• Lånehajen

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    Mimosa86 skrev 2019-01-29 11:03:24 följande:

    Självklart lever tyskarna med en arvssynd, och det ska de göra. Varför skulle dagens tyskar inte behöva känna den? Det gör i allafall mina tyska vänner och de anser själva att det gör dem mer ödmjuka.


    Det är helt ologiskt att lägga någon skuld alls på människor som lever idag för vad deras förfäder har gjort. Däremot bör man förstås ta lära av tidigare fel som gjorts för att undvika att de sker igen.
  • Lånehajen
    Mimosa86 skrev 2019-01-29 11:38:31 följande:

    Det beror på hur man ser på skuldbördan. Ska de vars släkt var aktiva nazister få ett sämre liv för det deras förfäder gjorde? Absolut inte. Ska de minnas och känna skam inför dess vidriga handlingar? Absolut.

    Säg den normala människa som inte lever med skuld


    Själva begreppet arvsskuld implicerar en ännu existerande börda som förs nedåt i lederna från tidigare oförrätter som begåtts. Om man inte anser att dagens människor bär någon skuld eller bör få sämre förutsättningar som ett resultat av deras förfäders agerande finns det ingen anledning att uttrycka sig på det sättet. Att minnas vad som hänt och känna starkt för att det var fel är något annat.
Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem