Forum Jämställdhet/Genus - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

  Mån 14 jan 2019 11:33 Läst 0 gånger Totalt 177 svar
  Visar endast inlägg av Mimosa86 - Visa alla inlägg
 • Mån 14 jan 2019 11:33 #5 +1

  Varför skulle jag vara skadeglad? Det är väl jättetråkigt att killarna halkar efter. Verkligen.

  Men på vilket sätt är det mitt ansvar? Varför riktas frågan mot kvinnor och inte mot männen?

  Jag har fullt upp att styra upp mitt liv och trampa upp stigar för mina barn. Varför ska det då ligga på mig och andra kvinnor att styra upp killar? Och isåfall när ska killarna styra upp oss tjejer så vi hannar rätt i livet? Sker det ens?

  Jag stöttar gärna solidariskt men jag kommer inte ta på mig ansvaret för en annan människa. För den personen luftreningen ett finger när jag satt och kämpade i skolbänken.

 • Tis 29 jan 2019 10:23 #65

  Det är ett jätteproblem. Men vems ansvar är det att ordna upp?

 • Tis 29 jan 2019 10:40 #75
  Postman skrev 2019-01-29 07:35:40 följande:

  Problemet vi får är att det är en könsuppdelad arbetsmarknad. Kvinnor kommer sitta på alla poster med utbildning medan män håller till bland yrkesutbildningar eller yrken som inte kräver någon utbildning ( fast de jobben blir färre och färre) Kvinnor dominerar snart alla tyngre utbildningar...jurist, läkare osv, om 20 år kommer vi ha en snedfördelning i samhället till kvinnors fördel.


  Du menar på samma sätt det varit snedfördelat i hundratals år då männen dominerade alla högre poster? Intressant att det först nu blir ett problem, nu när kvinnorna börjar ta över dessa platser. Väldigt intressant.

  Skulle det inte vara mer rättvist om det blev ett faktiskt maktskifte?
 • Tis 29 jan 2019 10:59 #81
  Liberté skrev 2019-01-29 10:47:41 följande:

  Fast att döma idag efter det som var förr när man aktivt arbetar för ändring är rätt oärlig mental akrobatik.

  Det är knappast så att kvinnorna helt ensamt gjort dessa ändringar utan det har varit stor del avslag och politiska beslut bakom, alltså både män och kvinnor som aktivt arbetat för att få kvinnor in i ex stem .

  Men visst om man aktivt är mot jämställdhet så låter det nog skitbra.


  Det har varit över hundra år av stenhård kamp där främst kvinnor som kämpat för jämlikhet fått betala ett hårt pris. Men absolut, män har också kämpa men inte gått i bräschen för dessa förändringar. Och titta på samhället idag. Det är först nu vi får en samtyckeslag som förbjuder sex mot någons vilja. Och vilka är det som sätter sig på tvären?

  Missförstå mig inte. Jag vill ha jämlikhet. Men jag är jäkligt trött på att det alltid ska bli bra och perfekt när kvinnorna ska få något. Kanske är dags att kvinnorna får skaffa sig lite arvssynd för en jävla gångs skull? Varför ska kvinnors rättigheter (samma rättigheter som män åtnjuter) alltid behöva var en kamp?
 • Tis 29 jan 2019 11:03 #82
  NickeLindberg skrev 2019-01-29 10:43:57 följande:

  Arvsskuld är ju inget nytt förhållningssätt bland feminister.

  Ungefär som att hacka på tyskar födda efter andra världskriget.


  Självklart lever tyskarna med en arvssynd, och det ska de göra. Varför skulle dagens tyskar inte behöva känna den? Det gör i allafall mina tyska vänner och de anser själva att det gör dem mer ödmjuka.
 • Tis 29 jan 2019 11:35 #85
  NickeLindberg skrev 2019-01-29 11:12:11 följande:

  Det tycker jag är fel. Det är de tyskarna som levde och stod på nazisternas sida som skall skämmas.


  Och en enorma andel av allmänheten i de flesta europeiska länder även Sverige. Många som såg och förstod men som valde att inte se och agera.

  Därför har vi alla ett kollektivt ansvar att minnas det förfärliga och se till att det inte upprepas.
 • Tis 29 jan 2019 11:38 #86
  Lånehajen skrev 2019-01-29 11:30:45 följande:

  Det är helt ologiskt att lägga någon skuld alls på människor som lever idag för vad deras förfäder har gjort. Däremot bör man förstås ta lära av tidigare fel som gjorts för att undvika att de sker igen.


  Det beror på hur man ser på skuldbördan. Ska de vars släkt var aktiva nazister få ett sämre liv för det deras förfäder gjorde? Absolut inte. Ska de minnas och känna skam inför dess vidriga handlingar? Absolut.

  Säg den normala människa som inte lever med skuld
 • Ons 30 jan 2019 20:33 #106
  BCarlsson skrev 2019-01-30 19:10:35 följande:

  Ville bara tipsa om min nya tråd:

  www.familjeliv.se/forum/thread/79406437-nyfiken-pa-varfor-just-du-ar-otrevlig-mot-manliga-medlemmargaster


  Åh vad trevligt. Dessvärre är jag en person som är otrevlig mot alla oavsett kön med taskig inställning. Du skulle se när jag vevade igång ilskan mot de kvinnor som näthatade sanna Nilsen eller de kvinnors om uppmuntrar till att lura till sig en graviditet. För att inte parat om kvinnor som är för surrogatmödrarskap. Tror även jag skrivit starka inlägg till bonusmödrar. jisses då framgår kritiken mot män som en vänlig smekning i jämförelse :)
 • Ons 30 jan 2019 20:47 #108
  Liberté skrev 2019-01-29 13:01:21 följande:

  Samtyckeslagen gör ingen skillnad i princip. Det är därför du haft många advokater som propagerat mot just denna, (ex Advokatsamfundet generalsekreterare Anne Ramberg).

  Du har precis samma bevisbörda som tidigare.

  Men den tydliggör att nej betyder nej, men en våldtäkt har alltid varit en våldtäkt oavsett.

  Det som är tydligare är bara att nej ska vara nej.

  Kvinnor hade förövrigt tidigare full rösträtt än män i Sverige. Men vem bryr sig.

  Alla får kämpa för sina rättigheter det är inget unikt för just kvinnor.

  Det har varit arbetare, homosexuella, Psykiskt sjuka, handikappade, män när det gäller vårdnad, fattigas rätt till skola, acceptans av olika religioner, hudfärg osv

  All förändring kommer genom kamp det är så det fungerar.


  Men med en tydlig skillnad, omdirigerat fokus från offer till gärningsman.

  Nu måste förövaren redogöra varför det inte var våldtäkt. Förr låg den bördan på kvinnan att hävda sin oskuld. Det fanns(finns fortfarande) krav på kvinnan att bevisa hur proaktiv hon varit för att inte bli våldtagen och förebygga det våld hon utsatts för. Ungefär som att kräva att en misshandlad fotbollssupporter måste bevisa att han inte var oaktsam när han satte på sig sin halsduk eller sjöng sin ramsa eller valde en genväg till matchen där motståndarlaget råkade har sitt stammishak.

  Oavsett om det leder till fällande dom eller inte så är detta en betydande förändring. SAMT att det numera också är omöjligt att hävda samtycke om man våldtar en sovande eller stupfull person.

  Nej nej nej, kvinnor fick rösträtt långt efter männen. Det var i första hand över medelklass och adels män som hade rösträtt. Sen röstades det igenom att även arbetarna (enbart männen) skulle få rösträtt men det dröjde länge innan kvinnornas rösträtt gick igenom trots manifest på hundra tusentals namnunderskrifter och omfattande kampanjer från kvinnor runt hela Sverige.
 • Ons 30 jan 2019 21:10 #109 +1
  BCarlsson skrev 2019-01-30 20:39:27 följande:

  Vad vinner du på att vara otrevlig. Hade du vågat vara otrevlig IRL?


  Jag ska säga dig en sak. Jag har knutit min hand i fickan i hela miitt liv, lett sött, inte tagit ton, varit den goda stämningens beskyddarinnna, varit hjälpsam och städat upp för andra som grisat. För några år sen slutade jag med det och började istället ifrågasätta och vara obekväm. Jag upplever inte det som otrevligt.

  Jag har hög moral och ett krav på mina medmänniskor som jag inte viker en tum från och ja jag är till och med värre IRL. Så sent som förra månade läxade jag upp en av mina bästa väninnor som gick i säng med en gift man med en ovetandes gravid fru.

  Jag ställer krav på folk, Samma nivå oavsett kön. Därför blir jag irriterad på sådana här trådar där man initierar att det skulle ligga på kvinnor att styra upp mäns liv. Jag anser att män är kapabla att ta samma ansvar över sina studier, sina liv och sina relationer och sina barn precis som kvinnor.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll