Inlägg från: Jinthry |Visa alla inlägg
  • Jinthry

    BF oktober 2019!

    Jag har sedan 2-3 veckor sedan haft MASSOR av graviditetssymtom.


    *illamående
    *molvärk
    *förbättrat luktsinne
    *värmebölja på kvällstid
    *ömma bröst
    *trötthet

    Sedan jag började misstänka en graviditet så har min livmodertapp suttit högt upp, och varit hård.

    Min man och jag planerade inte en graviditet, men välkomnar den gärna. Min fundering är dock, är det konstigt att det enbart syns väldigt svagt på graviditetstest? Vi har använt samma märke av test sedan 2 veckor tillbaka. Fick första positiva igår. Så här ser dem ut idag:

    Det är ett rfsus tidiga test i botten, och deras vanliga uppepå. Som vi förstått innebär detta positivt. Kan jag ha haft en väldigt sen ÄL eller varför är det så otydligt? Jag tänker ringa imorgon eftersom att det är ganska viktigt för oss att veta vecka, då min medicin behöver justeras därefter.

    Jag ber om ursäkt för långt inlägg, men detta är min första graviditet.

    Kram!

  • Jinthry
    Skruttan855 skrev 2019-02-09 18:23:24 följande:
    Vet du när hade du mens senast och ungefär när äl inträffade? Det ser ut som att du testat runt bim, men så kan du vara låghormonare också och gått några dagar över det.
    Eftersom att graviditeten inte var planerad så har jag ingen koll på äl eller bim, då mensen är oregelbunden. Min senaste mens första dag var 8.1.2019.

    Jag har blivit gravid tidigare, men valde då att göra abort. Men då kom de fram till att jag fått ÄL drygt 3 veckor efter mensens första dag. Så jag tänker att den kan även ha varit lite sen nu. Därav de svaga resultaten.

    Sedan tänkte jag lite på om vissa symtom kan ha kommit i sammanhang med ÄL, men jag har aldrig har så ont i brösten någonsin tidigare. Läst runt lite och sett att de som väntat tvillingar har fått symtom mycket tidigare, men även resultat tidigare.. Ingen aning helt enkelt.
  • Jinthry
    millow skrev 2019-02-09 21:32:39 följande:
    Jag skulle kolla upp det om jag var du så det inte är utomkvedshavandeskap. Med tvillingar har man väl högt hcg och starka positiva test?
    Jo, det är det jag också tänker. Möjligheten finns att jag har haft en sen äl, som gör att det är en ganska tidig graviditet? Jag har ingen aning, allt känns så överväldigande :) Jag ska ringa på måndag eftersom att dom inte har öppet på helger.
  • Jinthry
    millow skrev 2019-02-09 22:08:44 följande:
    Men om du känt graviditetssymtom i 2-3 veckor måste du ju haft ägglossning ett bra tag sen ändå? Eller kan du ha fel angående när symtomen kom?
    Det kan jag definitivt ha haft, det känns som att dom varit här för evigt dock. Haft mycket sena kvällar på jobb osv vilket gjort att jag har snurrat ihop allt känns det som.
  • Jinthry
    millow skrev 2019-02-09 22:27:33 följande:
    Jo, det känns ju ofta så när man inte mår bra. Då är ju det ju en rimlig förklaring då, att symtomen kom senare och att det är väldigt tidigt än :)
    Jag blir tokig i allt detta ovetande, ingenting stämmer överens med tider heller. Vi har regelbundet sex, därav kan jag inte gå på det. Jag tänkte att då måste öl ha varit 11 dagar från nu med tanke på att det positiva svaret kom nu, men det stämmer inte alls med känningarna jag har haft. Även mannen säger att jag har varit öm i brösten i drygt 2 veckor. Jag läntar till på måndag.. Jag hoppas verkligen att de kan ge en tid så snabbt som möjligt så jag kan få lite klarhet i detta.
  • Jinthry

    Tack för stödet, trots all förvirring som kommer från mig!!
    Gjorde ytterligare ett test i morse som var starkare än det igår. Helt otrolig känsla, absolut det största jag har gjort.

    Grattis till er alla tjejer!

  • Jinthry

    Ringde mödravårdscentralen som jag fick tid hos den 4.3 och ska eventuellt få komma på tidigt vul om 1-2 veckor. Jävligt segt att behöva vänta.. preliminär bf 15/10 :)

  • Jinthry

    Nu ska jag vara i vecka 6 (5+1) och jag tror jag dör snart på riktigt. Jag vet inte hur i helvete folk tar sig igenom dessa gravsymtom men jag är helt slut redan. Kan inte sova om nätterna ordentligt då jag vaknar pga att jag behöver kissa, när jag sedan ska försöka somna om igen så värker det i brösten i nästan varje sovställning. När den jävla klockan ringer på morgonen så sköljer illamåendet över, fantastiskt. Huvudvärk kommer under kvällen. Värmebölja så jag känner mig sjuk. Många lukter som finns på jobbet fungerar inte för mig. Men det bästa är nog att jag inte kan se en reklam på tvn utan att börja störtböla. :D

    Lite mer klagande kan jag få ut mig angående MVC. Första barnet väntas här, jag ringde och framförde min oro gällande i princip allt. Vad kan jag äta, vad ska jag äta, kan jag träna etc etc. Jag har 3 veckors väntetid. 3 veckor är så otroligt stressande då jag hela tiden försöker besvara dessa miljoner frågor genom googling - men det känns ju inte så säkert.. Dom skulle också ringa angående ett tidigt vul, har dem inte gjort. Jag vill ju bara veta att allt är okej och att vi gör rätt.

  • Jinthry
    millow skrev 2019-02-13 16:57:41 följande:
    Läs på livsmedelsverkets kostråd för gravida och så allt om graviditet på 1177! Om du är fundersam kring mediciner, kolla upp dem på janusinfo.

    De tre sidorna höll jag mig till förra graviditeten och det är samma råd som man brukar få av vården :)
    Där ser man, janusinfo ser riktigt bra ut. Problemet är att ingen riktigt vet hur långt gången jag är och jag äter medicin som behöver ökas med 25-50% vid en specifik vecka. Vilken vecka det är, har jag ingen aning om men den är i första tri. Som sagt, jävligt stressande utan att kunna få några svar angående saker som kan skapa fosterskada och missbildning. Det skapar ju absolut ingen stress. :(
  • Jinthry
    millow skrev 2019-02-13 20:15:33 följande:
    Varför kan du inte ta det med din behandlande läkare?
    För att det var MVC som beställde blodprov angående det. Barnmorskan sa att hon skulle återkomma gällande provsvar och så vidare. Ingenting hört..
Svar på tråden BF oktober 2019!