Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Uppstart IVF i Örebro våren 2019

  Tis 12 feb 2019 15:10 Läst 0 gånger Totalt 61 svar
  Visar endast inlägg av mulin - Visa alla inlägg
 • Tis 12 feb 2019 15:10 #5

  Hej! Jag kan också hoppa in här! Hoppas tiden går fort så ni får komma igång, all väntan är det värsta! Jag ska också gå i Örebro, kommer köra det korts programmet med start imorogn , första försöket. Försöker håll förväntningarna nere, men det är svårt.

 • Tis 12 feb 2019 20:50 #10
  Barnlängtan31år skrev 2019-02-12 15:52:53 följande:

  Ja, hoppas verkligen tiden går fort!

  Oj, vad nervöst. Hoppas verkligen att det går bra för er. Verkar som att korts programmet är standard i Örebro. Hur lång tid fick ni vänta efter att remiss skrevs?


  Ja, hur är dina känslor kring allt?

  Tack, det hoppas jag med! Jag fyllde för bara ett par månader sedan 25, det är ju vad åkdergränsen är neråt, så jag har fått stått i kö sedan ungefär ett år tillbaka just för att vi skulle få dra igång direkt efter jul/nyår. Sen var vi inte hemma i januari när vi skulle fått börja , så nu äntligen efter lång väntan får vi dra igång :)
 • Lör 30 mar 2019 14:11 #15
  Barnlängtan31år skrev 2019-03-30 13:39:47 följande:

  Oj, har missat ditt meddelande, förlåt! Vi är ju inne i en annan tråd också såg jag nu :)

  Läst ju där att du också får vänta pga för många ägg. Jag gör mitt ÄP på måndag, känns nervöst. Denna vecka kommer bli hemsk!! Tänk om man inte får några Blastocyster till frysen... Usch, hoppas verkligen det!

  Vet du om det finns möjlighet att få stimulerad äl trots att man har regelbunden äl? Tänkte att man då bättre kan undvika röda dagar för insättning.

  Usch vad känslorna går upp och ner. Hopp och förtvivlan. Jag känner av alla hormoner. Känner mig nedstämd och har ont i brösten. Men det blir väl bättre till veckan när äggen plockats kanske, och hormonerna försvinner.


  Ja men juste ! Kommenterade ju även här för ett tag sen :) ska tänka och hålla tummarna för er på måndag.

  Kände också av hormonerna mycket på slutet, mest med känslorna, hade lätt att bli ledsen. Men det gick över nästan direkt man slutade trycka i sig dem.

  Hah vet faktiskt inte, har också funderat på det där och tänkte fråga det när jag ringer dem när mensen kommer. Hoppas det blir inom de närmsta dagarna nu.

  Vi fick fyra stycken blasto i frysen till slut. Hade såklart hoppats på någon mer men tycker ändå fyra är helt godkänt. Hoppas alla klarar upptining också så det verkligen är fyra insättningar i denna omgång. Fast det allra bästa vore såklart om det räcker med en insättning :)
 • Tis 2 apr 2019 01:28 #17

  Hur gick äggplocket idag? :)

  Ja, självklart är jag supertacksam att det kom till frysen över huvudet taget när man inte får göra återföring. Nu håller jag aaallla tummar att mensen väntar minst en vecka till innan den kommer, då lär påsken hinna vara över innan återföringen blir.

  Vi fick 9 ägg befruktade från start :)

 • Ons 24 apr 2019 07:11 #19
  Barnlängtan31år skrev 2019-04-02 16:52:02 följande:

  Äggplocket gick bra. Gjorde ont och jag blev lite yr och började gråta. Reagerade nog ganska starkt på det lugnande och smärtstillande de gav mig :) De fick ut 12 ägg tillslut. Jag trodde att de skulle få ut fler faktiskt eftersom jag hade risk för överstimulering. Men hade många mindre blåsor som de inte punkterade tror jag. Idag ringde de och sa att 6 st hade befruktats. Det kändes också ganska få, men det är ju egentligen ett okey resultat. Nu är jag såååååå fruktansvärt nervös inför långtidsodlingen. Hoppas verkligen det blir något till frysen. Får reda på det nästa måndag...

  Hoppas det blir en återföring för dig nu i april då!


  Länge sen jag var in nu igen som vanligt! Men nu är jag nyfiken, hur gick det med ägg till frysen? :)

  Här är det samma dryga väntan som vanligt, men det går framåt, mensen jag skulle vänta på var 10 dagar sen, men nu är den över sen några dagar tillbaka och jag har börjat med ÄL-tester, förväntar mig utslag på dem till helgen, så ska väl insättningen ske fem dagar efter det som jg förstått? Så om mindre än två veckor hoppas jag insättningen skett :)
 • Ons 24 apr 2019 23:36 #21
  Barnlängtan31år skrev 2019-04-24 14:15:29 följande:

  Hej!

  Shit, det närmar sig :) Hoppas verkligen det tar sig :)

  Hur stor chans har de sagt till dig att det är med FET med blastisar?

  Vi fick 3 Blastocyster till frysen, så det känns jätteskönt! 5 st befruktades normalt, så jag trodde aldrig att det skulle bli så många som 3. Nu kommer ju nästa steg i processen med en låååång väntan och oro :) Att man aldrig ska slappna av, haha! Jag hoppas min riktiga mens kommer om typ två veckor och att ägglossningen efter det blir i slutet av maj! Är så otålig!


  Det hoppas jag också! Är så orolig för allt hela tiden, att det ska råka bli just en söndag när de har stängt, att ägglossningen hoppas över denna cykel osv osv..

  Inte fått något specifikt svar på det, bara ?goda chanser? och att det var ett bra resultat med 4 blastisar i frysen. Vill såå gärna att det ska ha tagit sig innan semesterstängningen, men vet inte om jag skulle hinna något mer försök efter detta..

  Men vad roligt , grattis! :) då har vi nästan lika många blastisar som väntar på oss :) jag hopps också tiden går fort för både dig och mig, så satans trist å bara gå och vänta.
 • Lör 27 apr 2019 00:06 #23
  Barnlängtan31år skrev 2019-04-25 17:20:15 följande:

  Ja, denna oro! Usch om ägglossningen skulle utebli :( Så får det inte bli!!

  Men vi får vara glada för våra små blastisar i alla fall och försöka hantera tiden fram till insättning :)


  Exakt! Man behöver höra såna där peppande ord ibland :) igår fick jag utslag på mitt ÄL-test, ringde och berättade och de frågade i sin tur om det var en blinkande eller fast smiley i displayen . Ööh , fast tror jag svarade jag, och den gjorde inget utslag kvällen innan. ( funderade för mig själv om jag någonsin sett den blinka ) okej, då får du komma för insättning på tisdag sa hon. Googlade lite och fattade att vi pratade om olika tester, hon pratade om den avancerade och jag om den vanliga som inte har en blinkade smiley. Hopps innerligt att det inte spelar någon Större roll hur som helst så det verkligen blir insättning till veckan!
 • Lör 27 apr 2019 18:55 #25
  Barnlängtan31år skrev 2019-04-27 12:50:22 följande:

  Det borde inte spela någon roll! Jag brukar bara använda den som inte blinkar och den ska ju visa rätt (hoppas jag) :)

  Åh, vad häftigt att det äntligen blir dags! Så spännande och läskigt!


  Nej du har säkert rätt :)

  Ja, så blandade känslor av lycka och oro! Känner mig lite stressad över att det inte dröjer förrän det är sommarstängt, men försöker tänka att jag ändå inte kan göra något för att påverka hur det blir. :)
 • Fre 3 maj 2019 20:32 #34
  Timal89 skrev 2019-05-03 09:11:11 följande:

  Hej på er!

  Hur går det för er?

  Jag bor i Örebro och står i startgroparna för att dra igång hela ivf-karusellen. Vi har försökt ett år i juni och vill så gärna hamn i kön innan dem stänger för sommaren.

  Ni i Örebro, kan inte ni berätta hur ni gick till väga?

  Vad var första steget? Räckte de med att ni försökt ett år eller måste man kämpa länge om de inte finns några uppenbara fel?


  Vi går i Örebro via Karlstad. Har gjort alla undersökningar i karlstad men själva äggplocket och insättningen i Örebro. Började hela resan i slutet av 2014, så gjorde jag min allra första insättning för 4 dagar sen, så nog har det vart uttaget. Men det berodde till viss del också på att jag var tvungen att fylla 25 innan vi fick göra ivf, och det fyllde jag förra året. Men över lag går det mesta vääääldigt sakta tycker jag.

  Mitt första steg var att ansöka om pappren man ska fylla i, det gjorde jag själv via 1177. Men som någon tidigare skrev tog det runt månaden att få dem.
 • Lör 4 maj 2019 11:12 #38
  Timal89 skrev 2019-05-04 10:38:51 följande:

  Tack för ditt svar. Håller tummarna att de ger ett plus nu! <3

  Hittades det ngt ?fel? hos er gick det bara inte ändå?

  Hur kan de ta så lång tid att då hem pappren??? Drar dom ut på allt med flit för att man ska hinna bli gravida på egen hand och inte kosta pengar? :p


  När jag var på första fysiska mötet var jag faktiskt tillsammans med mitt ex, där hittades inga fel på

  Någon av oss, jag fick äta ägglossningsstimulerande medicin trots egen ÄL. Men jag var ju under 25 så jag fick ändå inte göra ivf via landstinget. Efter ett tag blev det ny sambo men ingen graviditet där heller, då var vi dit igen och då hade sambon för få spermier. Så då var det inget snack längre och bi blev ställda i kö för ivf. Så när jag väl fyllde 25 fick vi komma nästan direkt på uppstartsmötet.

  Känns nästan så ibland, det är så frustrerande att allt känns som en evig väntan hela tiden, man väntar alltid på något och månaderna flyger förbi utan att man fått göra det man planerat i sin hjärna.
 • Tis 7 maj 2019 10:46 #40
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-07 10:22:47 följande:

  Ååh, jag är så otålig! Jag vill att FET ska ske NU! Vill att tiden ska gå jättesnabbt! Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska gå tillväga för att hantera min otålighet. Skulle ju vara en dröm om jag blev gravid denna månaden innan FET :) Men sannolikheten är ju så liten. Att bli gravid spontant känns otroligt lång borta!

  Jaja, en månad är ju egentligen ingenting... Hur hanterar ni väntan?


  Känner precis som dej, även om jag ruvar nu är väntetiden precis lika lång och oroligheten är total!

  Jag försöker jobba mycket och hårt så jag är riktigt sliten när jag kommer hem.

  När jag är ledig försöker jag planera in så mycket att det helst ska va stressiga dagar så man inte tänker på väntan så mycket, haha. Det funkar sådär dock. Känns som det är en månad sen jag gjorde insättning och inte en vecka sen.
 • Tis 7 maj 2019 13:46 #42
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-07 13:19:48 följande:

  Haha, ja det är ju faktiskt bra när man har mycket att göra. Har just nu lite lugnare på jobbet vilket är dumt, det blir så lätt att jag fastar i denna karusellen!

  Ja, kan tänka mig att ruvartiden måste kännas fruktansvärt seg. Jag som har problem med spotting kommer ju gå på toa hela tiden för att se om det blöder... Usch vad allt detta är påfrestande!

  Har en kollega som ska föda när som helst.. vill också!!

  Du har inte tagit något test än va?


  Det är så sjukt påfrestande! Gud vad man vara vill kunna påverka tiden själv å snabba på dagarna.. och som du säger med toa också att man ska bli nervös för varje toabesök. Jag har inte beräknad mens förrän på lördag-söndag så är några dagar kvar innan jag maniskt kommer kolla trosskyddet..

  Nej, jag lovade sambon att hålla mig till tjuvtest tills på Tors ( ruvardag 9 ) så får väl lov att försöka att hålla det men det är svååårt. Men blir det negativt är det väl skönt att göra det så sent som möjligt så nästa försök kommer tätare inpå :)
 • Tis 7 maj 2019 23:00 #44
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-07 16:03:38 följande:

  Ja, precis! Kommer ni i så fall hinna med ett nytt FET innan stängningen? Hoppas ju såklart att ni slipper ett nytt försök!


  Ja om inget konstigt med kroppen händer ska vi hinna med en runda till. Hoppas också vi slipper men idag har jag haft riktigt negativ inställning till detta försök. Symptom avtar och de jag känner skyller jag på lutinusen. :(
 • Ons 8 maj 2019 12:57 #47
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-08 12:44:51 följande:

  ... vilket man hoppas att ni inte behöver såklart!


  Tack :) försöker hålla nere förhoppningarna iaf, så kanske inte besvikelsen blir allt för stor om det skulle va negativt . Skulle det va det kanske vi blir ruvare samtidigt, var det inte i slutet på maj du trodde det skulle bli för dig? :)
 • Fre 10 maj 2019 07:16 #48

  Ojojoj vilken känslosam fredagmorgon! Var verkligen helt inställt på motsatt resultat! <3

 • Fre 10 maj 2019 14:36 #50
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-10 09:37:08 följande:

  Stort grattis!! (i den hår tråden också, haha) Sååå coolt! Måste kännas helt otroligt!

  Jo, jag har insättning i början av juni förhoppningsvis.


  Ska jag vara helt ärlig vågar jag nästan inte vara helt glad än. Tänker typ att de skulle kunna va kemisk graviditet eller vad som helst. Men jag brukar vara duktig på att tänka på värsta scenario jämt så bara pluset får vara kvar ett tag blir jag nog lugnare.

  Håller tummarna för din insättning också när den kommer :)
 • Lör 25 maj 2019 11:40 #52
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-25 10:15:20 följande:

  Hej!

  Hur mår du? Både förväntansfull, glad, nervös och orolig kanske? :) <3

  Tänkte bara höra, vilken tid på dygnet tog du ÄL-testen? De sa att jag skulle ta dem på morgonen men jag brukar få utslag senare på dagen. Och vilken tid på dagen fick ni komma för insättning?


  Ja det är verkligen all känslor på samma gång! Eftersom jag är en orolig själ tar den tyvärr över det mesta ..

  Jag tog dem nog när jag vakande för det mesta, mest för att jag ville ringa samma dag om det gav utslag. Tror de viktigaste är att man Hållt sig några timmar för att få ett rättvist resultat på stickan :) vi fick tid för insättning vid 15-tiden på sjukhuset, men de Sa att runt lunch var det vanligaste att få tid på :)
 • Tis 28 maj 2019 17:54 #55
  Barnlängtan31år skrev 2019-05-28 15:50:22 följande:

  Äntligen snart dags för insättning! Har fått positivt äl-test, så nu blir det FET med blastocyst på måndag den 3:e juni. Väldigt nervöst men också spännande! Hoppas den klarar upptining!


  Åh så roligt , vad glad man blir när det blir positivt! Stort lycka till :) och som liten lugnare så klarar de allra flesta ägg upptining , så du har absolut oddsen med dig :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll