• Anonym (Stina)

    Skilda världar och utsatta barn. (religion)

    Det beror såklart på vad tvånget gäller. Kan du TS ge något konkret exempel på vad familj 1 anser ska gälla hela tiden och inte bara varannan vecka. Handlar det om att de vill att barnen duschar varje dag eller att de ska springa 1 mil varje dag? Att de ska gå på en fritidsaktivitet varje vecka eller att de inte får ha på sig jeans någonsin?

    Det är ju faktiskt så att även om man säger att barnen bor varannan vecka osv så bor barnen i en enda verklighet precis som alla andra. Det de får är olika regler och det är inte säkert att de i alla situationer mår bättre av olika uppsättning regler - ibland kan det vara lättare för barn att ha tråkigare regler som de ändå kan förstå och förhålla sig till än att hela tiden tvingas smussla med hur det är varannan vecka för de omina familjerna. Det bästa vore såklart om båda familjerna kom överens om en miniminivå men det är inte alltid det lättaste. Jag tänker att samarbetssamtal på familjerätten vore bra?

  • Anonym (Stina)

    Det låter verkligen som en hopplös situation. Barnen hamnar ju helt i kläm och har ingen koll alls på vad som gäller. I familj 2 får pojken konsekvenser för att han gör som han ska göra hos familj 1 för att inte få konsekvenser där. Det låter inte som att någon av familjerna fattar att barnen är samma barn hela tiden och att de antagligen tycker att världen är fullkomligt obegriplig. Jag tycker inte familj 2 heller verkar agera för barnens bästa.

  • Anonym (Stina)

    Det är saker som inte hänger ihop i din berättelse TS. Å ena sidan är barnen hårt hållna och livrädda för den andra familjen. Å andra sidan gör det lite som de vill och är utåtagerande och bråkiga. Familj 2 är respektfulla mot familj 1:s religion men serverar ändå fläskkött på sina veckor. Familj 1 kontrollerar och styr allt och barnen är rädda men samtidigt ber de om skinka när de är hos familj 2. Familj 1 bor i ett fasansfullt område Och familj 2 har sett till att barnen fått byta skola - ändå har de inget att säga till om. Det går liksom inte ihop.

    Familj 1 låter jävligt jobbig. Men familj 2 låter inte heller särskilt trevlig - varför påstå att man följer andra familjens regler när man sen helt uppenbart inte gör det. En sån sak som att ha bacon i tjockpannkakan är väl rätt onödig när man vet att det går emot den andra familjens religion? Och att modersmålsundervisningen är tråkig är väl inte direkt ett skäl att skippa den? Ingen av familjerna verkar vilja kompromissa och det är klart att det är barnen som blir drabbade medan samtliga vuxna sitter med skenheliga miner och är övertygade om att de gör rätt.

Svar på tråden Skilda världar och utsatta barn. (religion)