Inlägg från: lynx vox |Visa alla inlägg
  • lynx vox

    BF oktober 2019!

    Jag har inte heller varit aktiv i tråden, men har bf 28 oktober så bland de allra sista här. Jag har under hela graviditeten haft en oro som kommit och gått (har 3 missfall som senast v.14 sen tidigare, men känner några som förlorat sina barn i magen senare också).

    Jag är 38 år och har en 13-åring (med IVF) sedan tidigare. Har vid flertalet tillfällen försökt bli gravid efter det, men har haft både svårt att bli gravid och när jag sedan äntligen blivit det, få behålla barnet.

    Träffade min sambo förra året och hade då gett upp alla tankar på att få fler barn och eftersom han inte ville ha fler, så bokade han in en sterilisering. Fick dock inte tid förrän i mars, så vi skyddade oss lite (jag blir ju typ ändå inte gravid) och bara 3 veckor innan hans sterilisering testade jag positivt!

    Lycka och oro har blandats under hela graviditeten och jag har varit livrädd för att t ex köpa saker till bebisen eller gå in och skriva ett inlägg här av rädslan att jag ?tar ut segern i förskott?.

    Förra veckan hade jag några dagar med minskade fosterrörelser och fick åka upp till förlossningen där allt dock visade sej vara jättebra! Barnmorskan där sa dock att jag ska säga till min vanliga barnmorska (som inte tar min oro på allvar) att jag nu ska ha tätare kontroller. Har bara fått var 3-e vecka då jag har barn sedan tidigare och allt bara sett bra ut, men tänker nu bli lite ?besvärlig? och kräva kontroll med max 1,5 vecka emellan.

    Skönt att komma in på den här sidan och se att jag inte är ensam om att ha kollat upp minskade fosterrörelser. Förstår ju att fler känner oro än jag, men hur tar ni hand om den? Hur lugnar man ner sej?

  • lynx vox
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-19 16:18:52 följande:

    Man känner sig så maktlös i situationen gällande rörelser. Man kan inte göra någonting för att rädda det lilla liv man bär på, mer än att vara uppmärksam och åka in då. Det skulle vara så skönt att föda snart så man iallafall kan se hur den lille mår, känna om han blir varm/kall, hålla koll på andningen och pulsen m.m. Nu vet man ingenting... Att vara gravid ska vara underbart mysigt men jag har nog lidit hela graviditeten av denna ständiga oro 


    Jag har inte lyckats få in något riktigt mönster alls. Precis som du skrev som svar på mitt inlägg har jag försökt ligga på höger o vänster sida o buffa o trycka, men den enda klockrena grejen där rörelse alltid kommer är när barnmorskan ska lyssna på hjärtat. Då rör sej lilltjejen minsann därinne och försöker komma undan och då blir det alltid minst en spark också.

    Sista tiden har hon alltid varit livlig när jag lyssnar på musik eller sjunger också.

    Har moderkakan i framvägg så kan ju vara en möjlighet till att man inte känner allt? Men det är ju just det där med ?magkänsla?... Jag är en grymt lugn person i vanliga fall och brukar inte stressa upp mej. Men hur törs man lita på en magkänsla? När jag inte direkt känner att något är fel men heller inte känner tösen röra sej blir jag direkt fundersam på om jag kan lita på magkänslan och så drar en spiral av oro igång.

    Spännande att du är så nära! Känns otroligt långt att vänta typ (minst?) 5 veckor till:/

    Jag ska i alla fall få samtalsstöd hos bm och får åka dit igen redan nästa vecka:)
  • lynx vox

    När har era bäbisar fixerat sej?

    Min ligger med huvudet nedåt men troligtvis med näsan mot magens utsida och inte i närheten av att fixera sej. Barnmorskan sa att det inte ens är säkert att hon gör det, vilket fick mej fundersam!? Nog måste de väl fixera sej innan förlossningen kommer sätta igång??

  • lynx vox
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-22 11:41:55 följande:

    Jag har också moderkakan i framvägg, men vår son är extremt aktiv har vi fått höra vid varje besök på förlossningen eller hos barnmorska. Jag får typ aldrig en lugn stund, så det bidrar väl kanske till att jag känner ett tydligt mönster. Alla barn är ju olika och alla moderkakor är olika stora, dessutom spelar ju mängden fostervatten in också och kan dämpa/förstärka rörelser. Du får försöka tänka att om hon alltid rört sig lite så är det sån hon är, och då är det ingen fara. Skulle du däremot någon dag känna ännu mindre eller ingenting alls så måste du ju kolla upp det, det är väl där magkänslan spelar in. Man ska inte känna sina barn konstant, eftersom de måste sova också. Så en paus på 30-60 min är ingenting som är konstigt eller farligt men jag förstår din oro och hamnar själv i den oron ofta!

    Skönt att du ska få samtalsstöd, är det hos din vanliga barnmorska? Jag gick på amandasamtal, främst för min förlossningsrädsla men vi pratade om övriga saker också och hon lärde mig hur jag ska hantera värkar och dylikt. Ofta fick jag höra att jag tar för stort ansvar och att jag ska fokusera på att inte oroa mig så mycket. Rekommenderar verkligen att prata med någon, det var en befrielse!!


    Jag ska gå till någon expert de har för just graviditetsproblem o förlossningsrädsla o sånt så antar att det blir typ samma sort som du gått till.

    Hur går det med dina förvärkar?
  • lynx vox
    Fjiorgyn skrev 2019-09-22 01:57:55 följande:

    Har BF om mindre än 2 veckor och min bebis är inte fixerad, hans har legat med huvudet ner sedan RUL men inte fixerat sig än, huvud är ruckbart. De måste inte fixera sig innan, tänk på att det finns bebisar som kommer med rumpan först. :)


    Skönt att höra att jag inte är ensam! Trodde det var typ första tecknet på att man faktiskt skulle få ut barnet nån gång
  • lynx vox
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-22 11:36:06 följande:

    Min fixerade sig redan i vecka 28-29 någon gång och ligger kvar så än. Nej de behöver inte fixera sig men om ditt vatten skulle gå så är det jätteviktigt att du lägger dig ner för att undvika att navelsträngen lindar sig runt halsen på barnet eller att navelsträngen följer med ut, har läst lite grann om det bara så läs på själv så jag inte ljuger för dig.


    Bra att kolla upp då eftersom min förra förlossning, för 13 år sedan började med vattenavgång.
  • lynx vox

    [quote=79918201][quote-nick]Fröken W skrev 2019-09-22 18:53:09 följande:[/quote-nick]Kommer inte riktigt ihåg när mitt första barn fixerade sig men vill minnas att det var runt vecka 33-35.

    Är i vecka 36 nu, andra barnet, och bebis har inte fixerat sig än. Sist när jag var till bm för två veckor sedan så låg bebis lite på sniskan, fötterna under mina revben på höger sida och huvudet vid min vänstra höft. Nytt besök imorrn, hoppas att lill*n lagt sig rätt då åtminstone.[/

    Låter som min då nästan fast troligen rumpan på höger sida revben. Man undrar ibland om de verkligen ligger på det mest bekväma sättet därinne ;)

  • lynx vox
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-22 20:05:56 följande:

    Ja det är det nog. Här i Småland heter det amandabarnmorskor men vet att de kallas för klara/aurora på andra ställen. Hon jag träffade var verkligen gulvärd, skulle vilja plocka ner henne i en väska och ta upp henne hemma när jag är orolig eller behöver prata ut haha! Hoppas att det hjälper för dig också :)

    Ja alltså jag hade extrema förvärkar förra veckan och satt i badkaret och andades och trodde att jag skulle gå av på mitten, och så har det inte varit något mer (tyvärr, faktiskt).. har gått med mensvärk konstant flera dagar i rad och nu har magen kört ihop sig helt med gaser så allt som känns i magen nu är väl pga gaserna, för så har det varit tidigare. Lite hopplöst!

    Ska till frissan imorgon och fräscha till håret ordentligt för första gången på månader så inatt får det faktiskt inte starta, men imorgon får det gärna starta med värkar eller vattenavgång eller allt på samma gång!


    Låter ju klockrent att det kommer sätta igång inatt då :D

    Håller tummarna för att du klarar frissan o att det sen sätter igång på riktigt!
  • lynx vox

    Ballerinakakaoreo

    Wow! Låter ju som att något verkligen är på gång nu och du slipper nog gå över tiden i alla fall:)

    När jag var gravid med min första gick slemproppen på torsdagen och natten till söndagen gick vattnet och värkarna satte igång. När jag kom in till förlossningen kl 7 var jag öppen 4cm och hade mjuka kanter (läste just min journal som hittades i en låda med bäbiskläder).

    Dottern är sedan född 11:21 samma dag, så där fick det fort! Känns som du kan ha väldigt rätt i att bäbis kommer på fredag!! Håller tummarna!

    Mia86a

    Åh så härligt att få se sin, kanske inte så lilla, bäbis och få höra att allt ser bra ut! Jag har rätt stor mage denna gång har jag insett. Mitt SF-mått låg på 35 efter att magen sjunkit 2 dagar efter bf sist och förra veckan, i v.35, låg måttet på 36... Får väl se om det innebär en större bäbis, att hon kommer tidigare än bf eller om det inte gör någon skillnad!

    Har dina kommit tidigare, senare eller på bf?

  • lynx vox
    Etta skrev 2019-09-28 02:04:27 följande:

    Nu sitter jag här mitt i natten med oregelbundna värkar, kommer alltifrån var femte till var tjugonde minut och gjort så sen 22-23-tiden. Hopplöst veta när det är läge att ringa barnvakten och åka in??


    Åh så spännande!! Hur har det gått??

    Vaknade med helspänd mage och sparkar, så svårt att somna om och gick in och läste det här!
Svar på tråden BF oktober 2019!