• Äldre 1 Feb 18:33
    5956 visningar
    177 svar
    177
    5956

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    BosseHansson67 skrev 2019-01-31 20:01:38 följande:

    Den feministiska kampen har ju anpassat skolan efter flickorna till den grad att pojkarna halkar efter i samhället.


    Vilka krav i skolan är det som just pojkar inte klarar av? Är det kunskapsmålen som är fel? 
  • Äldre 1 Feb 20:15
    +1
    misil skrev 2019-02-01 19:39:33 följande:

    I världens mest feministiska land Sverige har vi dom största skillnaderna mellan pojkar och flickors resultat i världen.
    Det finns två saker man kan göra för att snabbt höja pojkarnas resultat 1 mer katederundervisning 2 daglig idrott,detta har man vetat om en längre tid.Såg programmet Ekdal och Ekdal på SVT där man diskuterade pojkars skolresultat och även pratade om dessa två åtgärder och varför man inte infört dessa,det som mest förvånade mig var att programledarna inte förstått att det finns starka krafter i samhället som aktivt motarbetar att pojkar ska höja sina resultat och därför har dessa inte införts.
    Tyvärr ser många feminister och kvinnor det som en seger i könskriget att betydligt fler tjejer än killar blir högutbildade,eftersom man på så sätt ska utjämna orättvisor dvs att strunta i och diskriminera pojkar är en rättvisehandling,detta är självklart ett feltänk eftersom det leder till stora kostnader för samhället inte bara genom att det t,ex blir fler killar som söker sig till kriminalitet,utan även för att vi får betydligt färre välutbildade driftiga unga män som startar eller utvecklar befintliga företag(vilket män är bra på) som står pall i den globala konkurrensen och ger skatteintäkter till den offentliga sektorn.
    Förövrigt visar dom flesta studier som gjorts att välutbildade män är mer jämställda än lågutbildade,vilket man tycker borde vara en aha upplevelse för dom flesta.


    Du gillar misogyna konspirationsteorier, va? Starka krafter... Hehehe.

    Eftersom jag arbetar i skolan vet jag att det finns många som vill införa mer idrott, men det finns däremot inget större intresse av att minska på något annat ämne.

    Vad ska man skära ner på till förmån för idrotten? Ingen vet. De enda "starka krafterna" som motverkar är väl varje ämneslärarkategori som försvarar just sitt ämne med näbbar och klor. Och det kan man ju förstå. 

    Utöka skoldagarna? Nej det tror man inte kommer gynna de som är mest skoltrötta idag, dvs killarna. 

    Mer styrd katederundervisning gynnar definitivt flickor med god studieförmåga. De skulle kanske bli de allra största vinnarna. Personligen tror jag att det gynnar en majoritet, men det är inget som skulle få pojkarna att komma ikapp flickorna.

    En mycket stor orsak till pojkarnas sämre resultat är förväntningarna. Då menar jag allas förväntningar. Föräldrarna som tycker att pojkar måste få vara pojkar och inte kräver gott uppförande av dem. Samhällets förväntningar som signalerar att det är tjejigt att vara studiemotiverad. Kompisarnas förväntningar, grupptrycket, som säger att det är högre status att vara bra på fotboll. Lärarnas förväntningar som säger att pojkar är stökiga och busiga av naturen. Och inte minst pojkarnas egna förväntningar och inre motivation. 

    Kan man vända hela synen på pojkars skolgång och höja statusen med att lyckas i skolan, då kommer det ge mycket större resultat än om man inför extra idrott och mer katederundervisning.
Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem