• Äldre 14 Jan 11:04
    5900 visningar
    177 svar
    177
    5900

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    svartakatten98 skrev 2019-01-14 02:33:22 följande:

    Välutbildade män har det också bra, lågutbildade kvinnor har det också svårt. Löjligt att det blir en könsfråga när det egentligen handlar om klass till stor del. Förresten är min pappa lågutbildad och gick inte ens klart gymnasiet men har tre barn ihop med min mamma som är akademiker, så att man skulle vara helt körd som lågutbildad man på familjefronten är inte riktigt sant. Även om det kanske verkar så är inte alla helt fästa vid ''social status''.


    Jag är akademiker och min man har bara gått gymnasiet. Allt handlar om personlighet.
  • Äldre 15 Jan 08:48
    #25
    KlunsSmurfen skrev 2019-01-15 08:19:29 följande:
    www.expressen.se/debatt/tank-om-lat-pojkar-uppfostras-som-pojkar/
    ...vad som är typiskt manligt och typiskt kvinnligt har varit olika genom århundradena. Därför har också pojkar uppfostrats på olika sätt hela tiden.
  • Äldre 18 Jan 13:40
    #38
    fornminne skrev 2019-01-18 12:19:11 följande:

    I alla tider har män blivit läkare, ingenjörer, jurister mm mm. Dvs högutbildade män! Den antiplugg-kultur som påstås finnas, gäller främst arbetarklassen. Många typiska mansyrken där, har flyttat till låglöneländer. Detta leder till ett ökat utanförskap. Stor import av lågutbildade - till stor del manliga - flyktingar, förvärrar problemet. Vi får fler män som ratas både på arbetsmarknaden och på partnermarknaden, men denna grupp har alltid funnits. Men det klart att den växer, när arbetsmarknaden och samhället ser ut som det gör. Och nej, jag är absolut inte skadeglad, tvärtom, eftersom denna utveckling leder till ett otryggare samhälle för alla, både kvinnor och män. Fler män i utanförskap = mer kriminalitet, extremism mm. Men det är inte ett generellt mansproblem.


    Med tillägget att svenska kvinnor till största del föredrar svenska män.
  • Äldre 29 Jan 10:16
    #62
    NickeLindberg skrev 2019-01-29 10:06:32 följande:

    gnäller mest bor i en liten håla där klockan stannade julafton 1955.


     


    Du kanske borde flytta till en större stad?
  • Äldre 29 Jan 13:57
    #99
    Liberté skrev 2019-01-29 13:01:21 följande:
    Samtyckeslagen gör ingen skillnad i princip. Det är därför du haft många advokater som propagerat mot just denna, (ex Advokatsamfundet generalsekreterare Anne Ramberg).

    Du har precis samma bevisbörda som tidigare.

    Men den tydliggör att nej betyder nej, men en våldtäkt har alltid varit en våldtäkt oavsett.

    Det som är tydligare är bara att nej ska vara nej.

    Kvinnor hade förövrigt tidigare full rösträtt än män i Sverige. Men vem bryr sig.

    Alla får kämpa för sina rättigheter det är inget unikt för just kvinnor.

    Det har varit arbetare, homosexuella, Psykiskt sjuka, handikappade, män när det gäller vårdnad, fattigas rätt till skola, acceptans av olika religioner, hudfärg osv

    All förändring kommer genom kamp det är så det fungerar.
    Fel. Samtyckeslagen klargör att gränsen för våldtäkt är frånvaron av ett ja. Det är fortfarande ett svårbevisat brott, men jag känner till flera där det hade gjort stor skillnad. Där fanns det vittnen som sett att mannen bara "höll på" och kvinnan var helt borta, dvs kunde inte ge sitt samtycke.

    Fel. Svenska män med viss inkomst fick rösträtt långt innan kvinnor med samma inkomst fick rösträtt. Kvinnor var dessutom omyndiga fram till slutet av 1800-talet. Det var inte män.
  • Äldre 31 Jan 08:53
    BCarlsson skrev 2019-01-30 21:53:47 följande:
    Min ENDA käpphäst är att dörren skall gå åt BÅDA håll. Gör den det är jag nöjd.
    Det gör den. Kvinnor har kämpat för att behandlas lika, få samma lön för samma arbete, inte få sparken när de blir gravida eller gifter sig, få rösträtt, bli myndiga, få läsa på universitet osv.

    Vad gör du för att påverka mäns utanförskap? Män ligger ju både i samhällets absoluta topp och i botten. Det vore ju inte mer än rätt om de rika knösarna i toppen hjälpte sina mindre lyckligt lottade bröder. Eller hur?!
Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem