• Ingrediensen

    Era erfarenheter av privata kliniker i Malmö?

    Vi har gått på Cura och är nöjd med dem men jag kan rekommendera CFC i Köpenhamn där de verkliga proffsen finns och där de är villiga att prova olika saker. Och dessutom är så insatta att man kan diskutera allt man själv läser om fertilitet. Dessutom är det betydligt billigare där. Och jag gillar att det inte är så mycket pyssel och ligga kvar och förberedelser inför äggplock med lugnande och sånt. Där ser de inte det som en så stor grej och det tycker jag känns skönt (men här är man olika).

    Men har blivit gravid och fått barn via Cura kliniken i Malmö så jag är helt klart nöjd med dem också.

  • Ingrediensen
    nowtomorrowtoday2016 skrev 2019-02-03 17:21:46 följande:

    Tusen tack för tips! Har också funderat på Köpenhamn då jag just hört att dom har väldigt hög kompetens generellt, samt är öppna för att testa nya saker där till skillnad från den mer "konservativa" (på gott och ont) svenska vården. Däremot har mina äggplock varit vidriga så jag tar gärna alla lugnande och smärtstillande jag kan få och tackar inte nej till lite pyssel ;) men det kanske man kan få om man förklarar. Det där är som du säger så olika för alla.

    En sak jag undrat över är dock hur man gör med medicinerna? I Sverige går ju dom på högkostnadkort men kan man utnyttja det och hämta ut medicinerna via Sverige på något sätt om man går i Köpenhamn eller måste man betala för allt själv? Bara medicinerna kostar ju ca 16000:- annars. Jag kan heller inte hitta några alternativ till prisreducering för tre-pack på CFC. Vi vill gärna köpa 3-pack direkt för att minska den mentala pressen och få ner priset. Vad jag kan se är en singelbehandling något billigare i Köpenhamn (även med den dåliga kursen nu) men jämför man med priset per behandling i tre pack blir det betydligt dyrare och om man dessutom måste betala medicinen själv varje gång blir det väldigt mycket dyrare..


    Ja det med medicinen är besvärligt. Jag hade en läkare i Sverige som skrev ut deras recept. När det gäller tre pack så funkade det så att man köpte en behandling och ifall man inte lyckades och ville göra en till inom 12 månader så fick man det till mycket reducerat pris. Så var det då vilket kändes bra eftersom man inte ville köpa mer ifall man lyckades. Men kolla upp det med dem.
Svar på tråden Era erfarenheter av privata kliniker i Malmö?