Inlägg från: Anonym (idioter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (idioter)

    Ensam utan socialt liv, skaffa katt trots att jag redan har en som inte bor hos mig?

    Varför ska katten "självklart bo i hus så hon kan gå ut"? Idiotisk och förlegad inställning.

    Läs på lite, eller om du är för lat för att göra research så tar du hjälp av en beteendevetare, och lär dig hur du omskolar en katt till inomhus-livet. Om katten efter ett halvår av ärlig ansträngning från din sida inte mår bra av att bo hos dig så får du kanske se över situationen igen.

    Men börja med att läsa på, t. ex. Jackson Galaxy har skrivit bra böcker och gjort massor av TV om katter och deras behov (my cat from hell). Susanne Hellman Holmström är en svensk som är mycket duktig.

  • Anonym (idioter)
    kma skrev 2019-01-19 23:31:47 följande:
    Ja jag kan alltid prova men det känns dumt mot min katt att först låta henne få flytta till lägenhet och bli innekatt, sen att få bo med min dotter som hon inte gillar och sen att hon blir ensam om dagarna. Nu är ändå min pappa hemma med henne då han är pensionär.
    Jag vet inte riktigt vad du är ute efter (eller jo, du vill ha någon sorts "välsignelse" att dumpa din första katt och skaffa en ny bättre modell) men du säger emot dig själv hela tiden.

    "Jag skulle ju såklart helst ha henne hos mig" men "å andra sidan så tycker inte katten om min dotter så det skulle inte vara snällt att låta henne bo med oss då".

    Har du ens uppfostrat din dotter i hur hon ska förhålla sig till djur? De flesta katter gillar inte ouppfostrade tre-åringar; de är ryckiga, oförutsägbara, högljudda, de nyper och drar, de jagar, osv. Ett barn som blir lärt hur den ska förhålla sig till djur blir ofta djurets bästa vän och utbytet dem emellan är enormt.

                  
  • Anonym (idioter)
    Anonym (Kattvän) skrev 2019-01-20 00:09:30 följande:
    Försök inte göra om en utekatt till innekatt, du kommr garanterat att skapa ett fängelse för din katt.

    Prata med dina föräldrar och fråga om de kan behälla katten som är van vid frihet för alltid.

    Kan de tänka sig det så finns et inget som hindrar att du skaffar en kattunge - eller två om du gtar dem från ett hem för övergivna katter. De vill oftast att man tar två för att de ska ha varandra som sällskap och stimulans.

    Vi har två som hittades övergivna och vi bor i en lägenhet som är mindre än 80 kvadrat. De är innekatter och känner inte till något annat.
    De allra flesta katter går att skola om till lyckliga innekatter. I de flesta fall där det misslyckas handlar det om okunniga "ägare" som gör fel när de försöker lära om katten, eller lata "ägare" som inte vill göra jobbet utan vill att det ska gå på automatik.

    Alla med kunskap om beteendevetenskap eller etologi på kattsidan vet detta.
  • Anonym (idioter)
    kma skrev 2019-01-20 00:01:46 följande:
    Jag vill bara ta rätt beslut. Men jag ser att du redan har dömt mig till en idiot så vi lägger ner det här nu istället.
    Nej du är bara intresserad av att kassera din första katt.

    Men du har rätt, vi lägger ner detta, jag orkat inte försöka få dig att förstå att du har ett ansvar för din katt även om du inte är intresserad av den längre, eller att din slit-och-släng-inställning till katter förmodligen betyder att även den nya katten kommer kasseras inom 5 år.
Svar på tråden Ensam utan socialt liv, skaffa katt trots att jag redan har en som inte bor hos mig?