• Anonym (Kaffedraken)

    Uppstart IVF i Örebro våren 2019

    Hej på er!

    Hur går det för er?

    Jag bor i Örebro och står i startgroparna för att dra igång hela ivf-karusellen. Vi har försökt ett år i juni och vill så gärna hamn i kön innan dem stänger för sommaren.

    Ni i Örebro, kan inte ni berätta hur ni gick till väga?

    Vad var första steget? Räckte de med att ni försökt ett år eller måste man kämpa länge om de inte finns några uppenbara fel?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-03 09:28:20 följande:

    Hejsan!

    Det går framåt för oss. Har gjort IVF och fick 3 ägg som odlades i 5 dagar in i frysen. Kunde inte sätta in något direkt efter äggplock då jag hade risk för överstimulering. Så nu väntar jag febrilt på insättning som förhoppningsvis blir om nån månad!

    För vår del så försökte vi i ca 20 månader innan uppstart med IVF. Inga fel på oss förutom en blockerad äggledare som möjligtvis kan påverka. Om de inte hade funnit det så hade vi fått vänta i 2 år innan ivf. Har ni börjat utredning?


    Tack för ditt svar!

    Behöver man vänta så länge (månader) om de finns risk för överstimulering?

    Är det sant.. 2 års försökande om de inte finns ngt fel?? Jag var helt inställd på att vi skulle få bli inskrivna nu :(

    Vi är på försök 11. Jag har gjort flera undersökningar utan att dem hittat ngt fel. Men har däremot knappt mens. 05-1 dygn max...
  • Anonym (Kaffedraken)

    Suck vad allt är utdraget!

    Jag har inte ens fårt komma till läkaren, ringde dem för nån vecka sedan för att få dra igång en utredning men dem bad mig ringa när det gått ett år. Vilket är veckan de stänger för sommaren.

    Shit vad segt att vänta till andra mensen efter äggplock. Bebis 2020 känns helt plötsligt sjukt långt bort. :(

  • Anonym (Kaffedraken)

    Att de kan ta veckor att ens få hem papprens? Hur kan det gå så segt i vården? Min mens ska komma mitten på maj. Så tänkte ge det ett sista försök sedan ringer jag direkt!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Tack för ditt svar. Håller tummarna att de ger ett plus nu! <3

    Hittades det ngt ?fel? hos er gick det bara inte ändå?

    Hur kan de ta så lång tid att då hem pappren??? Drar dom ut på allt med flit för att man ska hinna bli gravida på egen hand och inte kosta pengar? :p

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej!

    Jag har precis ringt mitt samtal till fertilitesenheten och fått veta att dem ska skicka hem papper. Hon sa att dem skulle komma om några dagar men vad jag förstått här inne så var det flera som fick vänta flera veckor?

    Är lite rädd att dom ska be oss försöka 1 år till, och att min man snusar. Hur länge måste man vara tobaksfri innan behandlingen kan börja? Tack för svar :)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej!

    Jag undrar exakt samma. Vi fick samtal idag om att komma på vårt första möte. Vi är på väg att köpa ett försök privat för att usö är så sega. Någon som är mitt uppe i ivf på usö just nu?? Vad var väntetiden för er??

Svar på tråden Uppstart IVF i Örebro våren 2019