• tankfull

    Skilda världar och utsatta barn. (religion)

    Det framgår att du är en av de vuxna i familj 2 så du kan omöjligt vara opartisk i din beskrivning, särskilt som du inte själv lever i båda familjerna.
    Enskild vårdnad får ni bara om det förekommer våld, missbruk eller kriminalitet men ni kan ansöka om enskild vårdnad för att få till en utredning som i förlängningen kan leda till ett ändrat umgänge där familj 2 kanske eventuellt får fler dagar med barnen. Om nu detta är vad som är bäst för barnen.

  • tankfull
    Anonym (det heter ensam vårdnad) skrev 2019-01-12 10:26:46 följande:
    Ensam vårdnad kan man få om det är uppenbara samarbetssvårigheter mellan vårdnadshavarna. Om det inte finns, så blir det svårt att få ensam vårdnad.

    TS: du beskriver läget i familjerna men hur är det med samarbetet? Kan föräldrarna prata med varandra eller blir det som du skriver om så stort problem att det inte fungerar? 
    Det är svårt att få ensam vårdnad även om man har uppenbara samarbetssvårigheter - det har ju typ alla som söker ensam vårdnad! 
    Men däremot kan man kanske få till ett ändrat umgänge om någon opartisk part som t.ex. skolan kan intyga att barnen mår dåligt under ena familjeveckan.
    Bevis krävs på ena eller andra sättet, annars är det ord mot ord och då blir det svårt att ändra situationen. Jag tycker väldigt synd om barnen och hoppas på att de ska ha något att säga till om - fast om pojken får göra vad han vill i ena familjen medan flickan känner sig friare i den andra familjen så lär detta också bli knepigt!
Svar på tråden Skilda världar och utsatta barn. (religion)