• Äldre 1 Feb 15:11
    16074 visningar
    379 svar
    379
    16074

    Vi som ruvar just nu!

    Hedblomster skrev 2019-02-01 13:55:45 följande:

    Gick på toa precis och upptäckte att lutinus var rosa/brun och så kom det på papperet... :( undrar vad det betyder. Rd 6 med blastocyst.


    Hej Hedblomster! Ville bara berätta att när jag ruvade förra gången med en 6 dagars blastocyst (FET) så fick jag en liten brun blödning dag 5 (när embryot var 11 dagar), detta motsvarar väl din blödningsdag men också dagen efter att implantering är komplett. (Jag brukar följa denna sidan för att ha lite koll på vad som händer :www.almaze.com/fashion/3-forward-thinking-instagram-jewelry-brands-weve-been-obsessing-over-lately/  )

    Jag hade dock även fått spotting gången innan när jag ruvade på en 5-dagars, då fick jag spotting ruvardag 7 (embryot 12) och 8 och dag 9 kom mensen fullt ut. Min lutefas varierar men är i snitt 12 dagar. Men förra gången var det alltså bara blod en dag och sen slutade det och sen visade det sig att jag var gravid. Jag plussade svagt på tjuvtest ruvardag 8 (när embryot var 14 dagar vill säga). Tyvärr blev det ju MA 12+1 men det är en helt annan historia.

    Din blödning kan mycket väl vara implantationsblödning tänker jag. Om den inte ökar i styrka och istället avtar för att försvinna så tror jag det är fullt möjligt! Håller tummarna för det!

    Själv är jag på ruvardag 5 med en 2 dagars så jag har en bit kvar men har inga höga förhoppningar, har redan börjat planera för nästa försök...
  • Äldre 2 Feb 14:44
    #81
    LLW skrev 2019-02-01 20:47:09 följande:
    Tror det är något tokigt fortfarande? Kommer till en sida om smycken, haha. Är nyfiken på vad det var för sida du menar! :)
    Haha, det var en länk jag skulle skicka till en vän som råkade hamna här :) Här kommer rätt sida :)

    www.bubblesandbumps.com/what-happens-after-embryo-transfer-day-3-day-5-transfer-calendar/
  • Äldre 2 Feb 16:02
    #85
    Hedblomster skrev 2019-02-02 14:55:43 följande:

    Jag testade negativt imorse :(


    Men det är verkligen super tidigt! Jag pussade som sagt först 2 dagar senare och då super svagt. Enligt sidan jag skickade länken till så bör du först kunna testa positivt om två dagar och HCG började först utsöndra i blodet igår. Blöder du fortfarande? Har blödningen ökat? Jag blödde också lite under tidiga graviditeten sen flera gånger och det berodde sannolikt på lutinuset för ultraljud visade att jag inte hade blödning från livmodern, troligen var det tappen som var retad och skör. Håller tummarna för dig, det är inte kört än!
  • Äldre 2 Feb 16:08
    #86
    druvan52 skrev 2019-02-01 17:35:48 följande:

    Grattis till alla som testat positivt, roligt med massa plus!! Testade tyvärr negativt igår på RD 7 med blastocyst, har mensvärk men hittills ingen blödning. Inställd på nytt försök nästa månad. Är ju en dyr månadsutgift att försöka skaffa barn...


    Och detsamma gäller för dig som jag precis skrev till Hedblomster, det är alldeles för tidigt, ge det några dagar till minst och ge inte upp hoppet! Även om jag vet att det är svårt.. Mycket lättare att känna hopp när det gäller någon annan tydligen, jag har ju också gett upp hoppet nästan helt för egen del så jag ska väl inte säga något ;) men men...
  • Äldre 8 Feb 15:41
    LLW skrev 2019-02-08 14:41:20 följande:
    Ja det skulle bli första :) vi har försökt i över två år nu utan minsta antydan till plus. Känns sjukt att jag passerat BIM nu med 4 dagar, det har aldrig hänt!

    Hur går det för dig? :)
    Undrade just hur det går för dig LLW, eftersom vi är på samma dag. Hur mår du? Har du några symtom? Jag tjuvtestade i morse eftersom mensen ännu inte kommit men det var negativt tyvärr. Hade ju inte så höga förhoppningar denna gång och det har verkligen känts som om mensen skulle komma när som i flera flera dagar nu med kraftig molvärk, har sprungit på toaletten flera gånger helt övertygad att den var här men det har inte ens varit en antydan till blod. Så när den sen inte kom och dagarna gick och brösten fortsatte ömma så fick jag lite hopp igår kväll. Tidigare har min mens alltid kommit vid det här laget och max varit en dag försenad när jag tagit progesteron (har 12 dagars lutefas), enda gången den inte kommit före motsvarande dag idag så var jag gravid och då testade jag (svagt) positivt motsvarande idag också, och då på ett mindre känsligt test. Och så idag har jag knappt haft någon molvärk alls, känns inte alls längre som att mensen är på gång, känner mig bara spänd runt livmodern och har ömma bröst, fattar ingenting. Förutom att ett minus på 12dp2dt borde betyda att det är kört... Googlar ihjäl mig på folk som fått negativt motsvarande ruvardag och sen plus men det verkar vara väldigt ovanligt.. Håller på att bli galen, kan inte koncentrera mig på någonting! Detta var vårt sista landstingsfinansierade försök så det ser ut som att det blir privat nu. 
    Håller tummarna att din uteblivna mens är ett gott tecken för dig! För visst hade du inte tjuvtestat?
  • Äldre 8 Feb 18:09
    LLW skrev 2019-02-08 16:47:48 följande:
    Alltså jag överanalyserar ALLT! Tänker precis som dig och googlar konstant. Fy vad det här tär på en!

    Hur många dagar har du sen BIM? Enligt en tabell en tjej länkade är det först idag som jag kan få ett positivt test. Men visst hade du satt in en 2dagars?

    Jag tjuvtestade i tisdags men har förstått att det var alldeles för tidigt för att testa! Så det negativa testet har jag försökt glömma bort haha. Ska testa imorgon igen, då är mensen 5 dagar sen om den inte kommit. Nog fan måste man få positivt då om det nu blivit något!
    Så skönt att man inte är ensam om den här galenskapen! Jag har inget tålamod med någonting och bara kollar runt på samma sidor och gör samma sökningar om och om igen trots att jag vet att det bara är tiden som kan utvisa vad som egentligen pågår i kroppen just nu. Det här är helt klart den jobbigaste av alla gånger jag ruvat, tidigare har jag ju inte hunnit bli så nervös för mensen kom vips, då trodde jag att den skulle komma mycket senare på grund av progesteronet så var inte alls beredd. Och senast var jag helt säker på att det inte skulle lyckas eftersom vi försökt i 3 1/2 år utan att få ett plus så när jag tjuvtestade (för att min kille skulle resa bort en vecka och vi ville testa tillsammans) så var det förvånansvärt nog positivt. Jag hade som sagt räknat ut mig helt den här gången men så är det bara det att min mens inte kommit som den brukar och att jag haft jättekraftig molvärk i flera dagar, men sen idag - i princip ingenting. Och så hade jag lite lite spotting ungefär när det skulle ha fäst, vilket jag också hade gången jag blev gravid. Men bara för det så kommer den väl så fort jag postat detta meddelande. Nerverna nu alltså!

    Ja men det var nog sidan jag länkade till i en annan tråd som du tänker på ; ) det är den jag gått på också. Jag satte in en 2-dagars ja, dagen innan du satte in en 3-dagars. Embryot borde vara 14 dagar idag om det är kvar då vilket det ju inte verkar vara hos mig.. Mensen brukar komma dag 12 normalt, dvs i förrgår, men ena gången jag tog progesteron kom den dag 13 istället så det är det jag har utgått från. Du hade kortare lutefas normalt om jag förstod rätt?

    Ja i tisdags var definitivt för tidigt så det gör du helt rätt i att glömma bort : ) ! Ja man borde få ett positivt nu om det har gått vägen, dom allra flesta som tjuvtestar verkar få det tidigare till och med så jag tror man kan lita ganska mycket på testet om du testar imorgon. Sen finns det såklart alltid undantag, det är ju det som gör att hoppet aldrig överger en, förrän mensen kommer. Hoppas på goda nyheter från dig imorgon! 
  • Äldre 11 Feb 12:24

    Tack Fröken Fräken för att du inger hopp för sena plus : ) ! Fick du bekräftat med blodprov istället då? Så tråkigt att din mens kom... Jag har alltid slutat med lutinus direkt när min mens kommit om jag samtidigt tagit ett test som bekräftar att det är negativt. Min klinik säger att man kan fortsätta om man vill men det har bara känts lönlöst. När jag bara haft spotting har jag dock fortsatt, men är det riktig mens så har jag slutat direkt. 

    Och min mens har också kommit, den kom faktiskt redan strax före midnatt i fredags kväll så ca närmare 2 dygn senare än vad den har gjort tidigare med lutinus så nu vet jag att den kan komma senare även för mig av lutinuset...

    Nu tar vi en kort paus innan vi går vidare med privata försök. Lycka till ni andra här!

Svar på tråden Vi som ruvar just nu!