• Äldre 14 Jan 02:15
    5957 visningar
    177 svar
    -3 +3
    177
    5957

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    Välutbildade kvinnor är samhällets vinnare, medan unga män med bristande skolgång hamnar allt mer i utanförskap. I Emma Leijnses nya bok "Fördel kvinna" skriver hon om den tysta utbildningsrevolutionen.


    https://www.svd.se/mans-utanforskap-ar-ett-stort-samhallsproblem


    Min undran är om kvinnor är nöjda kanske rent av skadeglada att det går dåligt för deras bröder, makar, pappor, söner etc. ?


    Det är ett enormt fokus på kvinnors rättigheter men att det går åt h-vete för männen vill tydligen ingen kännas vid? Ju mer rapporter som skrivs och böcker som skrivs i ämnet desto mer kör man ner huvudet i sanden.

  • Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem
  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 02:20

    När är de ju rätt engagerade i kampen mot bröstcancer. Behövs dock ett ökat belysande av prostatacancer, både från feminister och andra. Mustasch-kampanj räcker ej.


    BosseHansson67 skrev 2019-01-31 19:56:35 följande:

    Det är ju synd att inte feministerna forskat på diabetes och cancer för då hade förmodligen de fantastiska feminister löst det också :)


  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 02:25
    Mara Sara skrev 2019-02-01 06:48:27 följande:

    Kollar man på statistiken arbetsmarknaden så har en kvinna med kortare eftergymnasial utbildning (mindre än tre år) ungefär samma lön som outbildade män. Det krävs alltså utbildning bara för att komma ikapp de oengegerade männen.

    Först vid långa eftergymnasiala studier (längre än tre år) drar kvinnorna ifrån dessa män. Men jämför man då med män med lika lång utbildning hamnar kvinnorna ändå långt efter.

    Sen halkar flickor också efter i skolan, inte i lika hög grad men resultaten för barnen överlag sjunker. Så problem i skolan finns det verkligen.


    Varför denna *tävlan* om vilket kön som har det värst? Finns problem för båda kön, och de ska åtgärdas. För pojkar/män är det definitivt utbildning och maskulinitetsnormer som är grejen.
  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 02:30

    Från feministiskt håll hävdas det att ojämställdheten skär som en kniv genom samhällsklasserna, och det är väl sant till viss måtta - men ibland undrar man hur väl det stämmer. Rent krasst är det en fråga om utbildning, inte enbart värderingar m a o, vilket ju talar för att högutbildade män är eller åtminstone har en amonition av att vara, mycket jämställda.


    misil skrev 2019-02-01 19:39:33 följande:

    I världens mest feministiska land Sverige har vi dom största skillnaderna mellan pojkar och flickors resultat i världen.

    Det finns två saker man kan göra för att snabbt höja pojkarnas resultat 1 mer katederundervisning 2 daglig idrott,detta har man vetat om en längre tid.Såg programmet Ekdal och Ekdal på SVT där man diskuterade pojkars skolresultat och även pratade om dessa två åtgärder och varför man inte infört dessa,det som mest förvånade mig var att programledarna inte förstått att det finns starka krafter i samhället som aktivt motarbetar att pojkar ska höja sina resultat och därför har dessa inte införts.

    Tyvärr ser många feminister och kvinnor det som en seger i könskriget att betydligt fler tjejer än killar blir högutbildade,eftersom man på så sätt ska utjämna orättvisor dvs att strunta i och diskriminera pojkar är en rättvisehandling,detta är självklart ett feltänk eftersom det leder till stora kostnader för samhället inte bara genom att det t,ex blir fler killar som söker sig till kriminalitet,utan även för att vi får betydligt färre välutbildade driftiga unga män som startar eller utvecklar befintliga företag(vilket män är bra på) som står pall i den globala konkurrensen och ger skatteintäkter till den offentliga sektorn.

    Förövrigt visar dom flesta studier som gjorts att välutbildade män är mer jämställda än lågutbildade,vilket man tycker borde vara en aha upplevelse för dom flesta.


  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 02:40

    Finns det något positivt med att vara pengafixerad ö h t?


    Postman skrev 2019-02-02 00:48:00 följande:

    Tydligt och klart. Kvinnor behöver bli bättre löneförhandlare, mer fixerade vid pengar och framför allt, börja jobba heltid.


  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 02:42

    Precis tvärtom - jämställd uppstår bara vid inkludering, aldrig vid exkludering.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 01:33:00 följande:

    OCH VICE VERSA.


  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 02:45

    Att den råbarkade radikalfeminismen kunde vara så slående överens med den rabiata antifeminismen i dessa frågor - det hade jag aldrig trott.


    TobbeGurkan skrev 2019-02-02 02:00:42 följande:

    Skönt för flickorna att slippa pojkarna.


  • Äldre 2 Feb 02:57

    Det är väl snarare tvärtom, om man ska märka ord.


    Progressiv skrev 2019-02-02 02:45:05 följande:

    Att den råbarkade radikalfeminismen kunde vara så slående överens med den rabiata antifeminismen i dessa frågor - det hade jag aldrig trott.


  • Äldre 2 Feb 02:58

    Lite märkligt att du inte vänder dig till den som ursprungligen kom med det förslaget?


    Progressiv skrev 2019-02-02 02:42:08 följande:

    Precis tvärtom - jämställd uppstår bara vid inkludering, aldrig vid exkludering.


  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 03:15

    Inte ifråga om könsexkludering / separatism i allmänhet. Själv tror jag mer på den sandade feminism, den som har ett enda stort kärleksbudskap. Där alla umgås med alla, osv. Måhända idealistiskt, men det är den enda rätta vägen.

    Hursomhelst rör det i princip i hela feminismens / antifeminismens grundvalar - inte alls något ordmärkeri, m a o.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 02:57:37 följande:

    Det är väl snarare tvärtom, om man ska märka ord.


  • Progre­ssiv
    Äldre 2 Feb 03:15
    -1

    Synsättet upprätthålls i båda lägren - men mest ifrån det antifeministiska, förstås.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 02:58:17 följande:

    Lite märkligt att du inte vänder dig till den som ursprungligen kom med det förslaget?


Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem