inte bli besviken heller. Eller om det kroppen som som är mig ett spratt.. Är det erat första barn eller är det syskon?


    Mmm jag fattar :) fast jag tänker tvärtom tror jag..hehe...att jag testar för att inte få upp förhoppningarna för mycket! :)

    Japp! Första! Första för dig men inte sambon?
  • Äldre 10 Jan 08:55
    #31
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-10 05:38:50 följande:

    Fick min mens ikväll, så nu tar vi nya tag. Ja det är mitt första men sambon har som sagt två stycken sen innan. Tänkte testa nu när nästa ägglossning är och hoppas man kan pricka rätt dag då.


    Trist!, men bara att köra på! Ja men fast man prickar rätt så är de väl runt 25% chans att de blir nåt. Men de är ju bättre än inget ;) å ni har inte hållt på så länge heller va? De kan ju även gå fort! :)
  • Äldre 10 Jan 13:23
    #35
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-10 11:56:42 följande:

    Sluta med min nuva ring i november, så vi har bara startat ????. Försöker köra på som vanligt så det inte blir nån stress/hets att man vill osv. Men som sagt ska testa ägglossning tester denna månaden..


    Ja de låter klokt!

    Jag känner ingen stress direkt heller fast de gått 8 månader redan..

    Jag tar det av å till men tycker de är så trist att planera liggen efter det...hehe för de blir ju så extra mycket om man ser att de är ägglossning..press press!

    Men för att veta att ägget verkligen har släppt så ska man tempa också ( tror jag iaf) :) hur gamla är de andra barnen då?
  • Äldre 10 Jan 19:56
    #41
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-10 16:56:07 följande:

    Tempa också säger du? Hmm det kanske man ska prova också fram igenom. Det är ju en hel vetskap det där. Äter du folsyra? Har inte börjat göra det men dem säger ju att det är också bra . Det blir ju press när det är dags för ägglossning, tyvärr man vill ju gärna få plusset.

    Sambons barn är 11 och 12


    Funderar också på att tempa men de måste man göra direkt på morgonen å jag e rätt glömsk..Haha. De vore säkert intressant å se hur det fungerar. Vad jag tror är också att tempen ska gå ner efter ägglossning, då vet man att man haft det. Men om man är gravid så stannar tempen uppe...jag vet som sagt inte säkert men om man skulle börja göra det så kan man nog grotta ner sig hur det funkar :)

    Nej de gör ja inte,gjorde en månad men tröttnade också..Haha. äter ändå rätt mycke balgväxter. Jag har ätit munkpeppar, de ska vara bra om man har oregelbunden mens. Sen jag började med det har jag haft 28 å 29 dar. Har vanligtvis mellan 26-34 så vet inte om den har hjälpt lite :)

    Härligt! Då kan de kanske hjälpa till med sladdisen så småningom ;)
  • Äldre 3 Mar 10:02

    Hej alla!

    Är på vårt 10e försök å har bim imorgon-7e. Enligt min planering den 6-7 och enligt NC den 4e, imorgon.

    Känns som mensen är på g! :/

    Jag har planerat gynbesök den 7e...så jag undrar om det är okej med mens, ser de om de skulle vara nåt fel eller behöver jag boka om? Alltså, stör mensen eller är det mest praktiskt jobbigt?

    Om jag hade tänkt på detta så hade jag bokat annat datum..haha.

    Tack för svar om nån som gått till gyn mitt upp i mens? :)

Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?