• Fillib­om
    Äldre 3 Feb 15:59
    3308 visningar
    13 svar
    13
    3308

    Grannens hundar skäller - vad gör jag?

    Har inga direkta råd att komma med, vill bara berätta att rasen inte är speciellt känd för att vara högljudd med undantag för när hundarna är ute och "drar" släde eller sulkies då skäller dem. Annars kan de vara tysta som möss.


    Jag bor i flerfamiljshus och i en grannlägenhet  bor två stycken siberian huskys. Jag har aldrig någonsin hört dem skälla överhuvudtaget, inte ens ett litet skall, men så är också ägarna ute och motionerar dem många gånger om dagen, både promenader och sulkyrturer.

    Undrar därför om hundarna din granne har får tillräckligt med motion?

  • Fillib­om
    Äldre 3 Feb 16:14
    #5
    +1
    Znuff skrev 2019-02-03 16:07:23 följande:

    Fillibom, så kan det kanske vara. Hundgården är kanske 5*5 meter och de står i den 6 timmar om dagen minst. Ser aldrig att grannen är ute och går med dem.


    Då är det säkert en stor del i problemet. Denna typen av hundar är precis som greyhundar väldigt motionskrävande, de behöver få springa och dra timmavis i sträck.

    En del hundägare tror att det räcker med att ställa hundar i en hundgård och så skall de motionera sig själva där i. Det gör de inte.

    Dessvärre har det senaste året blivit modernt att skaffa just Siberian Huskies, vilket är en ras som är väldigt krävande på många sätt (men inte aggressiv, det är ingen kamphund) och absolut ingen nybörjarhund.


Svar på tråden Grannens hundar skäller - vad gör jag?