Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    BF oktober 2019!

    Halloj! Jag plussade i söndags. Har oregelbunden mens och långa cykler så svårt att veta men skulle gissa att bf hamnar runt 21/10. Har en dotter på 2,5 år sedan innan och fick ett missfall i oktober. Nu är jag bara sjukt orolig för att drabbas av ännu ett mf så känner inte att jag kan glädjas åt graviditeten än och har därför inte ?vågat? kontakta bm än.

  • Fröken W

    Hej!

    Hoppas allt går bra för er alla gravida. Jag är i vecka 5+4 idag, eller det är det jag utgår från åtminstone pga oregelbunden mens men vet när jag hade ägglossning. Bf 21/10.

    Tycker det vore kul att höra lite om vilka symtom ni andra märkt av så här långt? Skriv gärna hur långt in i graviditeten du är samt vilka symtom du har.

    För mig är de ömma och tunga brösten det mest påtagliga. Men idag mådde jag även illa en stund. Ett symtom som jag inte hört talas om i tidig graviditet är andfåddhet, men efter lite letande på internet så verkar det inte helt ovanligt. Någon som känt samma?

  • Fröken W
    Anonym (Mysan) skrev 2019-02-24 16:38:03 följande:

    Hej alla:)

    Jag har inte fråga, ni kanske inte kan svara men eftersom det är söndag och jag inte kan ringa så tänkte jag om någon utav er har någon erfarenhet av detta.

    Plussade den 13 feb med clearblue (1-2 veckor) fick en megablödning och super ont i magen i onsdags 20 feb, blödde hela dagen och pyttelite på torsdagen, efter de har jag fortfarande känt mig gravid och idag tog jag ett clearblue och veckorna visar 3+. Kan det vara så att jag fortfarande är gravid trots allt?


    Hej!

    Du kan vara gravid fortfarande. Men att använda graviditetstest för att ta reda på det hjälper tyvärr inte. Jag plussade i oktober och fick precis som du 1-2 veckor. Bara några dagar senare började jag blöda och hade mensvärksont. 1,5 vecka efter blödningen tog jag ett nytt test och då stod det gravid 2-3 veckor. Jag ringde runt men det fanns inget någon barnmorska verkade villig att hjälp mig med för att jag skulle få reda på om jag fortfarande var gravid eller inte. Jag fick boka ett vul privat och fick där bekräftat att jag inte var gravid längre och att allt verkade ha kommit ut.

    Det låter ju lite oroväckande att du upplevt att du hade en megablödning och att du hade superont. Men jag håller ändå tummarna för att det går vägen för dig ändå!
  • Fröken W
    Anonym (Mysan) skrev 2019-02-24 19:11:27 följande:

    Tycker bara de skulle vara konstig för hade de vart missfall i onsdags hade jag inte ens hunnit bli 3+ på testet, kroppen slutar väl producera så borde isåfall stått 2-3? Jag får ringa imorgon och hoppas nån vill hjälpa mig:)


    Så tänkte jag också. Men kroppen verkar vara lite trög på att fatta när den inte är gravid längre.

    När jag var i den liknande sitsen som du så fick jag många svar från människor där det gått bra trots blödning och värk. Så jag håller verkligen tummarna för dig!
  • Fröken W

    Verkar vara många här som gör tidiga ultraljud. Nyfiken fråga; vad är anledningen till att ni gör tidiga ul/vul? Får ni bekosta det själva?

    Skulle själv tycka det vore skönt med ett tidigt ultraljud för att datera graviditeten i ett tidigare skede än med dottern. Fick 6/9 som datum av bm vid inskrivning men vid rul fick jag 19/9. Så tråkigt att flyttas tillbaka nästan två veckor.

  • Fröken W

    Hej! Har inte varit så aktiv i tråden men nu när det, äntligen, börjar närma sig slutet av graviditeten så har jag känt att jag gärna bollar tankar med andra i samma sits.

    Jag har bf 25 oktober, är inställd på en novemberbebis även om jag hoppas att jag har fel. Blivande storasyster är född 9 dagar efter bf. Vet inte om det finns belägg för att om ett barn föds efter bf så gör nästa det också. Någon av er som vet?

    När har ni bf? Såg att någon redan fått sin bebis.

  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-09-22 00:38:15 följande:

    När har era bäbisar fixerat sej?

    Min ligger med huvudet nedåt men troligtvis med näsan mot magens utsida och inte i närheten av att fixera sej. Barnmorskan sa att det inte ens är säkert att hon gör det, vilket fick mej fundersam!? Nog måste de väl fixera sej innan förlossningen kommer sätta igång??


    Kommer inte riktigt ihåg när mitt första barn fixerade sig men vill minnas att det var runt vecka 33-35.

    Är i vecka 36 nu, andra barnet, och bebis har inte fixerat sig än. Sist när jag var till bm för två veckor sedan så låg bebis lite på sniskan, fötterna under mina revben på höger sida och huvudet vid min vänstra höft. Nytt besök imorrn, hoppas att lill*n lagt sig rätt då åtminstone.
  • Fröken W
    Etta skrev 2019-09-25 22:55:28 följande:

    Har den i min dagbok tyvärr, men kan återge lite förkortad version:

    Hade molande ihållande mensvärksliknande känsla två nätter i rad som försvann på morgonen, dag tre var magen stenhård från ca 10-tiden på förmiddagen och kände ett stekt tryck neråt, men ingen värk. Hade från eftermiddagen lättare mensvärk som kom och gick. Runt 21-tiden tilltog det och värkarna kom med 10-15 minuters mellanrum och olika intensitet hela natten (sov max två timmar), från 07 på morgonen tätare och riktigt onda värkar, var 7-8 minut hela dagen. Ringde förlossningen vid lunch som sa att det inte var läge att komma in förrän jag hade 3 värkar på 10 min. Vid 20-tiden hade jag två värkar på 10 min men eftersom jag gått så länge med det fick jag komma in, om inte annat för att få en sovdos. Var vid 21-tiden enbart öppen 2 cm och skulle bli hemskickad, men när jag gick på toaletten hade jag en rejäl blödning så blev istället ivägskickad på en timmes promenad, när jag kom tillbaka var jag öppen 4 cm och fick stanna. Fick lustgas först och tyckte den funkade bra några timmar, sen blev det outhärdligt och fick då epidural, vilket kändes som himmelriket! Förlossningen stannade dock av ngt och fick värkstimulerande dropp, då kom det igång igen. Var öppen 9 cm kl 07 och då trodde de jag hade minst en timme kvar men sen gick det fort och hon kom ut 07.30 efter enbart 20 minuters krystande. :)

    Såhär i efterhand upplevde jag latensfasen som värst eftersom den blev så utdragen även om smärtan var värre under den aktiva fasen. Får se hur det blir denna gång! Går in i v 40 imorn. :)


    Vill bara skriva till de som väntar sitt första barn att alla inte får regelbundna värkar, 3 på 10 minuter där varje värk varar i 1 minut. Så var det för mig, och har hört och läst om flera i samma sits. Mina värkar var som max 45 sekunder när jag var hemma och väntade. När jag åkte in var jag nästan 5 cm öppen, så jag hade öppnat mig relativt mycket trots att mina värkar inte följde mönstret. Vattnet hade inte gått ska även tilläggas.
  • Fröken W
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-26 08:23:21 följande:

    Hoppas verkligen!! Man går ju och känner efter varje dag.. igår hade jag mindre känningar och tog ju då en promenad. Dagen fortsatte som vanligt men på kvällen sen började mensvärken och sammandragningar som kom var 8-6 min och som höll i sig 1-2 min varje gång, sedan klingade det av igen!!

    Nu vaknade jag för snart en timma sedan av att det kändes så konstigt att ligga och det känns som om ryggen blivit halvt överkörd, ingen position är skön. Det känns som kramp eller ihållande mensvärk i hela svanken och det vill inte ge sig, hoppas verkligen att det utvecklas till mer så att han kanske kommer imorgon på fredag! Någon alvedon vill jag inte ta för jag vill se hur det utvecklar sig så jag får vackert försöka somna om. :) 9 dagar kvar till bf nu.


    Jag känner så mycket igen din känsla. När jag väntade första barnet och värkarna började, visste inte att de hade börjat då, så la jag mig i badkaret. När jag låg där så försvann värkarna nästan så jag ville inte ligga där så länge för jag var så sugen på att det skulle starta.

    Men i ärlighetens namn, förlossningen sätter i gång när kroppen och bebisen är redo. Oavsett om man tar ett bad, alvedon, promenad m.m. Det bästa man kan göra i latensfasen är att vila och äta. Jag vet att jag läste det här och att barnmorskan informerade om det inför min första förlossning men när det väl drog igång så var jag ändå så taggad på att det skulle starta ordentligt så den informationen viftade jag snabbt bort.

    Inget säger att jag kommer att klara att följa råden den här gången, men jag hoppas att jag lärt mig från förra gången. Vila när man faktiskt kan är superviktigt och något man får tillbaka längre in i förlossningen.

    Med allt det här skrivet; jag fattar att du bara vill föda nu men ta en alvedon om du har ont så du kan sova/vila. Om kroppen är redo så kommer alvedon inte hjälpa mot värkarna och förlossningen startar ändå.

    (Och det är ok om du bara vill slå till mig efter en sån här dryg kommentar :P)
  • Fröken W
    Etta skrev 2019-09-26 18:32:15 följande:

    Nä, jag hade heller aldrig det, så tycker ändå det är märkligt att förlossningen säger det när man ringer in? Sen hade det iofs varit för tidigt för mig att åka in då när jag ringde, så man får ju hoppas att de gör en individuell bedömning innan de säger åt en att vänta in tre på 10!


    Verkligen! Och det borde informeras om att alla inte får regelbundna värkar. Man brukar ju prata om att förlossningen är igång när minst två av tre av dessa är uppfyllda

    1. vattnet har gått

    2. tre värkar på 10 minuter

    3. att man är öppen minst 3 cm

    Men för mig så blev värkarna som sagt aldrig regelbundna, vattnet gick när de tog hål på hinnorna på förlossningen då hade jag varit inne i 2-3 timmar och var öppen 6 cm.

    Så när jag kom in så uppfyllde jag ju bara nummer 3.
Svar på tråden BF oktober 2019!