• Äldre 6 Feb 10:07
    426 visningar
    9 svar
    9
    426

    Hjälp med lösning

    Vi har en väldigt liknande situation med sammarbetssvårigheter med mera, men det är nog vi som är familjen som vill ha ordning på barnens kläder. Vi har bett barnen att ta med "mamma-kläder" med mera från sin far och har byte på fredagar. Barnen har haft som vana tidigare att smyga med sig kläder till sin far då han bara köper loppiskläder. Men barben kommer till oss med trasiga kläder som är så slitna att de slängs/lämnas tillbaka eller så vägrar barnen att använda dem. Och så försvinner mer och mer kläder hos deras far. Jag tror att vi köper i snitt 3 par handskar mössor och halsdukar i månaden åt båda barnen. Ytterkläder och skor också.

    Det slutade med att vi fick nog. Åkte till fadern och plockade hem det mesta utav det som var vårt och "försvunnet" sedan flera månader tillbaka. Mycket låg i en enorm tvätthög och en del kläder som bara var använda en gång men ändå hunnit bli för smått. Idag kör vi med att om barnen kommer till oss i pappakläder så lämnar vi dem på fredagar med pappakläder. De får inte heller ta med sig extra kläder för gymnastik med mera utan sånt får pappa sköta på pappaveckorna och vi sköter sånt på våra veckor.

    Det har funkat bra för oss de senaste åren men nu har vi även lagt mer ansvar på äldsta tjejen att om hon tar med kläder dit och de stannar där så köper vi inte nytt åt henne utan får helt enkelt använda det som finns här. Så vi lägger oss inte i så mycket men vi har definitivt sparat några tusenlappar varje månad på detta sätt.

    Hade det skötts snyggt från pappan så att kläderna faktiskt kom tillbaka överhuvudtaget eller att de till och med var rentvättade så hade det inte varit några problem.

    Så tänk på om det är något sånt som kanske ligger i grund för den andra familjens beteende gällande kläder med mera. De kanske upplever att kläderna "försvinner" hos dig så att de ständigt behöver köpa nytt. Det är lite frustrerande faktiskt.

    När det kommer till avtalet, hur bryter han det?

  • Äldre 8 Feb 07:46
    #9

    Det är mycket värt att dokumentera de datum när han bryter avtalen ifall du i framtiden kommer ta det med en jurist. Sånt är bra som krut vid en tvist. Skriv en liten dagbok för varje felsteg han gör och notera när det inträffade om du inte hör av dig till en jurist.

    Du kan absolut prata med soc för att se om de kan utreda behovet utav att ungänget ändras utifrån att barnet inte får ha "deras" glasögon på sig vid skiften. Det är inte förenligt med barnets hälsa som man säger.

    Som jag har förstått det så lämnar pappan tillbaka mammakläder till skolan om barnet kommer till dem?

    Jag vet inte möjligheten med att få hjälp med en akut och tillfällig mellanhand om det inte sker privat, som din mor till exempel som du nämnde. Jag tror inte att det finns någon myndighet eller så som jobbar med just den biten. Har ni delad vårdnad utgår man utifrån att det finns ett tillräckligt sammarbete för att lösa en sådan grej privat. Annars är ju skolan en bra "mellanhand" som skulle kunna se till att bytet sker smärtfritt med kläder osv. Två klädespåsar med ombyte för föräldrarna ska inte vara svårt att få till. Och det verkar ju även vara så som pappan och hans sambo vill ha det?

Svar på tråden Hjälp med lösning