Inlägg från: Anonym (Aj aj ...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Aj aj ...)

    Klimakteriet och blödningar - behöver råd!

    Jag ser att tråden är gammal och gissar att ingen kollar den mer men vill ändå passa på att tacka er som skrev i den. 

    Jag har samma problem:närmar mig menopaus och har ganska oregelbunden mens var tredje månad eller så. Den här månaden vill den inte sluta utan har droppat på i 17 dagar nu. Idag satte det igång ordentligt och jag fick sätta i en plus tampong. 


    Dessvärre så bor jag i usa och har inte fått någon information à la vad ni beskriver, Här är de stenhårda på att all blödning som varar längre än 10 dagar, kommer tätare än 21 dagar eller som inträffar efter menopaus skall ?åtgärdas? med en Biopsi av livmodern. Fick ni också detta? 

    Såsom detta ingrepp oftast utförs här så är det barbariskt, ren tortyr, som att bli opererad utan bedövning (och det är ju precis vad som sker). De testar för cancer och det är allt. Om ny blödning sker någon månad senare så testar de igen. Min väninna har nu utsatts för fyra sådana hemskheter. Hon svimmade den första gången och de fick hålla ned henne de två följande gångerna. Fjärde gången blev hon äntligen sövd. 


    Så, nej, jag har ingen större lust att utsättas för detta om jag istället kunde få ett plåster eller piller. Det är hoppfullt att se att det kan finnas hjälp. 

Svar på tråden Klimakteriet och blödningar - behöver råd!