Forum Barn 3-5 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Flicka vill vara pojke

  Ons 30 jan 2019 15:55 Läst 0 gånger Totalt 32 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Kgkgzkgzkh) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Kgkgz­kgzkh)
  Återställ
  Ons 30 jan 2019 15:55 #2

  Det är en del barn som känner så. För en del försvinner dessa känslor mot puberteten, för andra blir det starkare.

  Jag tänker att än så länge är det kanske inte viktigt vilket kön hon har, utan låt henne leka med det hon vill, ha den typ av kläder hon vill osv.

 • Anonym (Kgkgz­kgzkh)
  Återställ
  Tor 31 jan 2019 21:38 #10
  Anonym (L) skrev 2019-01-31 21:19:06 följande:

  Ni förstör era barn och deras framtid genom att uppmuntra dom att byta benämning på sig själv. Min pojke är 5 år och anser att han är en hund, men inte blir han en hund för det.

  Snopp = pojke. Snippa = flicka. Sen får man vara precis hur man vill. Man får ha kalsonger eller trosor. Man får ha långt hår eller snaggat. Man får leka med bilar och dockor och sminka sig och se ut och vara precis hur som helst. Men det förändrar inte om man är en pojke eller flicka!!


  Vi är många som tagit upp att det mycket väl kan vara en fas (hyfsat vanligt med sådana faser), men det KAN också vara tecken på att barnet är fött i fel kön. Och då är det väl onödigt att trumma in "du är en flicka!". Ts jag tycker ni gör helt rätt som använder mer neutrala ord som "barn"

  Hör med BVC/VC om de kan för en psykologkontakt där du kanske kan få lite tips om hur du kan stötta ditt barn på bästa sätt .
 • Anonym (Kgkgz­kgzkh)
  Återställ
  Tor 7 feb 2019 22:01 #20
  cleoeme skrev 2019-02-01 09:51:46 följande:

  Hur tycker du jag förvirrar henne? Jag har ju förklarat att hon har snippa som flickor har. Men jag låter aktivt bli att kalla henne för flicka eftersom hon inte vill det. Hon leker med alla möjliga leksaker och jag har förklarat att pojkar kan ha rosa och flickor kan ha blått tex. Hon har själv sagt, utan min påverkan, att hon inte vill ha klänning eller rosa.


  Jag tycker du låter väldigt klok. Jag förstår inte varför man måste trumma in "du är en flicka, du måste bära kjol och rosa, och du får bara leka med dockor" varje dag, för gör man inte det blir barnet förvirrat.

  Om ditt barn vill ha kort hår låt henne få det utan att lägga värdering i att det skulle bara killigt, vill hon leka med dockor låt henne göra det utan att dra in att det skulle vara tjejigt.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll