• Annvandare

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    KlunsSmurfen skrev 2019-02-03 09:29:08 följande:
    Stämmer det verkligen?
    Män är mer fixerade att tjäna pengar men eftersom kvinnor har en tendens att välja lika eller uppåt bland män i den ekonomiska hierarkin så väljer de ju också mannen efter hans pengar.

    Om man tittar på hur föräldrar delar upp föräldraledigheten, att ha så pass bra ekonomi att man kan klara sig på mindre pengar räcker inte för att föräldraledigheten ska delas lika, när mannen och kvinnan tjänar lika mycket så delas det mer lika. Det kan ju bero på att mannens pengar bidrar till en högre levnadsstandard tills man tjänar lika mycket. En annan faktor kan vara att högavlönade kvinnor prioriterar olika, de verkar ju själva vara fixerade vid egna pengar och karriär.

    Det påminner lite om Cassie Jaye, f.d. radikalfeminist som kände sig som missgynnad i förhållandet för att hon fick göra mer hushållssysslor men när hon lyckades konstatera att hon hade ju valt att jobba med något hon trivdes med så hon tjänade mindre, hon hade inte heller lust att jobba lika mycket som sin man som tog ett större ekonomiskt ansvar så började hon känna sej som den mer  privilegierade i förhållandet Skrattande
    KlunsSmurfen skrev 2019-01-20 18:45:25 följande:
    [...]
    De jämställda föräldrarna Vad ökar sannolikheten för ett jämställt föräldrapenninguttag? (2013)
    www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/8ec6c929-6f18-4e81-831f-cd4dbbaca98e/socialforsakringsrapport_2013_08.pdf

    Läs under sammanfattning:
    Till att börja med är det en klassfråga.
    Ju lägre lön man ju mer beroende är man av den högre lönen för att få ekonomin att gå runt. Det är också en fråga om ekonomi & utbildning, de par som har mer lika lön är mer benägna att dela lika på ledigheten, samma sak gäller utbildning.  Ju högre lön pappan har ju mer föräldraledighet tar han ut.
    Svenskfödda delar också mer lika.

    Kvinnor väljer oftast lika eller uppåt i den ekonomiska hierarkin och män väljer oftast tvärt om, men det påverkar inte hur man sen delar upp föräldraledigheten?

    Det förklarar inte allt men det är några faktorer som genusfolket inte är kapabla att räkna med eftersom de redan har bestämt att patriarkatet (osynliga strukturer som enbart går att förklara med hypoteser i feministiska teorier) är orsaken när det inte är lika utfall, eller rättare sagt inte motsvarar vänsterfeministiska värderingar eftersom man inte är konsekvent med lika utfall.

    Snickra ihop en tinderapp som matchar folk efter utbildning och lön så kommer det att bli mer "jämlikt", om lågutbildade kan ge fan i att skaffa barn.

    Ålder spelar också roll.
    Så gjordes undersökningen om föräldraledighet | SVT Nyheter (2015)
    www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-gjordes-undersokningen-om-foraldraledighet

    "Han får alltså en större ekonomisk makt i relationen, eftersom hans resurser är större."
    Det stämmer kanske på lågavlönade i övrigt beror det ju på hur pengakåt man är om man låter någon annans lön ha makt över en.

    "Som tack för det får kvinnan en sämre löneutveckling och en betydligt sämre pension än mannen"
    jepp, det stämmer också för både kvinnor och män som inte kämpar uppåt ekonomiska hierarkin trotts att de har möjligheten, de har andra prioriteringar.
    Det påverkar mer ekonomiskt att inte satsa på karriären än att ta ut mer föräldraledighet.

    "Sen är det ju bara att kolla på vilket kön det är som tar ut föräldraledighet i störst utsträckning, vem som tar ansvar och vem som glider undan ansvar. "
    Det är väldigt vanligt att vänsterfeminister inte räknar att gå på jobbet och tjäna  pengar som ansvar (när det är mannen som gör det) men skulle det vara ombytta roller...

    Det här är också något som genusfolket inte verkar kunna vara kapabla att ta med i tankeprocessen SkrattandeVi skulle aldrig dela lika på föräldraledigheten
    www.expressen.se/debatt/vi-skulle-aldrig-dela-lika-pa-foraldraledigheten/
    When I Became A Mother, Feminism Let Me Down | HuffPost Australia
    www.huffingtonpost.com.au/samantha-johnson/when-i-became-a-mother-feminism-let-me-down_a_21708319/
    Is motherhood the unfinished work of feminism? | The Guardian
    www.theguardian.com/commentisfree/2018/may/26/is-motherhood-the-unfinished-work-of-feminism

    www.familjeliv.se/forum/thread/79355118-feminist-skulle-du-saga-att-du-hatar-man/31
    Återigen tack för intressant läsning. Tyvärr verkar du tala för döva öron när man läser alla goddag yxskaft svar du får.  
Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem