• Anonym (Sandr­a)
    Äldre 24 Jan 08:59
    8453 visningar
    89 svar
    -1 +1
    89
    8453

    Snarkningarna förstör familjen- han vägrar ta det på allvar!

    Jag HATAR min man.

    Och det här är en varning till alla andra: dejta ALDRIG en snarkare!!!

    Min man snarkar som en gris hela nätterna. Jag vaknar om och om igen. Jag kan vakna mer än tio gånger per natt. Och såhär fortsätter det år efter år. Jag är så trött på dagarna. Vaknar aldrig utvilad utan med yrsel, huvudvärk och genomuselt humör. Hela dagarna är som en dimma.

    Det stör även barnen som ligger i rummen bredvid. Särskilt mitt äldsta barn som går i högstadiet. Det här är ett barn som vaknar mitt i nätterna och ropar  förtvivlat "tyst" och "håll käften". Han har problem med enorm trötthet i skolan och somnar ibland på lektionerna.

    Vårt yngsta barn som går i förskoleklass vaknar också men mer sällan.

    Vi har tyvärr bara tre rum, det finns inget extra rum där min man kan sova.

    I våras gjorde han en undersökning då han fick sova en natt med mätutrustning som ska mäta sömnapnéer. De hittade inga så från vårdens sida var det "tack och hej då".

    Jag blev irriterad på min man för att han inte låg på mer. Jag hade till och med spelat in hans sömnapnéer och snarkningar och berättat detaljerat för honom innan läkarbesöket att han får sömnapnéer upprepade gånger på nätterna. Det är extremt i perioder. Vissa nätter kan han dock sova utan apnéer och en sådan natt råkade infalla när han gjorde undersökningen.

    Han vägrade lyssna på min inspelning och tog inte med den till vården. Han låg inte på vården. Han ville inte ta på allvar att snarkningarna håller mig vaken. Hänvisar bara till att han har gjort undersökningen och att den inte visade något. Men de gjorde inte ens en så enkel sak som att titta in i näsan. Det kanske är en så enkel sak som polyper som bara går att bränna bort? Eller allergi/svullnad som enkelt kan behandlas med nässpray?

    I natt har jag återigen sovit i en svinstia. Med snarkningar som skorrar i rummet. Pustningar. Flämtandet efter luft. Hela jävla natten. Och jag tänkte: "jag hoppas att du kvävs din jävel så det blir tyst". Jag vet inte när jag fick sova en hel natts sömn senast och jag orkar inte längre. Det här är värre än vakenperioden under ett barns första levnadsår. Ett spädbarn väcker mera sällan.

    När jag tog upp problemet med honom nu på morgonen så sa han att det inte finns något att göra. Jag blev helförbannad. Skrek åt honom att han kan prova nässpray, att sy in tennisbollar i T-shirten så att han inte hamnar på rygg, att han kan prova ut en bettskena, låta någon undersöka näsa och svalg- inget av detta har han velat testa eller gå vidare med.

    Och han SKRATTADE åt mig förut när jag tog upp det. Säger att han inte kan sova om han ska ha t-shirt på sig. Han nonchalerade mig och SKRATTADE! Jag blev så förbannad på hans ignorans att jag drog en sked i spisen så emaljen sprack. Och då sa han att jag borde läggas in på psyket.

    Ska JAG läggas in på psyket eller ska han ta tag i det som orsakar störd nattsömn varenda natt år efter år? Är det inte HAN som har ett problem som håller hela familjen vaken med sina gris-ljud?

    Jag orkar inte mer när jag inte får sova. Det går ut över mina studier, jag orkar inte studera mer utan sitter och somnar flera gånger per dag. Allt är som en dimma och jag är förtvivlad.

    Jag hade inte sovit sämre om jag hade en gris som gick runt och grymtade i sovrummet på natten. Det är precis så han låter. Den som inte har levt ihop med en sådan person vet inte hur illa det är. Men såhär låter det. Oftast håller det på HELA natten så kör filmen två gånger i natt med datorn en halvmeter från örat om du vill uppleva det. Använd inte för låg ljudvolym, det är inga små grymtningar utan höga skorrande ljud som väcker barn i andra rum som vi pratar om. Så gör du det under några års tid och ser hur du mår:





    Jag tror jag kommer skilja mig. Jag orkar inte vänta på att han ska ta det på allvar. Jag orkar inte vänta på att det ska provas ut några metoder. Jag orkar inte vänta på att han ska stå i kö till eventuell operation. Det har gått för långt och jag är knäckt på grund av bristen på sömn. Jag är yr, vimsig, har dåligt minne, kan inte koncentrera mig på studierna, är alltid på dåligt humör. Jag bryr mig inte ens om ifall han söker hjälp idag. Det är försent och han måste ut härifrån.

    Mannen som jag älskade kan jag inte känna något för längre. Jag hatar honom innerligt för att han inte bryr sig om oss andra och tar tag i problemet. Hatar honom! För mig är han mer som ett föremål och jag skulle tycka bättre om ett bullrigt ventilationssystem än honom.

    Mitt tips till kvinnor som män: bli ALDRIG tillsammans med en snarkare. ALDRIG NÅGONSIN!!! Du kanske tycker det är gulligt i början men år två, tre, fyra, fem, sex, sju med störd nattsömn: det är tortyr. Jag har hamnat i situationen att jag inte längre kan fungera som människa och sköta jobb och studier. Jag har varit sjukskriven i omgångar på grund av trötthet, sömnbrist och utmattning.

    Och han tycker att JAG ska läggas in på psyket för min reaktion förut. Det är HAN som borde flytta till ett uthus (jag skulle säga en stia).

    Ta reda på så snart som möjligt om personen snarkar och om det är så- träffa någon annan istället. Snarkningar tenderar att bli värre med åren. Låt det bli ett kriterium i ditt partnerval för det riskerar i svåra fall att göra dig sjuk och allvarligt förstöra ditt liv!

    KOMPROMISSA aldrig med dina grundläggande behov i livet. Låt aldrig en partner gå före ditt behov av sömn. DEJTA ALDRIG EN SNARKARE!

    /Förstörd- snart kommer jag önska att jag får läggas in på psyket för där kanske man kan sova

  • Svar på tråden Snarkningarna förstör familjen- han vägrar ta det på allvar!
  • Äldre 24 Jan 18:16
    #71

    I såna här situationer så brukar det sluta med att man sover i varsitt rum.

    Att han hånar TS som partner, det låter värre än snarkningarna i mina öron.


    Även spela in en stund och spela upp, och sen se vad som händer och sägs.
    Jag tror redan där man kommer få reda på om det är dödsdömt eller inte.


     


    Sen en lustig är att aldrig snarkar någon, utan bara andra.


    hur många meter var det?
  • Sharpe­r
    Äldre 24 Jan 18:18
    #72

    Jag snarkar och min man är överdrivet känslig (det erkänner han själv). Jag har prövat allt, bettskena, spray, såna där som vid har näsborrarna, svalgspray. Har även sovit med utrustning men det är inte så illa enligt deras parametrar att jag behöver hjälp. I perioder sover jag större delen av nätterna på soffan, då får både jag och min man sova. Nu har vi en soffa som är skön att sova på, dock efter kanske 5-6 nätter i sträck känner jag av ryggen när jag står för länge eller så, när vi köper ny soffa ska det vara en som fungerar som säng utan att behöva bädda om varje dag ;)

  • Äldre 24 Jan 18:53
    #73

    Kolla upp myoroface www.iqoro.com/se/behandling/

    Borde vara värt ett försök


    Ride it like you stole it
  • Äldre 24 Jan 18:58
    #74

    Det är ändå intressant det här med hur man sover, eller inte sover när någon snarkar. Jag är uppvuxen med en mamma som snarkar, och det har gjort att jag vant mig vid snarkningar. TS barn verkar däremot inte ha vant sig, utan verkar fortfarande störas av det. 

    Jag är dock inte lättväckt, och jag kan somna till snarkningar.

  • Anonym (Först­år)
    Äldre 24 Jan 19:20
    #75
    Colourfulrainbow skrev 2019-01-24 18:58:44 följande:

    Det är ändå intressant det här med hur man sover, eller inte sover när någon snarkar. Jag är uppvuxen med en mamma som snarkar, och det har gjort att jag vant mig vid snarkningar. TS barn verkar däremot inte ha vant sig, utan verkar fortfarande störas av det. 

    Jag är dock inte lättväckt, och jag kan somna till snarkningar.


    Min pappa snarkade sig igenom hela min uppväxt men jag är inte van, är väldigt känslig för snarkningar! :)
  • Anonym (Exfru­)
    Äldre 24 Jan 19:23
    #76

    Öronproppar ,sova på

    Soffan,tills du har eget sovrum.Din man behöver hjälp och ditt ansvar är att sova!

  • Anonym (Exfru­)
    Äldre 24 Jan 19:23
    #77

    Öronproppar ,sova på

    Soffan,tills du har eget sovrum.Din man behöver hjälp och ditt ansvar är att sova!

  • Anonym (K)
    Äldre 24 Jan 19:59
    #78

    Skilj dig!

  • Anonym (Öronp­roppar­)
    Äldre 24 Jan 20:21
    #79

    Förstår dig ts det är fruktansvärt att leva med en snarkare. Min man snarkar som faen trots utredning och bettskena.. numera sover jag med öronproppar funkar perfekt. Vaknar ändå av väckarklockan eller om hunden gnäller tex. Nu har jag vant mig och kan inte sova utan ens om jag sover själv

  • Anonym (Bekla­gar)
    Äldre 24 Jan 23:12
    #80
    Anonym (Sandra) skrev 2019-01-24 17:15:15 följande:

    Jag ska ställa det som ultimatum att han testar och gör allt han kan, eller att vi flyttar till någon plats där han sover på en annan våning.


    Det finns en slags en svensk uppfinning som kan träna bort snarkning och sömnapné. Den heter Iqoro och är som en slags plastskena som man sätter i munnen för att träna upp musklerna i svalj och mellangärde. Hoppas verkligen att du kan få din man att förstå vad han gör mot sin familj. Det finns ju hjälp att få bara man vill. Helt obegripligt varför han bara vägrar. Kan han vara generad?

    Min sambo är lite lika. Han håller mig vaken hela natten om vi sover bredvid varandra. Han sparkas, snurrar runt, pratar i sömnen, snarkar, pustar osv. Förut var jag helt förstörd över detta att inte få sova men han vägrade att ens diskutera det. Jag tror att han kände sig generad. Nu har vi en jättebred säng för vår dotter sover i mitten men jag kommer aldrig att gå med på att ha min säng bredvid hans igen. Då kommer jag aldrig få sova.

    Ditt värsta problem är ju att din man vägrar att ens försöka. Det skulle göra mig helt vansinnig. Tycker att du ska berätta sanningen för alla som någon föreslog. Kanske det kan få honom att fatta.

    Jobbigt också att ni bor som ni gör men kanske han kan packas in i skumgummi och sova i köket? Då kanske han helt plötsligt vill söka vård.

    Hoppas det löser sig för er!
  • Anonym (Nyfik­en)
    Äldre 25 Jan 10:20
    #81
    www.familjeliv.se/start/1.6004541

    Hahaha nu har Familjeliv gjort en artikel!

    Hur sov du inatt förresten??

  • Äldre 25 Jan 12:30
    #82

    Skulle lite vattenspray vara för illa? Vad tror du skilsmässa är för alla inblandade då? Jag hade nog hällt ett glas kallt vatten över ansiktet varje gång. När det blir obehagligt för en själv kan motivationen för att ta itu med problemen stiga väsentligt. Gör inget drastiskt - som att begära skilsmässa etc - innan ni båda fått sova ordentligt. Då kanske du orkar med att åka en bit för parrådgivning också.

  • Äldre 25 Jan 12:58
    #83
    Mongoliet skrev 2019-01-24 10:08:21 följande:

    Kanske om kvinnor kunde gå med på att ha det svalare i sovrummet så skulle männen bli glada. Alla män borde göra slut om inte det sker. Vem bestämmer temperaturen hemma. Kvinnor såklart & männen hatar det.


    Du har så många konstiga föreställningar om män och kvinnor. Min man vill ha det varmare i sovrummet än vad jag vill och han får sin vilja fram där. Jag tvivlar dock på att det finns någon pålitlig forskning i ämnet så vi får nöja oss med anekdotisk bevisföring.
  • Äldre 25 Jan 13:51
    #84
    Poppy75 skrev 2019-01-25 12:58:21 följande:
    Du har så många konstiga föreställningar om män och kvinnor. Min man vill ha det varmare i sovrummet än vad jag vill och han får sin vilja fram där. Jag tvivlar dock på att det finns någon pålitlig forskning i ämnet så vi får nöja oss med anekdotisk bevisföring.

    Haha, jag är tvärtom, jag vill ha det kallt i sovrummet.
    Ned mot 10grader är helt okey.

    Det gäller bara hålla sig under täcket, så sover man som en gris i den kylan utanför och den värmen under täcket.


    hur många meter var det?
  • Anonym (Timme­rstock­en)
    Äldre 25 Jan 14:02
    #85
    Poppy75 skrev 2019-01-25 12:58:21 följande:
    Du har så många konstiga föreställningar om män och kvinnor. Min man vill ha det varmare i sovrummet än vad jag vill och han får sin vilja fram där. Jag tvivlar dock på att det finns någon pålitlig forskning i ämnet så vi får nöja oss med anekdotisk bevisföring.
    Mongoliet har konstiga uppfattningar om det mesta... Han försöker framställa sig som solidarisk, generös, vänster antirasist, men verkar i själva verket vara en fördomsfull egoist.
  • Anonym (Jobbi­gt)
    Äldre 25 Jan 19:36
    #86

    Jag snarkar själv, men inte så där mycket, Min man snarkar och pustar han med, men inte hela nätterna och jag vaknar inte alltid. Jag försöker putta på honom så han vänder sig om de ggr jag inte kan sova/somna om (kan sällan somna om iofs, men det går ju inte bättre om han ligger bredvid och dånar) 

    Fattar han inte att ditt beteende beror på att du inte får sova? En känd tortyrmetod är ju att folk inte får sova. 

    Jag skulle ställa ultimatum: Sök och kräv hjälp eller sov någon annanstans, i köket, vardagsrummet, vart som helst där han inte stör resten av familjen. 

  • Anonym (Biobo­nus)
    Äldre 25 Jan 21:41
    #87

    Ni behöver nog ta till alla åtgärder som finns

    1. Flytta till lämpligare boende

    2. Prova alternativ som vården kan erbjuda

    3. White noice (typ fläkt som surrar med jämnt ljud) som hjälper till att sudda ut oljud

    4. Öronproppar - rekommenderar de gjords i vax med skydd av bomull runt. De är formbara (värm i handen innan användning) och ger minimalt ljudläckage. Funkar inte mot snarkningar om du är vaken och partnern drar timmerstockar, men kan förhindra att du vaknar av snarkningarna om du lyckats somna innan det börjar.

  • Anonym (xx)
    Äldre 25 Jan 22:14
    #88

    Snarkning innebär inte automatiskt apnéer. Jag snarkar men har inga apnéer och får inga offentligfinansierade åtgärder. Funderat på att söka privat för tandskena, men drar mig för utgiften då jag inte skulle få något bidrag alls till den. Familjen har aldrig signalerat sådana problem som ni har dock. Min man snarkar och har apnéer. Han har haft bettskena i flera år och står i kö för CPAP nu då vid ny sömnregistrering hade både apnéer och dålig syresättning (och sjukdom som kan bli sämre av det också). Operationer gör man inte längre, det ger inga bra resultat. Ingen av oss snarkade när vi träffades för en massa år sedan men ålder och övervikt har fört det med sig. Min son har polyper och snarkar, främst vid förkylning, men han har rekommenderats regelbunden nässpray och inte operation då det förmodligen växer bort.

    Men är problemen så stora borde givetvis din man ta det på allvar. Att han skrattar åt att övriga inte får sova är obegripligt.  Det borde ju finnas mycket att pröva. De saker du själv tar upp, gå ner i vikt om han är överviktig och om detta inte hjälper ny bostad med ett extra rum, att du eller barnen börjar dela rum så han sover själv eller att han sover på soffan. Ljudisolering går också att påverka.

    Det GÅR att som anhörig också jobba på sitt håll. Nu har du skaffat dig en inlärd irritation så minsta antydan till snarkning gör dig arg och frustrerad så du kanske inte vill pröva iofs. Min kompis har av och till sovit på soffan och sover nu sedan flera år med öronproppar pga hennes sambos snarkningar (han har CPAP nu men den hjälper väl inte fullt ut). Då har hon ändå inget stort emot snarkningar och tycker de är allmänt äckliga som du verkar göra, utan tycker de kan vara lite mysiga (uppvuxen med att hennes pappa snarkar och associerar till det på icke negativt sätt).

  • Anonym (Jag förstå­r precis­)
    Äldre 25 Jan 22:20
    #89

    Jag förstår dig. Min man snarkar ej, men min far! Ett fruktansvärt ljud... Minns en gång när vi var småning sov i tält utanför huset och vi hörde snarkningarna ända ut ????

    Fattar inte hur morsan står ut!

Svar på tråden Snarkningarna förstör familjen- han vägrar ta det på allvar!