• Äldre 2 Mar 17:07
    10936 visningar
    1340 svar
    1340
    10936

    BF oktober 2019!

    Hoppar in här jag med :) Plussade för två veckor sedan och är i vecka 5+6 i dag. BF 26 oktober enligt gravidappen.

    Jag är 35 år och har en son på fyra år tillsammans med min sambo. Att skaffa ett barn till var inte självklart för oss. Vi vill gärna ge sonen ett syskon och allt det där, men vi hade en tuff start med honom och har fortfarande inte riktigt hämtat oss. I mitt fall har det (tillsammans med andra faktorer) resulterat i utmattningssyndrom och sjukskrivning.

    Till sist landade vi ändå i att försöka, om inte aktivt så åtminstone med inställningen ?sker det så sker det?. Och så blev jag gravid direkt! Är såklart jätteglad och förväntansfull, men också lite orolig över hur jag ska orka.

    Någom mer som väntar syskon med blandade känslor?

  • Äldre 4 Mar 20:37
    Katrin84 skrev 2019-03-04 17:42:56 följande:

    Vi har berättat för vår dotter att hon ska bli storasyster men att hon inte får säga något än på förskolan och det funkar faktiskt. Hon är visserligen 5. Hade det vart för ett år sedan, hade vi fått vänta med att berätta för henne. Våra familjer vet men inte mer än så. Är ändock bara i vecka 9, men vi hoppas att allt ska gå bra!


    Vi har också berättat för vår son som är fyra, och precis som ni sagt att det är en hemlis och att han inte får berätta på förskolan. Det har gått fint än så länge.

    Våra föräldrar vet också, men inte syskon och övrig släkt eller vänner. Jag är i vecka 8 och vi kommer åtminstone vänta till efter NIPT i vecka 11 innan vi berättar för ?alla?.
  • Äldre 5 Mar 08:33
    3mmaHavsg1itter skrev 2019-03-04 21:54:33 följande:

    Har ni funderat kring fosterdiagnostik? Tänker ni göra Nipt?

    Är 34 och av den oroliga typen... För Nipt behöver vi åka långt det finns inte i närheten tyvärr. Gillar idén om att "bara" kunna ta ett blodprov som ger säkrare svar än sannolikhetssiffrorna från kuben men vet ej om det är värt det riktigt.


    Vi har bokat NIPT i vecka 11 (10+0). Jag är 35 och hade en tuff start med första barnet som nu är 4 (han är fullt frisk men sov uselt de första två åren - en så kallad high need baby). Eftersom vi var osäkra på att skaffa syskon överhuvudtaget vill vi förbereda oss ordentligt. Är något fel vill vi veta det direkt och med säkerhet. Att man samtidigt får reda på könet ser vi som en bonus :)
  • Äldre 11 Mar 21:50
    brallison skrev 2019-03-11 11:55:21 följande:

    Jag är 40 och väntar vårt andra barn (v. 8 nu). Jag ska definitivt göra privat NIPT för att vara säker - som många skriver KUB endast visar statisk risk men inte den riktiga bilden. Risken blir högre med ålder av den enkla anledning att äggen blir äldre och av sämre kvalité (de produceras inte under hela livet som spermier gör, utan man födds med dem).


    Tänker likadant. Jag blir 36 i år och vill veta säkert, så vi kommer göra NIPT i vecka 10+0 på egen bekostnad. Visst är det dyrt men det känns utan tvekan värt det för att slippa oroa sig.
  • Äldre 17 Mar 19:50
    Etta skrev 2019-03-15 17:27:05 följande:

    Fick hem brev från barnmorskan idag att jag bör börja med järntabletter direkt, konstigt för när jag var där och lämnade proverna sa hon att järnvärdet såg bra ut?? Jag har sååå dåliga erfarenheter av järntabletter, fick jätteont i magen och blev helt förstoppad förra gången jag tog dem, då försökte jag ändå äta massa katrinplommon samtidigt. Nån som har tips på nåt mer man kan göra för att slippa förstoppning? Jag äter ju så få grejer också pga illamående...


    Vet inte om det räcker om järnvärdet är alltför lågt, men jag klarade mig på enbart Blutsaft hela förra graviditeten. Det var min barnmorska som tipsade om det. Först efter förlossningen (akut kejsarsnitt med rätt mycket blodförlust) fick jag börja med Niferex.
  • Äldre 17 Mar 19:56
    Annisennn skrev 2019-03-15 18:41:07 följande:

    Är i vecka 9 idag bara. Kub och första ultraljudet först i vecka 14. Tyckte det kändes sent. Och tiden här går väldigt långsamt.


    Är också bara i vecka 9 och tycker tiden släpar sig fram. Har visserligen första ultraljudet nu på onsdag i samband med inskrivningen på MVC (det ingår på den mottagning vi valt). Men jag vill bara komma förbi de första tolv veckorna så jag kan berätta på jobbet, för vänner osv. Det är redan svårt att dölja magen som är galet spänd och svullen.
  • Äldre 5 Apr 11:53

    NIPT i dag och allt såg fint ut. Blev framflyttad till vecka 11+0 med nytt BF 25 oktober. Nu återstår bara den långa väntan på provsvaren som kommer om 1?2 veckor...

    Fler som gjort eller ska göra NIPT?

  • Äldre 6 Apr 10:18
    Issari skrev 2019-04-05 21:39:47 följande:

    Jag tog prov för nipt förra veckan och fick svar efter åtta dagar (inkl. helg). Det skickades till Karolinska och jag kunde logga in och se svaret. Allt var bra.


    Skönt att allt var bra! Ser verkligen fram emot att få provsvaren (som förhoppningsvis är bra) så vi kan börja berätta för folk. Tog ni även reda på könet?
  • Äldre 12 Apr 14:15

    I dag kom äntligen svaret från NIPT. Allt såg bra ut, låg risk för alla trisomier. Puh! Äntligen är vi förbi den milstolpen och kan börja berätta för folk. Vecka 12+0 i dag.

    Nu vet vi även att det är en lillasyster som ligger i magen - precis vad sonen önskade sig :)

  • Äldre 12 Apr 21:05
    Mia86a skrev 2019-04-12 19:41:32 följande:

    Vad härligt, grattis! Jag är sååå nyfiken på om vi får en lillasyster eller lillebror så blir lite avis på er som gör nipt och kan få svar redan nu. Är det andra barnet?


    Ja, det är andra och sista barnet. Vi är väldigt överens om att stanna vid två, så det känns ju lite extra kul att det blir en av varje :)

    Ska ni göra något ultraljud före RUL? Kanske kan man se könet då..?
Svar på tråden BF oktober 2019!