• cleoeme

    Flicka vill vara pojke

    Hej!

    Jag har en flicka som precis har fyllt 4 år. Hon är en pigg, glad, sprallig och klok unge. Kommit långt i utvecklingen.

    Hon säger ofta att hon är en pojke. När någon här nämnt att hon är en flicka så blir hon upprörd och säger att hon vill vara pojke! Jag har sagt nån gång "vilken stor och duktig tjej du är" och då svarar hon att hon är en stor pojke

    För mig får hon vara precis den hon vill vara. Jag har slutat benämna henne som flicka (till henne) och säger istället att hon är ett barn eller människa.

    Är det någon annan som upplevt detta?

  • Svar på tråden Flicka vill vara pojke
  • cleoeme

    Jag har berättat att hon är flicka rent fysiskt såklart. När hon säger att hon är en pojke så svarar jag "Du får vara precis som du vill". Känner inte att hon är förvirrad.

    Det kanske är en fas eller så är det inte det. Oavsett är det mitt barn, hur hon nu väljer att benämna sig (flicka, pojke, trans, ickebinär) spelar ju ingen roll.

    Hon använder inte klänningar eller rosa kläder. Jag köper bara neutrala kläder som kan användas av båda könen.

  • cleoeme

    Hur tycker du jag förvirrar henne? Jag har ju förklarat att hon har snippa som flickor har. Men jag låter aktivt bli att kalla henne för flicka eftersom hon inte vill det. Hon leker med alla möjliga leksaker och jag har förklarat att pojkar kan ha rosa och flickor kan ha blått tex. Hon har själv sagt, utan min påverkan, att hon inte vill ha klänning eller rosa.

  • cleoeme

    Självklart låter jag mitt barn vara ett barn. Hon är precis som hon ska vara, en glad och nyfiken 4åring.

    Hon tycker fortfarande att hon är en pojke och jag svarar som vanligt: du får vara precis som du vill. Jag respekterar och accepterar henne och hennes känslor.

    Det kanske är en fas eller så är det inte en fas! Har inga problem med något av det.

Svar på tråden Flicka vill vara pojke