Inlägg från: dendrilopi |Visa alla inlägg
  • dendrilopi

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Hellu! Ja, jag :) Fyller 32 om några månader och jobbar järnet på första. Vi är inne på tredje försöket (ÄL om några dagar), trodde verkligen inte att jag skulle bli en sån här nojjig person men det är ju helt otroligt. Jag var naivt nog säker på att det skulle gå på typ första försöket (mamma och syster superfertila och jag har alltid haft regelbunden mens etc), men nu efter två månader kommer panikkänslorna direkt. Gaaah, vet att det kan ta ett år men blir ändå stressad och tror att nåt är fel.

    Så, det var mitt lilla babbel! Men låt oss följas åt och peppas!!

  • dendrilopi
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-09 19:53:37 följande:

    Hej.. Hur är det här i gruppen? Har ni äl, mens eller har mensen uteblivit? Själv väntar jag på mensen skulle fått den i måndags, vart punktlig annars. Känner inget att den är på gång heller.


    Väntar in ÄL som ska vara om två-tre dagar :) Tempar för första gången den här månaden så ska bli himla spännande att se om det ger tydliga utslag! Känns skönt att få veta om ett ägg verkligen släppt. Vi kör även SME-metoden den här månaden (haha shit, vi maximerar verkligen försöken nu...), så vi får se.

    Heja heja alla, håll igång uppdateringarna :)
  • dendrilopi
    Värphönan skrev 2019-01-10 07:09:26 följande:

    Vad är SME-metoden? :)


    Sperm meets egg-metoden! :D Sjukt lökigt namn men verkar ganska vettigt. Innebär att man ligger varannan dag från mensens slut till positivt ÄL-test, sen när man får positivt kör man en gång om dagen i tre dagar, sen pausar man en dag och kör sen en gång till ?for good luck? ;) Känns som en lagom mängd ligg som man inte blir utbränd av (hehe) men samtidigt maxar chanserna att träffa rätt.

    Vi får se hur det går :)
  • dendrilopi
    Lunne skrev 2019-01-10 10:55:58 följande:

    Hur gör du för att komma ihåg att tempa? Jag försökte någon månad, men 3 ggr av 4 kom jag på det med tandborsten i munnen när jag redan varit uppe och grejat en massa :')


    Haha åh ja jag fattar läget :) Hittills har det gått enkelt att komma ihåg, och har en ordningsam och bebissugen sambo som räcker fram tempen när han märker att jag vaknar :)

    Tycker det är svårare att komma ihåg ÄL-testerna, vet inte hur många gånger jag satt mig och kissat och sen ba... just det...
  • dendrilopi

    Hej tjejer! Skrev i bim feb-tråden innan, men eftersom jag varit här och skrivit några gånger så ville jag bara rapportera. Plussade imorse på bim+1, ÄL+15, klart och tydligt! Känns helt fantastiskt, men direkt börjar man ju oroa sig att det inte kommer stanna kvar. Men ska ha positiv inställning! Är ju skönt att veta att det går över huvud taget.

    Skickar massor med positiva vibes till er och hoppas på plus för alla framöver!

Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?