• CheaKW

    Under 30, klimakteriet, ÄD?

    Hej förstår din oro, och är i samma situation, dock är jag 33 år. Efter jag slutade med minipiller i somras så är menscykel kortare (24 dagar från tidigare 29) med mycket koagel och lutealfasen mellan 8-9 dygn. Symtomen kan vara tecken på låg äggreserv / förklimakteriet vad jag förstår.

    Tar tempen för att se om jag har ägglossning och har dock en temphöjning, dock aldrig bekräftat ägglossning via test (bara svaga sträck) runt dagarna jag fått temphöjning. Har värre PMS med ömma bröst 1,5 v innan mens. Får svettningar på natten veckan innan mens/vid Pms. Aldrig sovit så dåligt i hela mitt liv sen allt detta började.

    Varit hos 2 gynekologer som inte allas förstod min oro, fick tjata till mig prover, fick lämna AMH och Progesteron nyligen men har tyvärr inte fått svar än.

  • CheaKW

    Ska tillägga att har inte heller blivit gravid på 6 mån försök, men med detta i baktanke så känns det mycket svårt. Funderar också på att ta ett FSH och östradiol privat..

    Jag har funderat på framtiden, bl.a ÄD vilket min sambo hade svårt att tänka sig tyvärr..

  • CheaKW
    JeSuisMoi skrev 2019-11-07 13:21:07 följande:

    Tog du proverna genom landstinget? I så fall bör provsvaren komma upp på 1177. Det ska inte alls ta lång tid innan provsvaren kommer upp.


    Hej!

    Nej det var via en privat gyn, nu 1 vecka sedan, kollat på 1177 men inte dykt upp.

    Håller tummarna för dig iaf!

    Jättepositivt att du har ägglossning fortfarande, tillsatt progesteron kan ju kanske hjälpa dig förlänga lutealfasen och därmed öka chanserna för en graviditet?
Svar på tråden Under 30, klimakteriet, ÄD?