Inlägg från: Katten346 |Visa alla inlägg
  • Katten346

    Är du så dum att du följer "influencers"?

    För mig är det ofattbart. I början var underhållningsvärdet högt, men numera efterlämnar bara dessa bloggar en sur eftersmak.

    Ta till exempel en av Sveriges största livsstilsbloggar där influencern lägger ut bilder på sin "favvofrulle", åker till veterinären med sina "pälsklingar" och skriver "älsk på" och "lööv it" om nästan allt. Stav- och skrivfelen trängs i bloggen. Och detta betalar företag för. Man kan med andra ord bli miljonär på att inte ens kunna stava, samtidigt som många elever kämpar med dyslexi i skolan och senare även när de som vuxna kommer ut i arbetslivet arbetslivet. Vad sänder detta ut för signaler???

  • Katten346

    Alldeles för många följer dem, är mitt svar. För egen del började jag på grund av att det fanns en del bra recept och drinktips där. Jag försökte bara bläddra förbi all reklam för kläder, smink, behandlingar, inredningsartiklar osv. Nivån på inläggen är dessutom ofta pinsamt låg.
    Men till slut gav jag upp och slutade gå in på dessa bloggar överhuvudtaget. Jag tycker att det är beklämmande när vuxna människor tillbringar hela sin vakna tid med att shoppa och springa på behandlingar och sedan visa upp sina nyköpta kläder och sina lösnaglar för följarna. Deras barn överöses med kläder och andra statusprylar och jag undrar mer och mer vilken verklighetsuppfattning de får med sig hemifrån...att lycka sitter i ett par lösögonfransar eller överfyllda garderober???
    Dessa bloggare talar om för dig hela tiden att lycka är att köpa nytt. Jag undrar ofta var de gör av allt de köper - slänger de hela tiden och köper nytt? Second hand? För ingen människa kan väl behöva 200 klänningar, lika många skor eller ständigt nya grejer till hemmet? Vad hände med hållbarhetstänket???
    Jumboplatsen intar nog bloggen Matplatsen.net. När jag såg ett inlägg med bild på bloggägarens Louis Vuitton-väska svindlade tanken...en väska för tusentals kronor betald med pengar som hon tjänat på att vara...ja, faktiskt, ytlig och korkad. Hon är långt ifrån ensam, men just denna blogg får mig att reagera just på grund av den ohämmade konsumtionen och de ständiga uppmaningarna till följarna/beundrarna att beställa samma saker med hjälp av hennes rabattkoder...
    Tyvärr är det följarna som gör att dessa människor kan fortsätta med sina bloggar år efter år. Alla beundrande kommentarer göder deras egon, och alla som använder deras rabattkoder bidrar till att göra dem ännu rikare. Så det är som parasiter som lever av och på varandra. 

Svar på tråden Är du så dum att du följer "influencers"?